به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان ظهر امروز (یکم اسفند)در اجلاس معاونان آموزشی و معاونان دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار کرد: دانشگاه ها مهد علم و دانش و خردورزی است که باید در ایجاد تعامل با دانشجویان از فرصت های ایجاد شده بهره برد.
وی با اشاره به نقش معاونان آموزشی وفرهنگی در این حوزه تصریح کرد: اگر دانشگاه ها یک کانون انسان سازی است بنابراین معاونان آن در این خصوص نقش بسزایی دارند و با درست عمل کردن می توانند در ساختن آینده جامعه موثر باشند.
قاضی زاده هاشمی با تاکید به رفتار صحیح مسئولان در راستای توسعه اهداف دانشگاهی ادامه داد: در بخش دانشجویی باید از شعارزدگی پرهیز شود تا اساس توسعه در محیط های دانشگاهی گسترش یابد و باید فضا را نیز به این منظور تلطیف کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر محیط دانشگاه های ما کاملا سنتی و اداری است وباید این نگرش را با ایجاد راه حل های جدید تغییر دهیم، افزود:در جذب دانشجویان، یک نگاه محبت آمیز کافی است اما باید راه های مختلف را نیز بکار برد.
وی با اشاره به وجود تشکل های فعال در دانشگاه ها افزود: باید از بحث تشکیلات پرهیز شود تشکل های ما به دلیل عملکرد نامناسب نمی توانند در جذب دانشجو موفق باشند.
قاضی زاده هاشمی در ادامه به رشد نامتوازن و بی رویه دانشگاه های علمی به خصوص در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: این رشد برای حوزه بهداشت ما خطرناک است زیرا مهارت دانشجویان در این محل ها کافی نیست ونیروی غیر متخصص وارد بازار کار می شوند.
وی با باییان اینکه دانشگاهها در جذب دانشجو اعتبارات، پژوهش مستقل هستند و در بعضی موارد کنترلهایی هرچند سطحی باید وجود داشته باشد، تصریح کرد:رشد بیرویه آموزش عالی در کشور هزینههای سنگینی را به ما تحمیل کردهاست.
وی در مورد کنترل هیئتهای علمی در دانشگاهها بیان کرد: در این زمینه نیاز به اصلاح ساختار داریم، باید برنامه ای برای حذف کنترل هیئتهای علمی تدوین کنیم ولی متأسفانه بعضی از قوانین از جمله قانون تماموقت به ضرر آموزش تمام شده و چون بعضی از نیروهای جوان بیشتر وقت خود را به دنبال کسب مادیات بیشتر هستند این مسئله کنترل را به شکلی واجب میکند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: آئیننامه ارتقای اساتید باید دوباره توسط وزارت بهداشت بازنگری صورت گیرد و در آینده اصلاحاتی برای نحوه کسب امتیاز اساتید صورت میگیرد ولی این امر نباید پیششرطی برای بررسی پرونده اشخاص و اساتید باشد.
قاضی زاده هاشمی در رابطه با استقلال دانشگاهها بیان کرد: دانشگاهها باید قابلیت استقلال خود در بودجه و ساختارها را پیدا کنند تا دخالت دیگر بخشها در دانشگاهها کمتر شود همچنین نحوه مدیریت و چینش نیرو در وزارت برای استقلال دانشگاهها بسیار اشتباه است که نیاز به بازنگری دارد.
وی در خصوص کمبود بودجه در سال 92 اظهار داشت: این مسئله تا سال 93 اگر برنامه های دولت در سیاست های خارجی محقق شود، بهتر می شود و اگر سال آینده اگر 100 درصد اعتبارات پرداخت شود هیچ دانشگاهی نباید کسری بودجه داشته باشد اگرچه کار بسیار مشکلی است ولی امیدواریم که با همه دانشگاهها تسویه حساب کنیم.
وی با بیان اینکه سه مشکل اساسی در وزارتخانه بهداشت وجود دارد، خاطرنشان کرد: سه مشکل اساسی از جمله مدیریت کمبود منابع و تولیت وزارت خانه را تهدید میکند به ویژه تولیت اختیارات افراد را پراکنده کرده و بیمهها قیمت، زمان تحویل و کسورات را به ما تحمیل میکنند که ظلم بزرگی به دانشگاهها و مراکز درمانی صورت گیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: تغییر ساختاری و مدیریتی در وزارتخانه لازم است ولی باید سنجیده صورت گیرد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه دانشکدههای بینالملل را از نظر علمی قبول ندارم گفت: دانشکدههای بینالمللی اگر به معنای این باشد که دانشجو از خارج جذب کند معقول به نظر میرسد اما متأسفانه دانشکدههای بینالمللی امروز به محلی برای درآمدزایی تبدیل شده است و عده ای با پول میتوانند مدرک دریافت کنند که این اساس آموزش پزشکی را دچار آسیبکرده است.
وی با تاکید براینکه تعداد بیمارستانهای آموزشی در کشور باید محدود شود، گفت: اگر بیمارستانهای آموزشی در کشور را ساماندهی کنیم میتوانیم تصدیگری را در وزارت بهداشت کم کنیم چراکه در چند سال اخیر تعداد نیروهای وزارت بهداشت 2برابر شده که ادامه این روند وزارت بهداشت را به بزرگترین وزارت کشور تبدیل می کند.
نظر شما