حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رییس جامعةالمصطفی (ص) العالمیه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به نگاه شهید مطهری به تحول علوم انسانی گفت: استاد از دانشمندان زمان شناس و آگاهی بود که به موضوعات نو توجه داشت. آثار او نشان می دهد به مجموعه بنیادین فلسفه توجه داشت و با نگاه تطبیقی به آنها می پرداخت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شهید مطهری به موضوعات اجتماعی علوم انسانی همچون تعلیم و تربیت، حقوق و ... توجه و عنایت داشت و از مجموعه آثار او این گونه بر می آید که همان طور که در مباحث فلسفه به مطالعات تطبیقی و مقایسه ای می پردازیم می توان این نگاه را در حوزه علوم انسانی و اجتماعی هم داشت و از این علوم و تحولات جدید بهره گرفت تا دانش اسلامی و علوم انسانی رشد و عمق یافته و گسترش یابد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه شهید مطهری در حوزه های مختلف از مسائل اجتماعی، تربیتی و اقتصادی ورود یافته و از منظر علوم انسانی موضوعات و قلمروهای آن را بررسی کرده است، عنوان کرد: این حرکت استاد یعنی ما علوم اسلامی را رشد دهیم؛ البته پس از او در حوزه و در گفتمان های حوزوی و دانشگاهی موضوع علوم انسانی و اسلامی پیگیری شد و امروز می بینیم ادبیات جدید و تازه ای در این زمینه شکل گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اما عمدتا نگاه شهید مطهری ضرورت توجه به حوزه های جدید و پرسش های نو، و اینکه این پرسش ها منعکس در علوم اسلامی شده و این انعکاس موجب رشد و پیشرفت آن شود، بود.
حجت الاسلام اعرافی تاکید کرد: استاد مطهری را باید در زمره دانشمندانی به حساب آورد که به گسترش علوم انسانی معتقد بود و البته این توسعه را با منطق اجتهادی و از پایگاه فلسفه اسلامی دنبال می کرد تا کاملا روشمند بوده و این تطور و تحول از آسیب هایی که علوم انسانی را تهدید می کند، در امان بماند.
امام جمعه شهرستان میبد در پاسخ به این سوال که شهید مطهری چه گام هایی را در تحول علوم انسانی برداشت و چه اقداماتی را در این راستا انجام داد، اظهار کرد: او در 5 یا 6 قلمرو ورود پیدا کرد و همین دستمایه ای شد برای تطور و تحول در علوم انسانی؛ در حوزه فلسفه با توجه به مطالعات گسترده ای که در زمینه فلسفه غرب داشت، فلسفه اسلامی را رشد داد و پاورقی هایی بر کتاب "اصول فلسفه و روش رئالیسم" اثر استاد خود علامه طباطبایی، نگاشت که این نشان دهنده برداشتن گام رو به جلو در حوزه فلسفه اسلامی است.
رییس جامعةالمصطفی (ص) العالمیه خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه مسائل کلامی شهید در مقوله های مختلف کلام و موضات آن آثاری را تولید کرد یا در فقه، به مسائلی همچون حجاب، بیمه و مباحث جدید اقتصادی با نگاه فقهی پرداخت و این گونه مرزهای دانش فقه را با مطالعات جدید توسعه داد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: شهید مطهری به گسترش علوم انسانی معتقد بود و این توسعه را با منطق اجتهادی و از پایگاه فلسفه اسلامی دنبال میکرد تا این تطور و تحول از آسیبهایی که علوم انسانی را تهدید میکند، در امان بماند.
کد خبر 363582
نظر شما