وزارت اطلاعات مربوط به کل نظام است//صفا وصمیمیت مردم مثال زدنی است

محسنی اژه ای با بیان اینکه سیستم اطلاعاتی نیاز به مراقبت و دقت بیشتری دارد، گفت: وزارت اطلاعات مربوط به کل نظام است و مربوط به یک قوه نیست و در پاره‌ای موارد ضابط دستگاه قضایی است.

 

 

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز دوشنبه پنج اردیبهشت خود در پاسخ به سؤالی پیرامون پرونده کهریزک و کوی دانشگاه گفت: در مورد پرونده کهریزک بخش عمده‌ و اساسی از افراد حکم‌شان صادر شده است و بخشی دیگر در دادسرا مطرح است که پرونده‌شان در حال رسیدگی است و هنوز منجر به صدور حکم نشده است.

 

وی با اشاره به پرونده کوی دانشگاه ادامه داد: در مورد پرونده کوی دانشگاه سه دسته از افراد وجود دارند، یک دسته افرادی که بیرون از کوی بوده‌اند و دانشجو نبوده‌اند و با ورود به کوی اقداماتی را علیه دانشجویان انجام داده‌اند و عده‌ای که دانشجو نبوده‌اند ولی در کوی بوده‌اند و عده‌ای دیگر که دانشجو بوده‌اند و هر دو کار را انجام داده‌اند و مرتکب یکی از این دو اقدام شده‌اند که شناسایی این افراد گرچه به طول انجامید اما پرونده همه آنها به دادگاه ارسال شده است و آخرین دفاع‌ها از اکثر این افراد گرفته شده است و زمان زیادی تا صدور حکم آنها باقی نمانده است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب و نزدیک شدن به سالگرد صدور این فرمان برنامه‌های قوه قضاییه برای امسال چیست، گفت: ما کارگروهی را در ابتدای سال درباره سال جهاد اقتصادی تشکیل دادیم که این کارگروه به زودی نتایج کار خود را اعلام می‌کند که یکی از مسایلی که در این کارگروه مطرح است، تأکید بر اجرای فرمان هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری و چگونگی رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی است.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤالی که به لیست 250 نفره مفاسد اقتصادی و سرانجام رسیدگی به آن در قوه قضاییه اشاره داشت، گفت: در این لیست 250 نفره تعدادی بدهکاران بانکی و تعدادی غیر بدهکاران بانکی هستند و به سال‌های قبل برمی‌گردد که برخی از این افراد حکم‌شان اعلام شده است و برخی در حال رسیدگی است که ممکن است برخی از افراد بخواهند مستندات و مدارکی را ضمیمه پرونده خود کنند که قوه قضاییه پس از آن رسیدگی و پرونده آنان را ادامه می‌دهد و قطعا در هر موردی که رسیدگی کامل شود به اطلاع عموم خواهد رسید.

 

دادستان کل کشور پیرامون احضار مدیرمسئول مؤسسه ایران به دادسرا گفت: به وی اخطار داده شده است و وی یک جلسه هم در دادسرا حضور پیدا کرده است و وقت خواسته است که مستندات خود را آماده کند و ارایه دهد.

 

سخنگوی قوه قضاییه پیرامون نتایج دستگیری گروه‌های تروریستی در روزهای اخیر در سنندج و اهواز نیز گفت: در روزهای اخیر و شب گذشته عوامل اقدامات تروریستی که در سنندج و در دو سه مورد اقداماتی را انجام داده‌اند که منجر به شهادت تعدادی از مردم و افراد نیروی انتظامی شده بود دستگیر شدند و برخی از آنها نیز به هلاکت رسیدند.


وی با بیان اینکه عوامل حادثه تروریستی اهواز نیز دستگیر شده‌اند، یادآور شد: عوامل سرقت مسلحانه در زنجان و همچنین عوامل تروریستی ماموستا برهان نیز دستگیر شده‌اند و عواملی نیز از سوی مأموران وزارت اطلاعات که دست به اقدامات خرابکارانه در کشور طی سال‌های اخیر و یا روزهای گذشته شده‌اند، شناسایی شده‌اند که این افراد نیز به زودی دستگیر می‌شوند.

 

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤالی که به تحقیق و تفحص‌های مجلس شورای اسلامی از وزارتخانه‌ها و ارسال این گزارش‌ها به قوه قضاییه اشاره داشت، گفت: در مورد تحقیق و تفحص‌ها اگر در اثنای گزارش به این نتیجه برسیم که جرمی صورت گرفته است قطعا قوه قضاییه رسیدگی می‌کند.

 

وی با انتقاد از اینکه گزارش‌های تحقیق و تفحص از دستگاه‌ها که از زمان عقب هستند، گفت: مثلا در سال 90 تحقیق و تفحصی صورت می‌گیرد که در مورد مسایل چهار الی پنج سال قبل نیز مواردی مطرح می‌شود و این وقتی به قوه قضاییه ارسال می‌شود به دلیل اینکه نیاز به کار کارشناسی دارد زمان‌بر است و میان زمان بازرسی و زمانی که تخلف شده است فاصله طولانی ایجاد می‌شود که اگر این تحقیق و تفحص‌ها به سرعت انجام شود کار در دستگاه قضایی با سرعت بیشتری پیش می‌رود.

 

وی با اشاره به گزارش اخیر مجلس از وزارت نفت گفت: گزارش کمیسیون انرژی مجلس در تحقیق و تفحص از وزارت نفت به قوه قضاییه ارسال شده است که بعد از توضیحات و دفاعیات افرادی که نام‌شان در این گزارش ذکر شده است اظهارنظر خواهد شد.

 

دادستان کل کشور در پاسخ به این سؤال که آیت‌الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه در دیدار با وزیر دادگستری عراق بر ضرورت تدوین مبانی منشور اسلامی تأکید کرده‌اند و آیا با توجه به جنایت و جرایم بین‌المللی در بحرین دستگاه قضایی نمی‌خواهد اقدامی در این زمینه صورت دهد، تصریح کرد: امروز بسیاری از ساختارهای بین‌المللی علیل است و با توجه به نفوذی که کشورهای بزرگ در سازمان‌های بین‌المللی دارند قطعا هر کاری که انجام شود به نتیجه نمی‌رسد.

 

وی اظهار کرد: بعضی از دولتمردان جمهوری اسلامی ایران به دنبال اقداماتی هستند که از آن جمله این است که همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد از این ساختارهای کم‌تأثیر و بی‌تأثیر بیرون بیایند و اعضای دیگری نیز به آنها اضافه شوند.

 

حجت‌الاسلام اژه‌ای یادآور شد: بحث دیگری که رییس قوه قضاییه تأ‌کید کرد این است که مکتب اسلام بیش از مکاتب دیگر به حقوق مردم توجه می‌کند و برای آن احترام قایل است و چرا نباید کشورهای اسلامی مسایل حقوق بشری را بر اساس مبانی اسلام تنظیم کنند که مدعیان دروغین حقوق بشر همانند آمریکا، انگلیس و اسراییل این مبانی را تنظیم کنند.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های ستاد حقوق بشر قوه قضاییه برای پی‌گیری مسایل حقوق بشر یادآور شد: ما باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و در این زمینه ستاد حقوق بشر قوه قضاییه کارهای خوبی را انجام داده است و تلاش دارد که امسال ردیفی از بودجه را به این منظور اختصاص دهد و در واقع ما باید در این زمینه اقدامات تهاجمی داشته باشیم نه فقط تدافعی عمل کنیم.

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که با توجه به انعقاد قرارداد بین ایران و دولت عراق برای استرداد مجرمان آیا موافقان که از سوی دولت عراق مجرم شناخته شده‌اند شامل این استرداد می‌شوند، گفت: ما اگر بتوانیم با بسیاری از کشورهای اسلامی و همسایه توافقاتی دوجانبه و چندجانبه داشته باشیم خوب است.

 

وی بیان کرد: از دهه‌های اوایل انقلاب تاکنون بسیاری از کسانی که تروریست بودند و اقدامات تروریستی را در خاک کشور ما انجام داده‌اند به عراق فرار کرده‌اند که برخی از آنها از جمله منافقان نیز علیه دولت عراق نیز اقداماتی را انجام داده‌اند، بنابراین هم دولت عراق می‌تواند اقدامات قضایی در این زمینه داشته باشد و هم جمهوری اسلامی ایران می‌تواند اقداماتی را انجام دهد.

 

وی با اشاره به قراردادهای ایران در سال 1301 و 2006 در زمینه استرداد مجرمان یادآور شد: این قراردادها باید منجر به این شود که عراق افرادی را که مجرم هستند و دست‌شان به خون مردم آغشته است به ما تحویل دهد و امیدواریم این توافقات به این مسایل شتاب دهد و علاوه بر منافقان کسانی که علیه ایران اقداماتی را انجام داده‌اند شامل این استرداد شوند.

 

دادستان کل کشور در پاسخ به این سؤال که مدیرعامل شرکت تعاونی مفید از حدود چهار هزار نفر در سه استان کشور کلاهبرداری کرده است، قوه قضاییه آیا به پرونده وی رسیدگی کرده است یا نه، گفت: این فرد در تاریخ 1/2/1390 قرارش به او ابلاغ شد و اگر ظرف مدت 10 روز اعتراض کند و اگر اعتراضش به دادگاه رفت پرونده نیز به دادگاه می‌رود.

 

وی همچنین در پاسخ به سؤالی که به فرار هومن پروین به خارج از کشور اشاره داشت، گفت: به ما گزارش شده است که وی به خارج از کشور فرار کرده است و طبق اطلاعات ما تا دو روز گذشته نیز به کشور مراجعه نکرده است که اگر قطعا خبر فرار وی صحیح باشد دادگاه می‌تواند هم نسبت به وثیقه وی تصمیم بگیرد و هم اقدامات قضایی‌ای را که باید نسبت به جلب وی در خارج از کشور است را انجام دهد.

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که در روزهای اخیر شاهد بعضی از مسایل در مدیریت ارشد وزارت اطلاعات بوده‌ایم و با توجه به ارتباط وزارت اطلاعات با دادستان قضایی قوه قضاییه در این زمینه چه اقداماتی برای تقویت این ضابطان قضایی انجام خواهد داد، گفت: ما مسئولان باید تلاش کنیم که آنچه که در این شرایط لازم است رعایت کنیم، امروز کشور ما با همه تلاش‌هایی که دشمن انجام می‌دهد کشوری آرام است و مردم به صورت خیلی راحت زندگی روزمره‌ خودشان را دارند و این صفا و صیمیت و حضور مثال‌زدنی مردم در صحنه را همه باید ارج نهیم که این آرامش را حفظ کنیم.

 

وی با بیان اینکه سیستم اطلاعاتی نیاز به مراقبت و دقت بیشتری دارد، گفت: وزارت اطلاعات مربوط به کل نظام است و مربوط به یک قوه نیست و در پاره‌ای موارد ضابط دستگاه قضایی است.

 

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤالی که به فعالیت برخی سایت‌ها و شایعه‌سازی و خبرپراکنی آنها در کشور و نحوه برخورد دستگاه قضایی با آنها اشاره داشت، گفت: کشور ما کشور اسلامی است و همه باید اخلاق اسلامی را رعایت کنیم و خبرهایی که بی‌پایه و بی‌اساس است را منتشر نکنیم.

 

وی تأکید کرد: اگر کسی مسایلی را که خلاف آرامش کشور است چه در فضای مجازی و چه در فضای غیرمجازی منتشر کند ما در ابتدا سعی می‌کنیم که با تذکر جلوی آنها را بگیریم تا برخورد قضایی با آنها نشود ولی اگر نتیجه نداد برخورد می‌کنیم.

 

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤالی که به اسامی مسئولان کشور و از جمله شخص وی در لیست تحریم کشورهای اروپایی اشاره داشت، گفت: اینها این‌قدر دچار استیصال شده‌اند و شناخت‌شان نسبت به ایران و مقامات ایرانی کم است که دست به چنین اقدامات خنده‌آوری می‌زنند.

 

وی اظهار کرد: من گفته‌ام و می‌گویم که آنها کل اموال من نه تنها در انگلیس و یا در آمریکا بلکه در ایران را نیز بلوکه کنند زیرا به نظر من این‌گونه رفتارهای آنها به رسوایی خودشان تمام می‌شود زیرا اگر آنها نسبت به مردم ایران شناخت داشته باشد می‌فهمند که کارشان کار بیهوده‌ای است.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 33732

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha