ثارالله انکوتی، مسئول گروه تعزیه منتخب از شهر چترود، روستاهای هوتک و ده زیار با بیان اینکه در ایام ارتحال خمینی کبیر (ره) سه مجلس تعزیه در شهر کرمان شبیه خوانی می شود، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: حضرت امام (ره) به برگزاری مجالس اهل بیت (ع) به شکل سنتی تاکید داشتند.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در استفتائی از عزاداری به شیوه شبیه خوانی، می فرمایند: "شبیه خوانی اگر مشتمل بر محرمات و موجب وهن مذهب نباشد، اشکال ندارد"، خاطر نشان کرد: در قبل از انقلاب، به شدت برگزاری مراسم تعزیه خوانی مورد مخالفت رژیم ستمشاهی بود.
انکوتی با اظهار به اینکه پیروزی انقلاب نقطه عطف هنر آئینی تعزیه خوانی بود و به لطف نظام اسلامی روز به روز بر توسعه و ترویج این هنر دینی و اسلامی افزوده می شود، عنوان کرد: برگزاری مراسمی همچون تعزیه داری و شبیه خوانی شیوه ای موثر و مفید برای انتقال ارزش های اسلامی و بیان مصیبت ها و حماسه های بزرگان دین در مقابله با ظلم و ستیز است.
وی با اشاره به اینکه سه مجلس تعزیه از 13 تا 15 خرداد جاری و همزمان با ایام ارتحال امام (ره) و قیام خونین 15 خرداد در محل مسجد تاریخی امام خمینی (ره) شهر کرمان برگزار می شود، گفت: این مجالس تعزیه به مدت سه شب بلافاصله بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء از ساعت 20 برگزار می شود.
انکوتی اظهار داشت: این مراسم آئینی به همت گروه تعزیه منتخب از شهر چترود، روستاهای هوتک و ده زیار از توابع بخش چترود کرمان با همکاری حوزه هنری استان، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمان و پایگاه مقاومت بسیج پیشکسوتان حوزه 2 خاتم الانبیاء (ص) برگزار می شود.
وی افزود: این مجالس تعزیه توسط هنرمندان حسینی، محمد مهدی، رضا و محمدرضا میراحمدی، غلام حسن زاده، وحید رمضانی، رسول حسینی، امیر عباس عربزاده، امین، محمد، علی، مصطفی، جواد و رضا افضلی، محمد و ثارالله انکوتی، محمد علی زارکوهی، صالح صدقی، محمد حسین درویش هو و دانیال مهدوی شبیه خوانی می شوند.
پایان پیام/
نظر شما