محمد گلریز در گفتگو با شبستان درباره چگونگی پخش سرودهای انقلابی ساخته شده در زمان انقلاب گفت: خاطرم هست آن زمان مردم با ضبطهای دو کاسته آهنگها را ضبط میکردند که دست به دست در جامعه میچرخید. همچنین مساجد نقش مهم و پررنگی در همدلی و ارائه کارها داشتند. بسیاری از همکاران و هنرمندان سروده های خود را در قالب کاست ضبط می کردند و در مساجد می انداختند یا به اهالی مسجد میدادند. همین کار باعث میشد تا سرودها بین مردم پخش و شنیده شود.
وی افزود: یکی از پایگاههایی که باعث پیروزی انقلاب شد مساجد بود. کارهای هنری در مساجد ارائه و بیشتر کارها به صورت همخوانی ساخته می شد. گروه های سرود و تواشیح برای اجرای کارهای خود به مسجد می آمدند.
خواننده سرود " خجسته باد این پیروزی" درباره نقش مساجد در پیروزی انقلاب خاطرنشان کرد: مساجد اصلیترین نقش را در پیروزی انقلاب داشتند و از مهمترین عناصر برای کمک به انقلابیون بودند و تمام کمیته های مردمی از دل مساجد درست شد و جز مساجد جای دیگری نبود که مردم بتوانند در آن دور هم جمع شوند و اتحاد پیدا کنند.
گلریز ادامه داد: مساجد در همه عرصه های انقلاب، چه عرصه مبارزاتی، چه عرصه هنری و چه عرصه تشکیلاتی اصلی ترین نقش را در آن سال ها داشتند. تمام اتفاقات از مساجد نشات می گرفت و بعد به کوچه و خیابان راه پیدا می کرد. اگر کسی ایده و کاری داشت به مسجد رجوع می کرد و آن را با افراد دیگری که در آنجا بودند در میان می گذاشت تا همه گیر شود. پخش اعلامیه و کاست از طریق مساجد و جوانان حاضر در مسجد انجام می شد. مساجد به نوعی اتاق فکر مردم بودند.
گلریز در پایان از مساجدی که شاهد فعالیت های انقلابی شان بوده، نام برد و گفت: در خیابان 17 شهریور مسجدی به سمت خیابان سقاباشی وجود داشت که فوق العاده مسجد فعالی بود. همچنین مسجد جعفری در نزدیک خانه آن زمانمان در دروازه دولاب فعالیت خوبی در روزهای انقلاب داشت. در کنار اینها می توان مسجد ارباب و ناصری را هم نام برد.
پایان پیام/
نظر شما