به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در بخش دوم سخنان خود در دفاع از کلیات لایحه بودجه 1393 در صحن علنی مجلس گفت: احساس 20 میلیارد دلار به صورت ارزی و ده هزار میلیارد تومان به صورت ریالی در لایحه بودجه 93 فقط برای بخش خصوصی قائل شدهایم.
وی با بیان اینکه با این اعداد رشد سرمایهگذاری قطعاً در سال آینده نسبت به سال جاری که هنوز منابع پیش بینی شده در بودجه بیش از نصفی تحقق پیدا نکرده افزایش مییابد افزود: در سال آینده ما این رشد اقتصادی را رقم خواهیم زد بدون اینکه چشم داشتی به دستاوردهای مثبت توافق نامه ژنو داشته باشیم.
نوبخت تاکید کرد: نکته ای که در بودجه 93 به همراه خودش اشتغال و تولید را به همراه دارد که می تواند تورم را تغییر دهد محدودیت منابع نفتی و چگونگی استفاده از آن است.
وی ادامه داد: تک تک نمایندگان نوعی دغدغه داشته اند که ما نسبت به منابع نفتی زیادهروی کردهایم و اقتصاد ایران را وابسته کردهایم من خدمت آنها می گویم که ما برای نفت بیش از یک میلیون بشکه نفت خام که سال جاری هم همان حد اجازه فروش داریم حتی یک بشکه مضاف ندیدیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد:همان یک میلیون بشکه را در نظر داریم البته اگر در نظر دارید این را هم کم کنید یعنی همان راهی را که کنگره آمریکا برای تحریم نفتی ما و محروم ماندن ما از منابع نفتی مان خواست انجام دهد ما هم در داخل آن را انجام دهیم اشکالی نیست ولی هیچ عقل سلیمی آن را نمی پذیرد.
معاون نیروی انسانی رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه ما 4 میلیون بشکه امکان تولید داریم اعلام کرد در حال حاضر یک میلیون بشکه تولید می کنیم و کشور با همین یک میلیون بشکه اداره می شود.
سخنگوی دولت با اظهار اینکه ما در این بودجه هیچ عدد بزرگ و خلافی را مطرح نکرده ایم عنوان کرد: آنچه برای یک بشکه قائل شده ایم صددلار است الان که من با شما صحبت می کنم فروش نفت اپیک بیش از 107 دلار است و متوسط فروش ما تا الان 104 دلار و 60 سنت بود آیا 100 دلار گذاشتن برای یک بشکه خوش بینی است.
نوبخت با اشاره به میزان نرخ تسعیر که 1477 تومان در سال 92 در نظر گرفته شده بود عنوان کرد برای سال 93 که یکسان سازی نرخ ارز را در نظر داریم 2 هزار و 650 تومان برای این مقدار گذاشتهایم تا اعداد غیرواقعی بازار خودش را با اعداد واقعی تنظیم کند.
نوبخت با بیان اینکه چون در ابلاغیه مقام معظم رهبری تصریح شده بود که باید حداقل 20 درصد از منابع نفتی در صندوق استفاده شود افزود: آیا دولت و کمیسیون تلفیق و کمیسیونهای دیگر مجلس 31 درصد به جای 20 درصد از منابع نفتی ما را در صندوق توسعه ملی قرار داده، به شما گفتهایم که امسال که وضعمان خوب نیست اجازه بدهید چند درصد وارد نکنیم.
نوبخت با تاکید بر نکات مثبت در عملهای دولت به تاکیدات مجلس خاطرنشان کرد: آیا گزارش کمیسیون تلفیق منطبق با قانون برنامه تهیه نشده است ایا کلیات این لایحه قابل رد شدن است ما همه رویکردهای مثبت را رعایت کردیم و پیشنهادات دیگر کمیسیونها بعد از کلیات در ده روز آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه دفاعیاتش از کلیات لایحه بودجه 93 با تاکید بر این نکته که در ماده 234 لایحه گسترش پایههای مالیاتی تصویب شد که ما 55 هزار میلیارد تومان برای مالیات دیدهایم اعلام کرد: یک درصد اجازه نخواهیم داد که تعرفهها افزایش یابد جز یک مورد که مالیات بر ارزش افزوده است و آن هم فقط برای سلامت است.
وی یادآور شد: ما پایههای مالیاتی را قوی کرده و نظام جامع مالیاتی را با 400 میلیارد تومان تقویت کردیم و این حکم رهبری در این مورد است.
نوبخت در پاسخ به سوال حمید رسایی مبنی بر اینکه آیا از انفال در بودجه استفاده می شود گفت: 1800 میلیارد تومان برای انفال قائل شدهایم.
وی درخصوص ایراد حمید رسایی مبنی بر ارایه ندادن سود سهام شرکت ملی نفت در بودجه 93 اظهار داشت: شرکت ملی نفت باید سود سهام خود را با مالیات و سهام بپردازد.
نوبخت با اشاره به نظام جامع اجتماعی و تاکیدات رهبری درخصوص هدفمندی یارانه ها گفت: تبصره 1 ماده 12 قانون هدفمندکردن یارانهها دولت را مکلف کرده است که در لایحه بگذارد برای همه شرکتها 4 ردیف اعتبار قرار دهد.
وی ادامه داد: شما به ما امر کردید که باید تبصره آورده شود و ما برنامه مان را تغییر دادیم و آن 4 ردیف را هم اصلاح کردیم و هم جهت مان را مشخص کردیم با شفافیت و صراحت است که ما عدد 50 هزار میلیارد تومان سال جاری را به 63 هزار میلیارد تومان افزایش دادیم و اعلام کردیم با این افزایش بخشی که مربوط به افزایش قیمت حاملهای انرژی است به 50 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد و این شفاف است.
معاون رییس جمهور گفت: ما فقط 41 هزار میلیارد تومانش را که امروز به خانواده ها داده میشود کم میکنیم زیرا نباید به قشر آسیبپذیر جامعه به اندازه قشر ثروتمند یارانه داد.
نوبخت با تاکید بر اینکه هدفمندی یارانهها قانون است و نباید آن را اصلاح کنیم افزود: مشخص است که ما می خواهیم در سال 93 میزان درآمدهای هدفمندی یارانه ها را افزایش دهیم و برای مقدار افزایش هم گفتهایم که 41 هزار میلیارد به خانوادهها، ده هزار میلیارد تومان به تولید، کشتی در گل نشسته بدهیم و باقی را صرف سلامت و درمان مردم اختصاص خواهیم داد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه برای نمایندگان مجلس و دولت شرم آور است که وقتی یک فرد به دکتر مراجعه می کند 70 تا 90 درصد هزینههایش را با دفترچه خودش پرداخت کند یادآور شد: بیش از 13 هزار میلیارد تومان از درآمد هدفمندی یارانهها صرف بخش سلامت و اول برای کسانی که بیمه ندارند خواهد شد و باید به افراد محروم دفترچه بیمه دهیم و نسبت 70 به 30 را تغییر خواهیم داد.
وی افزود: باید به وضعیت آلودگی هوا برسیم و در این خصوص هم شفافیتهای لازم در لایحه بودجه وجود دارد و تمام کمیسیونهای تخصصی نیز درخصوص موارد دیگر پیشنهادی دیگر دارند که در طول ده روز آینده مطرح خواهد شد.
سخنگوی دولت در پایان طبق ماده 180 قانون برنامه ما دو درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت را برای رفع تبعیض و نابرابری ها اختصاص می دهیم و ممکن است برخی از استانها و مناطق و استانها و پروژه تا 80 درصد تکمیل شده است و ما برای توزیع عادلانه و توازن منطقهای از این دو درصد استفاده خواهیم کرد.
وی یادآور شد: هر نماینده مجلس غیر از 5 هزار و 500 میلیون تومان اعتبار استانی می تواند در زمینه رفع تبعیض های استانها نظر دهد و این یک نوآوری از سوی دولت یازدهم است.
پایان پیام/
نظر شما