کمبود اعتبارمشکل اصلی آموزش پزشکی در کشور است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت:با وجود اینکه رقم اعتبارات وزارت بهداشت درلایحه بودجه 93 افزایش پیدا کرده اما اعتبارات معاونت آموزشی با کاهش چشمگیری مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، امیر حسین ضیایی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز(30بهمن) در اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مشهد اظهار کرد: کاهش اعتبارات حوزه آموزش سبب کاهش کیفیت آموزش پزشکی درکشور می شود.

 

وی با اشاره به دغدغه های کاهش اعتبارات آموزشی گفت: ما در حوزه معاونت آموزشی در تلاش هستیم تا منابع و اعتبارات را به بخش آموزش پزشکی بیاوریم و بتوانیم این اعتبارات را با برنامه ریزی هزینه کنیم.

 

ضیایی افزود: در حال حاضر، سلامت، زبان مشترک همه مسئولان شده است و همه به بحث ارتقاء سلامت اعتقاد جدی دارند اما هم اکنون بحث سلامت با کاهش اعتبارات آموزشی، با چالش مواجه شده است.

 

وی با تاکید بر مشکلات افزایش تعداد موسسات آموزشی گفت: یکی از مشکلات فعلی ما این است که با سیل درخواست های تاسیس موسسات آموزش پزشکی مواجه هستیم. اگر این رشد همراه با افزایش اعتبارات بود شرایط خوبی به جهت آموزشی فراهم می شد اما در حال حاضر اعتبارات کاهش پیدا کرده و ما باید هزینه های آموزش پزشکی را به طور شفاف به جامعه نشان دهیم.

 

معاون آموزشی وزارت بهداشت یکی از چالش های حوزه آموزش پزشکی را کمبود منابع فیزیکی و تجهیزات دانست و افزود: با کمبود منایع فیزیکی، تجهیزات و امکانات،طبیعی است که شاهد افت کیفیت آموزش پزشکی نیز باشیم این در صورتی است که ما باید سلامت محوری را در بحث آموزش پزشکی مد نظر قرار دهیم.

 

ضیایی یکی دیگر از چالش های حوزه آموزش را توسعه نامنتقارن موسسات آموزش پزشکی عنوان کرد و گفت: برخی فکر می کنند دانشکده پزشکی دبیرستان است که با چند تخت و یک آزمایشگاه بتوانند دانشکده پزشکی ایجاد کنند. ما باید این تفکر را اصلاح کنیم.

 

بیمارستان های آموزشی محل اتصال نظام سلامت و نظام آموزش
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر نتایج مثبت عملکرد صحیح نظام آموزش پزشکی گفت: اگر نظام آموزشی عملکرد صحیحی داشته باشد می تواند به نظام ارائه خدمات نیز کمک کند مردم از خدمات بیمارستان های آموزشی ما راضی نیستند.

 

ضیایی ادامه داد: ما اگر می خواهیم یک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی مناسب داشته باشیم باید امکانات و تجهیزات آن را نیز فراهم کنیم زیرا در غیر این صورت فقط مردم ضرر می بینند. در حال حاضر بسیاری از تجهیزات بیمارستان های آموزشی ما فرسوده است.

 

وی تصریح کرد: ما می گوییم 50 درصد تخت های ما آموزشی هستند اما واقعا نمی دانیم که آیا آموزشی هستند یا درمانی.

 

توسعه دانشگاه های علوم پزشکی فقط بر اساس مابع مالی
ضیایی با اشاره به اینکه توسعه مراکز آموزش پزشکی تنها بر اساس منابع مالی امکان پذیر است گفت: توسعه دانشگاه های پزشکی باید تنها بر اساس منابع و اعتبارات مالی باشد و تربیت نیرو باید سفارشی شود. وزارت بهداشت وزارت علوم نیست که مرتب نیرو تربیت کند و بگوید من نیروهای زیادی را تربیت کردم.


وی ادامه داد: وزارت بهداشت در مقابل نیروهایی که تربیت می کند مسئول است و ما توسعه غیر هدفمند و بدون برنامه را قبول نداریم.

 

ضیایی با تاکید بر نامشخص بودن سرانه هر دانشجوی رشته های پزشکی گفت: ما نمی دانیم سرانه هر دانشجو چقدر است و ما چه مبالغی را برای آموزش هزینه می کنیم. 90 درصد بودجه آموزش در دانشگاه ها صرف حقوق هیئت علمی می شود که گاهی اصلا در این حوزه فعالیت نمی کنند بنابراین باید هزینه تمام شده تربیت هر نیروی انسانی در بخش سلامت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتقاء کیفی نظام آموزشی، توجه به توسعه بین رشته ای، جلوگیری از ریز کردن بیش از حد تخصص ها، تجمیع بیمارستان های آموزشی، توسعه ارتباطات بین الملل در بخش آموزش پزشکی و توزیع عادلانه نیروی انسانی را از جمه سیاست های حوزه معاونت آموزشی این وزارتخانه عنوان کرد.

 

پژوهش مورد غفلت واقع شده است
بنا بر گزارش شبستان، در ادامه این اجلاس همچنین محرابی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر مغفول ماندن حوزه پژوهش گفت: اکثر وقت ما صرف بهداشت و درمان می شود و اگر فرصتی باقی ماند به حوزه آموزش و پژوهش وارد می شویم.

 

وی افزود: هر قسمتی که برای ما بحران آفرین باشد تمام توان و امکانات ما را به خود جلب می کند تا یک آرامش ظاهری حاصل شود که به نظر می رسد خواست مسئولین اجرایی و سیاسی نیز همین است.


وی با اشاره به تاثیرات دراز مدت غفلت از آموزش و پژوهش گفت: آثار نارسایی ها و کمبود ها در حوزه آموزش و تحقیق در دراز مدت حاصل می شود اما اثراتی جبران ناپذیر دارد.

 

محرابی تصریح کرد: باید با در نظر گرفتن اقتصاد آموزش و عملکرد اعضای هیئت علمی توان آموزشی را برای تربیت نیروهای توانمند بالا برد.

 

گفتنی است،اجلاس معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور طی امروز و فردا با برگزاری جلسات تحلیلی و کارگاه های آموزشی در تالار ابن سینا مشهد برگزار می شود. همچنین وزیر بهداشت، فردا میهمان این اجلاس است.

 

پایان پیام/




 

کد خبر 345110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha