خودکفایی 80 درصدی در بحث جهاد کشاورزی استان یزد قابل دستیابی است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل جهاد کشاوری استان یزد با بیان اینکه از تمام ظرفیت استان در بحث جهاد کشاورزی استفاده نمی شود گفت: خودکفایی 80 درصدی در جهاد کشاورزی استان یزد قابل دستیابی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سید جمال سجادی پور مدیر کل جهاد کشاوری استان یزد امروز (20 خرداد) در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره به توانمندی های استان در بحث کشاورزی گفت: اگر توانمندی های استان در بحث جهاد کشاورزی به صورت کامل مورد استفاده قرار گیرد خودکفایی 80 درصد در استان قابل دستیابی می باشد.
 

وی با اشاره ظرفیت سالانه استان در تولید یک نیم تن محصول اظهار داشت: این میزان تولید تنها 20 درصد ظرفیت تولید استان را شامل می شود.


سجادی با اشاره به مشکلات موجود در شبکه توزیع کشور اظهار داشت: مشکلات موجود در قیمت برای مصرف کنندگان و در عرضه برای تولید کنندگان ناشی از عدم وجود شبکه مناسب توزیع در کشور می باشد.


وی با بیان اینکه کشاورزی بخشی است که با آب و مصرف آب شناخته می‌شود افزود: راندمان استان در زمینه آب بر روی 42 درصد است و این در حالیست که راندمان کشوری 37 درصد است.


سجادی بر لزوم برنامه ریزی جهت افزایش راندمان آب استان در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: طرحی پیش بینی شده که بر اساس آن، 50 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار می گیرد.


مدیر کل جهاد کشاوری استان یزد اظهار داشت: به دنبال آن هستیم تا راندمان آب استان را تا 58 درصد افزایش دهیم.


وی بیلان منفی سالانه آب استان را 303 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: با وجود این میزان بیلان منفی، بخش کشاورزی یزد توسعه نداشته است.


سجادی تصریح کرد: در یزد بخش کشاورزی برداشت بیشتری از آب در سال‌های اخیر نداشته بلکه توسعه این بخش به واسطه استفاده از روش‌های نوین کشاورزی به ویژه توسعه محصولات گلخانه ای در استان بوده است.


وی رویکرد جهاد کشاورزی را توسعه فعالیت های کم آب خواه دانست و افزود: اقدامات انجام شده د به صورت کامل در راستای اصلاح الگوی کشت و کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری است.


سجادی با اشاره به اینکه در استان یزد ظرفیت تولید 50 هزار تن گوشت مرغ وجود دارد، گفت: در بخش مرغ هم با استفاده از روش‌های نوین، تنها شش دهم لیتر آب مصرف می‌شود که بسیار کم و به صرفه است.


مدیر کل جهاد کشاوری استان یزد گفت: ما اگر بتوانیم مرغ را به جای پرروش در مرغداری‌های سنتی در مرغداری‌های جدید و با استفاده از قفس‌های طبقاتی پرورش دهیم، با صرف همان زمان و مکان، تولید خود را پنج برابر افزایش داده‌ایم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 375171

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha