به گزارش خبرگزاری شبستان؛ حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژیه، اظهار داشت: متأسفانه امروز در سازمانهای بینالمللی قانونی ناعادلانه حاکم است و برخی از کشورهای بزرگ وقتی لطمهای به منافع خود میبینند از حق «وتو» استفاده میکنند.
وی همچنین به موضوع حقوق بشر و تروریسم اشاره کرد و گفت: غربیها و بویژه آمریکا بصورت کاملاً دوگانه نسبت به موضوع حقوق بشر رفتار میکنند و تروریسم نیز که موضوعی جهانی به شمار میآید دست آویز آنان برای لشکرکشی به کشورها شده است.
دادستان کل کشور ادامه داد: برخی از همین کشورها چهرههای سرشناس تروریسم بینالملل را که معرف همه هستند، حمایت میکنند ولی به بهانه مبارزه با تروریسم در بعضی از کشورها جنگ به راه میاندازند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژیه اضافه کرد: نسبت به مبارزه عادلانه و بینالمللی علیه تروریست با تشکیل یک سیستم قضایی مشترک بین کشورهای مستقل باید هدفمند عمل کرد.
دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز به دلیل وقوع جرایم سازمان یافته و با توجه به فنآوری جدید و فضای سایبر، ممکن است جرمی در کشوری واقع شود و در کشوری دیگر انعکاس جرم در زمان بسیار کوتاه مشاهده گردد، لذا با توجه به شبکههای به هم پیوسته مجرمین همکاری کشورها لازم است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژیه خاطر نشان ساخت: امروز وظیفه داریم تا با ارتباط حقوقی و قضایی، قوانینی وضع کنیم که به پیشگیری از جرم و تعقیب مجرمین در کشورهای مختلف بیانجامد.
دادستان کل کشور افزود: از طرف دیگر دادستان کل وظیفه دارد از حقوق تمام انسانها، حتی مجرمین دفاع کند تا در جریان رسیدگی مورد ظلمی واقع نشوند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژیه در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دستگاه قضایی در ارتباط بین کشورها اشاره کرد و گفت: نقش دستگاه قضایی کشورها در تنظیم روابط و حل مشکلات بسیار حایز اهمیت است و متأسفانه این نقش مورد غفلت برخی کشورها واقع شده است.
دادستان کل کشور افزود: به لحاظ اینکه دستگاه قضایی در اکثر کشورها مستقل عمل میکند، میتواند از دید، قوانین، عدالت و حقوق انسانها، به ارتباط با سایر کشورها پرداخته و تحکیم بیشتری به روابط ببخشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژیه در این دیدار با اعلام اینکه سیستم قضایی کشورمان آمادگی دارد تا تجربیات خود را به دستگاه قضایی اوکراین انتقال دهد، ابراز امیدواری کرد که امضای تفاهم نامه بین کشورها به رشد سطح همکاریهای قضایی دو کشور بیانجامد.
بنا بر گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه؛ همچنین در این دیدار «گری کوری پرو فیرو ویچ سریدا» معاون دادستان کل کشور اوکراین و هیئت همراه با ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: در سال 2005 قراردادهایی حقوقی در خصوص معاضدت قضایی و استرداد مجرمین بین دو کشور بسته شد که اوکراین همچنان به آن پایبند است.
وی افزود:اوکراین ضمن پایبندی به تعهدات قبل در صدد دستیابی چارچوبی مبنایی برای قراردادهای جدید نیز است.
پایان پیام/
نظر شما