به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، ولی باقری، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان ایلام، صبح امروز(20 اسفند) در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان ایلام، اظهار کرد: آب و خاک دو نعمت ارزشمند است که حفاظت از آن موجب رونق دامداری و کشاورزی می شود.
وی، با بیان اینکه ما بایستی این امانت الهی به نسل های آینده برسانیم، افزود:آبخیزداری یک اقدام مدیریتی است که باعث حفاظت از آب و خاک شده و مهم ترین اهداف آن کاهش فرسایش آب و خاک، کنترل سیل و رسوب، بهبود پوشش گیاهی، استحصال راون آب های سطحی، تغذیه سفرهای آب زیر زمینی و افزایش عمر سدهاست.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان ایلام، یادآور شد: استان ایلام دارای 2 حوزه آبخیز اصلی یکی حوزه آبخیز کرخه با 24 درصد مساحت استان و دیگری حوزه آبخیز مرزی که 75 درصد مساحت استان را شامل می شود.
باقری، با بیان اینکه در حال حاضر فرسایش خاک در استان 20 تن در هکتار در سال است، گفت: از جمله عواملی که باعث فرسایش خاک در استان ایلام می شود می توان به چرای بیش از دامها، تبدیل مراتع به دیم زارها، شخم در جهت شیب، بارش های نامنظم در استان اشاره کرد.
وی، به اقدامات مختلف جهات جلوگیری از فرسایش خاک در استان اشاره کرد و افزود: اقدامات بیولوژیکی، اقدامات مکانیکی و بیو مکانیکی از جمله فعالیت های است که به منظور حفاظت از منابع آب و خاک به عنوان سرمایه های عظیم کشور و در راستای توسعه و عمران حوزه های آبخیز اجرا می شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان ایلام، تصریح کرد: اقدامات مکانیکی شامل ایجاد سازهای سنگی ملاتی، خشکه چینی و گابیونی بوده و اقدامات بیولوژیکی شامل نهال کاری، کپه کاری، بوته کاری و بذرپاشی است که همه این اقدامات در راستای صیانت از منابع طبیعی انجام می شود.
باقری، ابراز کرد: از کل مساحت استان در مجموع بیش از یک میلیون و 780 هزار هکتار کار توجیهی و مطالعاتی انجام شده و در سطح 600 هزار هکتار نیز کار تفصیلی اجرایی صورت گرفته و همچنین 350 منطقه زمین لغزی در استان شناسایی شده است.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: اجرای طرح های مشارکتی آبخیزداری از طریق تسهیلات بانکی 37 مورد با اعتباری بالغ بر 5500 میلیون ریال و اشتغالزایی 50 نفر در مناطق مختلف استان انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما