اهتمام ویژه رسانه ملی در ترویج هنرمندانه نماز

خبرگزاری شبستان : رسانه ملی با انبوهی از شبکه های رادیویی و تلویزیونی و با استفاده از همه ابزارهای هنری و رسانه ای اهتمام ویژه ای به بسط و گسترش نماز و فرهنگ نماز داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،اختتامیه سومین جشنواره ملی، فرهنگی و هنری نماز در همدان پنج‌شنبه، 15 اسفند با حضور هنرمندانی از استان‌های مختلف، مسئولین استانی و کشوری و با معرفی و تجلیل از آثار برگزیده به کار خود پایان داد.

 

در این مراسم محمد حسین صوفی معاون صدای رسانه ملی با اشاره به جایگاه مهم نماز در اسلام گفت: اسلام برای نماز مرتبه بالایی قایل است تا جاییکه نماز را عمود خیمه دین می داند، نماز اسباب اوج گیری انسان و نیز وسیله ای برای ارتقای شأن و جایگاه وجودی انسان است.

 

وی افزود: عبادت و بندگی که خود آزادی و آزادگی حقیقی وفلاح راستین است در نماز تجلی پیدا می کند، خداوند متعال می فرماید من جن و انس را نیافریدم مگر برای آن که عبادت کنند از منظر همه عرفا بهترین و برترین عبادت نماز است و به این خاطر است که گفته اند نماز معراج مومن است چراکه در نماز در پیشگاه خدا هستیم و با او به راز و نیاز برخاسته ایم و در برابر او اظهار بندگی و خشوع و خضوع می کنیم.

 

معاون صدا در خصوص نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ نماز گفت: با این همه زیبایی که در نماز وجود دارد، تکلیف کسانی که دستی در کار فرهنگ و رسانه دارند، چیست؟ تکلیف کسانی که با ابزار فرهنگ و هنر و رسانه اخلاق و رفتار مردم را سامان می دهند چیست؟ اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه چگونه می توانند آنچنان که اولیای دین خواسته اند اهتمام نسبت به نماز داشته باشند، هنرمندان و اصحاب رسانه باید کاری کنند که این فریضه الهی به بهترین شکل در جامعه مطرح شود، آنچنان که در خور و زیبنده یک جامعه دینی است.

 

وی با اشاره به نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی افراد گفت: نماز در تاروپود حیات فردی و جمعی مردم ما تجلی پیدا می کند، پرداختن به این اصل مهم ضرورت تولید برنامه های جذاب و تأثیرگذار است که نیاز به بسیج فکر و اندیشه همه هنرمندان و فرهیختگان است.

 

صوفی برگزاری چنین جشنواره هایی را زمینه ای برای کشف استعدادها دانست و خاطر نشان کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی سبب می شود، با فرم گذاری و الگودهی زمینه کشف استعدادها فراهم شده و شرکت کنندگان نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی می کنند و از طرف دیگر بخشی از تلاش هنرمندان و اصحاب رسانه نشان داده می شود.

 

وی به رابطه دو سویه بین هنر و دین اشاره کرد و گفت: دین از ابزار هنر برای معرفی خود بهره برده و هنر از دین وام گرفته که کارهای پاک و تاثیرگذار تولید کند، مسئله کلیدی رابطه حوزه دین با عرصه هنر است، دین و مقولات دینی در همه شاخه های هنر به ویژه نماز همیشه حضور پر رنگ داشته و بخش مهمی از تولیدات و محصولات هنری، مستقیم و غیر مستقیم به مقولات دینی اختصاص یافته اند.

 

صوفی با اشاره به نقش پررنگ دین در آثار هنرمندان تاکید کرد: حجم وسیعی از اشعار، داستان ها، نمایش نامه ها، فیلم نامه ها، آثار نمایشی، خط و نقاشی، موسیقی نشان می دهد، نقش دین در آنها پررنگ است و هنرمندان دین را دستمایه مناسبی برای خلاقیت می دانند.

 

معاون صدای رسانه ملی در خصوص نقش بی بدیل رسانه ملی در ترویج فرهنگ نماز گفت: در سالهای اخیر رسانه ملی با انبوهی از شبکه های رادیویی و تلویزیونی و با استفاده از همه ابزارهای هنری و رسانه ای اهتمام ویژه ای به بسط و گسترش نماز و فرهنگ نماز داشته است.

 

وی با اشاره به تولیدات رادیو در حوزه نماز در سال 92 گفت: در سال 92 در رادیو بیش از 1500 عنوان با 9 هزار ساعت برنامه در حوزه نماز تولید و پخش شده و شبکه های مختلف رادیویی، تلویزیونی ملی ، بین المللی و استانی با تولید و پخش برنامه های اذانگاهی، تولید فیلم ها و سریالهایی با موضوع نماز، بیان احکام، حمایت از تولید کنندگان آثار نماز، خود را ملزم می دانند که با رفتاری هنرمندانه زیباترین و بهترین آثارخود را در حوزه نماز تولید کنند.

 

اهتمام ویژه رسانه ملی در ترویج هنرمندانه نماز
اسلام برای نماز مرتبه بالایی قایل است تا جاییکه نماز را عمود خیمه دین می داند.


نماز اسباب اوج گیری انسان و نیز وسیله ای برای ارتقای شأن و جایگاه وجودی انسان است.


عبادت و بندگی که خود آزادی و آزادگی حقیقی وفلاح راستین است در نماز تجلی پیدا می کند، خداوند متعال می فرماید من جن و انس را نیافریدم مگر برای آن که عبادت کنند از منظر همه عرفا بهترین و برترین عبادت نماز است و به این خاطر است که گفته اند نماز معراج مومن است چراکه در نماز در پیشگاه خدا هستیم و با او به راز و نیاز برخاسته ایم و در برابر او اظهار بندگی و خشوع و خضوع می کنیم.


با این همه زیبایی در نماز تکلیف کسانی که دستی در کار فرهنگ و رسانه دارند، چیست؟ تکلیف کسانی که با ابزار فرهنگ و هنر و رسانه اخلاق و رفتار مردم را سامان می دهند چیست؟ اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه چگونه می توانند آنچنان که اولیای دین خواسته اند اهتمام نسبت به نماز داشته باشند، هنرمندان و اصحاب رسانه باید کاری کنند که این فریضه الهی به بهترین شکل در جامعه مطرح شود، آنچنان که در خور و زیبنده یک جامعه دینی است.


نماز در تاروپود حیات فردی و جمعی مردم ما تجلی پیدا می کند، پرداختن به این اصل مهم ضرورت تولید برنامه های حذاب و تأثیرگذار است که نیاز به بسیج فکر و اندیشه همه هنرمندان و فرهیختگان است.


طبعاً برگزاری اینگونه جشنواره ها که فرم گذاری می کند، الگودهی می کند،زمینه کشف استعدادهاست.

 

شرکت کنندگان خود را ارزیابی می کنند و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی می کنند و تجمع هایی از این قبیل برای نشان دادن تلاش هنرمندان و اصحاب رسانه است.

 

مسئله کلیدی رابطه حوزه دین با عرصه هنر است، دین و مقولات دینی در همه شاخه های هنر به ویژه نماز همیشه حضور پر رنگ داشته و بخش مهمی از تولیدات و محصولات هنری، مستقیم و غیر مستقیم به مقولات دینی اختصاص یافته اند.

 

در حجم وسیع از اشعار، داستان ها، نمایش نامه ها، فیلم نامه ها، آثار نمایشی، خط و نقاشی، موسیقی نقش دین در آنها پررنگ است و هنرمندان دین را دستمایه مناسبی برای خلاقیت می دانند.

 

رابطه دو سویه بین هنر و دین وجود دارد، دین از ابزار هنر برای معرفی خود بهره برده و هنر از دین وام گرفته که کارهای پاک و تاثیرگذار تولید کند.

 

در سالهای اخیر رسانه ملی با انبوهی از شبکه های رادیویی و تلویزیونی و با استفاده از همه ابزارهای هنری و رسانه ای اهتمام ویژه ای به بسط و گسترش نماز و فرهنگ نماز داشته است،نقش رسانه ملی به دلیل تولید و پخش ویژه برنامه های اذانگاهی، تولید فیلم ها و سریالهایی با موضوع نماز، بیان احکام، حمایت از تولید کنندگان آثار نماز نقشی است ویژه و بی بدیل همه شبکه های رادیویی، تلویزونی ملی ، بین المللی و استانی خود را ملزم می دانند که با رفتاری هنرمندانه زیباترین و بهترین آثارخود را در حوزه نماز تولید کنند.

 

در سال 92 در رادیو بیش از 1500 عنوان با 9 هزار ساعت برنامه تولید و پخش شده است مشابه اینکار در سیما و صدا و سیمای استان ها انجام شده است.
پایان پیام/
 

کد خبر 350751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha