این دو رکعت نماز انسان را بهشتی می‌کند

خبرگزاری شبستان: نماز مستحبی بخوانید هنگام غفلت، گرچه دو رکعت نماز کوتاه باشد، زیرا این دو رکعت انسان را به بهشت وارد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، یکی از نمازهای مستحبی که بسیار به آن سفارش شده نماز غفیله است و غفیله از غفلت می‌آید.

پیامبر اکرم صل الله علیه وآله فرمودند: نماز مستحبی بخوانید هنگام غفلت، گرچه دو رکعت نماز کوتاه باشد، زیرا این دو رکعت انسان را به بهشت وارد می‌کند. عرض شد: یا رسول الله! هنگام غفلت چه وقت است؟ فرمودند: میان مغرب و عشاء.

نماز غفیله دو رکعت است، مابین نماز مغرب و عشاء با فضیلتی بسیار و تاثیری مخصوص در برآورده شدن حوایج دنیوی و اخروی.
 

درباره کیفیت اقامه این نماز مستحبی، امام صادق علیه السلام چنین فرموده اند: کسی که می‌خواهد بین نماز مغرب و عشا دو رکعت نماز بخواند؛ در رکعت اول بعد از سوره حمد بگوید:
« وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنادی فِی الظُّلُماتِ أَنْ لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمِینَ * فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الغَمِّ وَکَذ لِکَ نُنْجِی المُؤْمِنِینَ »

و ذوالنون (صاحب ماهی، منظور حضرت یونس پیغمبر است) چون خشمگین رفت پنداشت هرگز بر او تنگ نخواهیم گرفت. پس در ظلمات ندا کرد: جز تو خدایی نیست، تو منزهی، همانا من از ستمکارانم. پس او را اجابت کردیم و از غم رهایی دادیم و مومنین را اینچنین رها می‌گردانیم.

و در رکعت دوم بعد از سوره حمد بگوید: « وَعِنْدَهُ مَفاتِحُ الغَیْبِ لا یَعْلَمُها إِلاّ هُوَ وَیَعْلَمُ ما فِی البَرِّ وَالبَحْرِ وَما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلاّ یَعْلَمُها وَلا حَبَّةٍ فِی ظُلُماتِ الأَرْضِ وَلا رَطْبٍ وَلا یابِسٍ إِلاّ فِی کِتابٍ مُبِینٍ»

و کلیدهای غیب نزد او است و جز او کسی آن را نمی‌داند و انچه در خشکی و دریا است می‌داند و برگی بر زمین نمی‌افتد و هیچ دانه ای در تاریکی‌های زمین نیست مگر که از آن آگاه است و‌تر و خشکی نیست مگر در کتاب روشن ثبت است.

بعد دست‌ها را به قنوت برداشته و این دعا را می‌خوانی: « اَللّهُمَّ إِنّی اَسْئَلُکَ بِمَفاتِحِ الْغَیْبِ الَّتی
لا یَعْلَمُها اِلاّ اَنْتَ اَنْ تَصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَ کَذا و به جای کذا و کذا
حاجات خود را بگوید و سپس بگوید: «اَللّهُمَّ اَنْتَ وَلِیُّ نِعْمَتی وَالْقادِرُ عَلی طَلَبَتی تَعْلَمُ حاجَتی فَأَسْئَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمُ السَّلامُ لَمّا قَضَیْتَها لی.»

بارالها! تو را به اسرار غیب، که جز تو کسی آن را نمی‌داند، سوگند می‌دهم که بر محمد صل الله علیه وآله و دودمان او درود بفرستی و درباره من چنین و چنان کنی.

بارالها، تو ولی نعمت منی و به برآوردن نیاز من توانایی و حاجت مرا می‌دانی. سوگند به حق محمد «صل الله علیه وآله» و خاندان او که بر او و بر آنان درود باد حاجت مرا برآور.

البته این دعای در قنوت شرط در نماز نیست بلکه می‌تواند دعاهای دیگر نیز بخواند و خداوند خواسته‌های او را اگر مصلحت باشد، عطا می‌کند.

فلسفه نماز غفیله با ذکر یونسیه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری شاید یکی از دلایل توصیه به اقامه نماز غفیله و ثواب آن، این است که حضرت یونس یک لحظه غفلت کرد و از قوم خود جدا شد و سرنوشت او با دریا و ماهی پیوند خورد و در شکم ماهی پس از انابه به درگاه خدای سبحان نجات پیدا کرد و شاید تأکید رسول اکرم صل الله علیه وآله بر این نماز، به لحاظ غفلت‌های کوچک و بزرگی باشد که ما هر روز مرتکب می‌شویم. تا ما هم از ظلمت‌های ظاهری و باطنی نجات پیدا کنیم.
بزرگان گفته اند: بالاترین ذکر در بین اذکار، ذکر یونسیه «لااله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین» است.

منابع:
1-تحریرالوسیله، ج 1، ص 136

2- فلاح السائل، ص245

 

کد خبر 346573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha