به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مهدی احمدیان، دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) اظهار کرد: مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران باید الگویی برای تمام شهرهای جهان باشد.
وی با بیان اینکه کلان شهر مشهد به جهت وجود مضجع شریف و مطهر رضوی به عنوان بزرگترین کلانشهر گردشگری مذهبی در کشور و دومین کلان شهر مذهبی جهان بعد از شهر مکه است، گفت: مشهد دارای جایگاه والایی در شهرهای کشور و در سطح جهان اسلام است.
وی با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت وجودی حرم مطهر امام رضا(ع) فرصت مناسبی را در اختیار زائران مشتاق سراسر ایران و جهان جهت کسب تجربه ناب دینی قرار داد، خاطرنشان کرد: طرح مفهوم مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران نیز موید توجه به موقعیت و اهمیت این شهر در کشور و به تبع آن در سطح جهان از سوی مدیران و برنامه ریزان ارشد کشور است.
احمدیان با اشاره به دستاورد مهم هفتمین اجلاس آیسسکو در الجزایر و کسب میزبانی ایران برای برگزاری اجلاس دهم آیسسکو در سال 2017، تصریح کرد: انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، فرصتی ناب برای ترویج فرهنگ رضوی، زیارت و گسترش فعالیت های فرهنگی است.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: متاسفانه زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی این شهر، در خور شان و رسالت دومین کلان شهر جهان اسلام توسعه نیافته است.
وی ادامه داد: توسعه کیفی در معنای افزایش تجارب معنوی زائران حرم رضوی و اثر بخشی بیشتر این تجربه در زندگی آنان است و البته بدیهی است که تحقق این دو مفهوم مستلزم تمهید بسترهای لازم در شهر زیارتی مشهد و تبدیل آن به یک نمونه مطلوب از شهر زیارتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زیارت، احمدیان با بیان اینکه در طرح"مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا علیه السلام در شهر مشهد" به دو مفهوم توسعه کمی و کیفی زیارت اشاره شده است، اظهار داشت: توسعه کمی به معنای افزایش فرصت زیارت و به فعالیت رساندن آن برای تعداد بیشتری از زائران داخلی و خارجی بالقوه امام رضا(ع) به صورت پایدار است.
احمدیان اسلامی بودن شهر را ناظر بر میزان تطابق قالبهای ذهنی و عینی شهر با آموزههای اسلامی شهر دانست و گفت: از سوی دیگر شهر پایدار در بردارنده ویژگیها و مولفههای گوناگونی از وجوه طبیعی و اجتماعی گرفته تا عوامل فیزیکی و معنوی است که در آن دستاوردهای حاصل از پیشرفتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تداوم مییابند.
پایان پیام/
نظر شما