به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد،محمد رضا جعفری معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور بعد از ظهر امروز (17 اسفند ) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که در محل سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد ،مهمترین رویکرد برنامه ای کانون های مساجد کشور را توجه به مطالبات و رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از مراکز اصلی بسط و گسترش بحث اقتصاد مقاومتی در بین خانواده ها می باشند.
وی با اشاره به مطرح شدن بحث مسجد طراز اسلامی از سوی مقام معظم رهبری افزود:کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند با فعالیت های خود مساجد را به مسجد طراز اسلامی نزدیک نمایند.
جعفری جوانان را اصلی ترین محور فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد دانست و اظهار داشت:هر چه مساجد دارای فعالیت بیشتری باشند و جوانان بیشتری در آن فعالیت ها حضور داشته باشند آن مسجد به مسجد طراز اسلامی نزدیک تر خواهد بود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از 17 هزار کانون فرهنگی و هنری در سطح کشور اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 2 ملیون نوجوان و جوان از فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد بهره مند می شوند.
جعفری با بیان اینکه پیش بینی می شود تعداد مساجد کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به 80 هزارباب برسد اظهار داشت: مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز تا پایان پرنامه پنجم توسعه به 20 هزارباب افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به دستاوردهای کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حوزه های مختلف اظهار داشت: در حال حاضر 5 هزار کتابخانه مخزن دار و 5 هزار کتابخانه باز در مساجد کشور مشغول فعالیت می باشند.
معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از اصلی ترین فعالیت کانون های مساجد را فعالیت های قرآنی دانست و افزود:اکنون طرح تلاوت نور به عنوان فعالترین و ماندگارترین طرح قرآنی کشور در بیش از 29 هزار مسجد کشور در حال انجام می باشد.
وی تصریح کرد: اجرای طرح تفسیر در 7 هزار مسجد، راه اندازی 220 خانه نور، احیا 360 جلسه سنتی آموزش قرآن کریم، برگزاری 2 هزار کلاس حفظ جزء 29 از دیگر فعالیت های شاخص قرآنی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور می باشد.
جعفری گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه و به خصوص در بین جوانان را از دیگر فعالیت های کانون های مساجد دانست و گفت:در این راستا بیش از هزار و 700 هسته پژوهشی در کانون های مساجد تشکیل شده است.
معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ایجاد 170 مرکز فرهنگی دیجیتال، راه اندازی 631 باب کانون تخصصی در قالب 22 رشته در مساجد کشور و راه اندازی کانون مصلی در بین 130 مصلی کشور را از جمله دستاوردهای این مجموعه عنوان کرد.
وی از کانون های مساجد به عنوان گسترده ترین شبکه فرهنگی کشور در روستا ها یاد کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 800 باب کانون در روستاهای کشور در حال فعالیت می باشند.
جعفری بودجه ستاد عالی کانون های مساجد کشور را در سال جاری 45 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تمامی فعالیت های فوق تنها با تخصیص 50 درصد از بودجه مذکور صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بودجه در فعالیت های کانون های مساجد دارای تاثیر بسزایی نمی باشد تصریح کرد: در سال جاری 20 برابر بودجه ستاد عالی کانون های مساجد کشور توسط مردم در کانون های مساجد هزینه شده است.
جعفری مهمترین سیاست ستاد عالی کانون های مساجد را زمینه سازی جهت جذب کمک های مردمی به فعالیت های فرهنگی مساجد دانست و اظهار داشت:کانون های مساجد بهترین الگو برای واگذاری فعالیت های دینی به مردم می باشند.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از خبرنگاران فعال استان در حوزه مساجد تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما