به گزارش خبرنگار شبستان، اگرچه رسما به 90 سال قبل برمی گردد، فعالیت هایی که علیرغم آرمانی بودن آن از سوی تشکل های جهانی، قرن هاست جزء تعالیم متعالی اسلام و رهنمودهایش قرار دارد.
عملا در سال 1301 دکتر امیر اعلم مدیر بهداری استان خراسان پس از زلزله ویرانگر بجنورد، نزد احمد شاه می رود و برای بنیان کردن جمعیت شیر و خورشید ایران پروانه می خواهد تا کمکهای خارجی را به هنگام اسیبهای طبیعی به ایران جلب کند. پس از بنیان این جمعیت بی درنگ عضو کمیته فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) می شوند و علامت شیر و خورشید سرخ را ثبت می کند.
پس از انقلاب ایران رسما عدم استفاده از نشان شیر خورشید و استفاده از هلال احمر را خواستار شد، نشان هلال احمر به درخواست ترکیه و مصر بعنوان نشانی برای کشورهای اسلامی مطرح و مورد موافقت قرار گرفته بود، سرانجام کشورهای جهان درخواست ایران را پذیرفتند اما برای استفاده از هلال احمر، استفاده از این نشان را به کشورهای مصر و ترکیه محدود کردند و سالها بعد کشورهای اسلامی دیگر نیز اجازه یافتند تا از هلال احمر استفاده کنند.
اگرچه در سالهای اولیه فعالیت ها بسیار محدود بود اما به تدریج دامنه آن از حوزه های صرفا درمانی گسترده تر شد، تشکیلاتی که پس از انقلاب به سرعت پا گرفت و امروز در مجامع بین المللی بازیگر نقش های مهمی است.
جمعیت هلال احمر ایران با سازمان های داوطلبان، امدادنجات، جوانان، علیرغم بازوی عملیاتی کشور در مواقع بحران و بلایای طبیعی در کشور، منطقه و دنیا راهی در مسیر توانمندی، آگاهی و آمادگی را طی می کند.
وقوع زلزله های بوئین زهرا، منجیل، بم و... اگرچه برای ما دردمند بود اما تجربه ای بزرگ و درسی سودمند برای آمادگی و معلمی بزرگ برای جمعیت هلال بمنظور اصلاح و توانمدی ساختار بود.
امروز در گوشه ای از کشور عملیات های نفس گیر در مسیر صعب العبور برای نجات جان یک روستایی، در گوشه ای دیگر کمک به سیل زدگان و در گوشه های دیر سرزمین چهار اقلیممان ، ماه سرخ برای تمام آن ها از امداد و نجات گرفته تا بهداشت و درمان بازیگری می کند.
ماه سرخ ایران نام آشنای سومالی و میانمار و کشورهای قحطی زده و بحران زده جای جای دنیا نیز هست؛ وَ مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا ...و هـر کـس نفسی را زنـده کـنـد گویا همه مردم را زنده کرده است(مائده 32) این جمله کوتاه تفسیر تمام اصولی است که تدوین آن سال ها به طول انجامیده است.
انسانیت؛ جمعیت هلال احمر برای نجات جان و سلامت همه انسانها تلاش می کند.
خدمات داوطلبانه؛ جمعیت هلال احمر برای کمک به انسانها و نجات جان آنان پاداش و حقوقی دریافت نمیکند.
إِنَّمَا نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِیدُ مِنکُمْ جَزَاء وَلَا شُکُورًا (انسان/9) ما فقط برای رضای خدا به شما غذا می دهیم و پاداش و اجری نمی خواهیم.
جهانشمولی ؛ جمعیت های هلال احمر همه جهان در زمان حادثه به همه کمک می کنند. تَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى (مائده/2) ، به یکدیگر در نیکوکاری و تقوی کمک کنید.
یگانگی ؛ هر کشور فقط یک جمعیت هلال احمر می تواند داشته باشد. وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ (آل عمران/103)همگی به ریسمان خداوند چنگ بزنید و به راههای متفرق نروید.
استقلال ؛ جمعیت هلال احمر ایران مستقل و وابسته به هیچ کشوری نیست وکاملاً مردمی می باشد.. شَجَرَةٍ مُّبَارَکَةٍ زَیْتُونِةٍ لَّا شَرْقِیَّةٍ وَلَا غَرْبِیَّةٍ (نور/35)درخت مبارک زیتون که نه شرقی و نه غربی است.
بی غرضی ؛ جمعیت هلال احمر در زمان حادثه بدون توجه به نژاد و ملیت به همه انسانهای صدمه دیده کمک می کند.
کَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً (بقره/213) ، مردم امت واحد هستند.
بی طرفی ؛ جمعیت هلال احمر در دعواهای قومی و نژادی، بصورت بی طرف فقط به مجروحین و آسیب دیدگان کمک می کند. وَکَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا (بقره/143) ، و این چنین شما را امت میانه قرار دادیم.
جمعیت بزرگی که بی چشم داشت از قله کوه تا قعر دریا بدنبال احیا نفوس انسان ها هستند؛ این ها همه و همه ، نیمه پیدای ماه سرخ هلال است، نیمه پنهان هم بین خلوص نجاتگران و خدتمگذاران با خدای خود بر همه پنهان می ماند.
پایان پیام/
نظر شما