به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدحسن اکبریمطلق، امروز صبح (1 دی) در این مراسم ادامه داد: این طرح همزمان در پنج استان دیگر شامل تهران، آذربایجان غربی، کرمان، یزد و فارس نیز به صورت پایلوت اجرا میشود.
وی گفت: در این طرح یکهزار کودک پنج و شش ساله در مهدهای کودک بیرجند غربالگری میشوند.
اکبری مطلق با اشاره به اینکه به طور کلی یک کودک از هر هشت کودک دچار اختلال اضطراب هستند، اظهار داشت: در سازمان بهزیستی به دلیل رسالتی که به آن محول شده است خدمات، برنامهها و اقدامات خوبی در حوزههای مختلف صورت گرفته است.
وی ادامه داد: دو حوزه توانبخشی و حوزه اجتماعی به عموم مردم خدمات ارائه میدهد و تنها مختص قشر خاصی از جامعه نیست.
هشت تا 12 درصد کودکان اختلال اضطرابی دارند
شهرام شیخانی، معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی نیز در حاشیه این مراسم گفت: شیوعشناسی اختلال نشان داده است که در حدود هشت تا 12 درصد کودکان و پنج تا 10 درصد نوجوانان با یکی از معیارهای تشخیصی اختلال اضطرابی که تا حدودی روند عادی زندگی کودک و عملکرد روزانه وی را مختل میکند، مواجه هستند.
وی یادآور شد: اختلال اضطرابی کودک پدیدهای گذرا نبوده و در صورت عدم درمان تا سنین نوجوانی و بزرگسالی ادامه پیدا میکند و از اینرو مشکلات بسیاری فرا روی فرد قرار میگیرد.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده است تداوم اختلالات اضطرابی در دوران نوجوانی سبب اختلال قابل ملاحظه بالینی یا تخریب عملکرد اجتماعی، تحصیلی، شغلی و سایر زمینههای مهم کارکردی فرد میشود.
شیخانی اظهار کرد: اختلال مذکور علاوه بر صدمات بسیاری که از جهات رشدی، شخصیتی و غیره بر کودک میگذارد، سبب تاثیرات نامطلوب در رابطه والدین و سایر خواهران و برادران میشود.
وی افزود: چنانچه اختلال دوران کودکی مورد توجه قرار نگیرد و مداخلات لازم برای رفع آن انجام نشود میتواند در بزرگسالی منجر به عدم انجام مناسب فعالیتهای درسی، رفتارهای اجتنابی، ترس مرضی، افسردگی و سوء مصرف مواد شود.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی خراسان جنوبی، شیخانی اضافه کرد: بر همین اساس از جمله وظایف مهم دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی معاونت توسعه پیشگیری، مداخلات به هنگام برای شناسایی افراد در معرض ابتلا به انواع آسیبهای روانی میشود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از رسالتهای دفتر معاونت پیشگیری، ارتقاء سلامت روان و پیشگیری است، اذعان داشت: از جمله این اقدامات برنامههای غربالگری است که با تشخیص زود هنگام اختلالات و کاهش بیماریها، تاثیر عمیقی در ارتقاء سلامت روان جامعه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما