واگرایی مذهبی غرب واگیر دارد/تحول علوم دانشگاه‌ها را واکسینه می‌کند

خبرگزاری شبستان: علوم وارداتی ارزش‌های دینی را در نظر فرد کم رنگ و یا بی‌رنگ کرده و احساسات دینی او را مخدوش می‌کند، حس دینداری را در ذهن و تصوراتش از بین برده و گرایش به بی‌دینی را در وجودش تقویت می‌کند.

عضو هیئت علمی موسسه علمی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه علوم انسانی رایج در دانشگاه های کشور وارداتی و برگرفته از غرب هستند، و دانشجوی ما با این اندیشه و روحیه تربیت می شود، این موضوع چه آسیب هایی را می تواند برای جامعه ما که با فرهنگ ایرانی - اسلامی رشد کرده است، داشته باشد، اظهار کرد: این آسیب ها را می توان به سه بخش تقسیم کرد و با بررسی و واکاوی آن، پیرامون این موارد سخن گفت.
حجت الاسلام سید احمد رهنمایی با اشاره به قسم نخست این آسیب ها گفت: آسیب های بینشی، اولین مشکلی است که در این راستا به وجود می آید و جهان بینی فرد را تحت تأثیر قرار داده، وی را نسبت به آموزه ها و باورهای مذهبی بی تفاوت و یا واگرا می سازد.
مدیر گروه تربیتی موسسه علمی پژوهشی امام خمینی (ره) آسیب های گرایشی را دومین اثر منفی ترویج علوم غربی در دانشگاه ها دانست و تصریح کرد: این علوم، ارزش های دینی رادر نظر فرد کم رنگ و یا بی رنگی می نمایاند و احساسات دینی او را مخدوش ساخته، حس دینداری را در ذهن و تصوراتش از بین می برد و گرایش به بی دینی را در وجودش تقویت می کند.
وی بیان کرد: آسیب های رفتاری بخش دیگری از این ماجرا است که در این موضع علوم غربی فرد را در التزام عملی به احکام و مسائل مذهبی سست و ناپایدار می کند.
حجت الاسلام رهنمایی در خصوص راهکارهای تحول علوم انسانی و تبدیل آن به علوم انسانی اسلامی تاکید کرد: انقلاب در تولید اندیشه های اسلام ناب در قلمرو کلیه رشته های علوم انسانی، انقلاب در تربیت نیروهای شایسته و باورمند به کارآیی اندیشه های اسلام ناب در حوزه علوم انسانی و واگذاری مسئولیت مراکز علوم انسانی به مؤسسات و کارشناسان متعهد، خبیر، بصیر و باورمند و ملتزم به دین از جمله راهکارهای اساسی است که در این راستا می توان به کار گرفت.
مدیر گروه تربیتی موسسه علمی پژوهشی امام خمینی (ره)  در پاسخ به این سوال که چگونه می توان به تحول علوم انسانی سرعت بخشید، یادآور شد: با ایجاد انسجام و هماهنگی لازم میان مراکز همسو و ذیربط در ساحت علوم انسانی، بسط توانمندی کمی و کیفی مؤسسات متصدی و مسئول علوم انسانی- اسلامی و نقد عالمانه و بصیرت افزای علوم انسانی غربی می توان فرآیند تحول علوم انسانی را با سرعت بیشتری پیش برد.
پایان پیام/


 

کد خبر 366329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha