به گزارش خبرنگارقرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ولی یاراحمدی رییس اداره امور قرانی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به 56 امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مالزی گفت: مراسم اختتامیه این مسابقات شب گذشته برگزار شد . این مسابقات همواره مورد توجه و علاقه کشور ما بوده چرا که از قدیمی ترین مسابقات قرآن جهان اسلام است
وی افزود: با توجه به این که این مسابقات تاکنون تنها در رشته قرائت برگزار می شد و سایر مسابقات جهانی رشته قرائت را به این شکل دارا نیستند، نوع برگزاری این مسابقات در مالزی شبیه مسابقات ایران است و همین باعث ایجاد علاقه در میان اساتید و قاریان ایرانی شده است و شرکت کنندگان ایرانی در دوره های گذشته این مسابقات مقامات خوبی کسب کرده اند.
داوران ایرانی برای مسابقات بین المللی قرآن مالزی دعوت نمی شوند
یار احمدی به حضور ولی زاده، قاری ممتاز کشورمان در این مسابقات و ارائه قرائت خوب او اشاره کرد و گفت: اما هئیت داوران مسابقه رتبه 5 را برای وی در نظر گرفت. اردیبهشت ماه سال جاری یک دوره آمادگی برای همه افرادی که به مسابقات جهانی اعزام می شوند برگزار شد و این قاری برگزیده کشورمان از طریق ارتباط با اساتید، آمادگی حداکثری برای شرکت در این مسابقات را کسب کرده بود و استاد ابوالقاسمی نیز با انتخاب شخص ایشان و تایید کمیته داوران به عنوان استاد همراه با ایشان به مالزی اعزام شد.
وی با بیان این که ولی زاده در این مسابقات تلاوت خوبی اجرا کرد گفت: به نظر می رسد که ولی زاده بایست جایگاه بالاتری کسب می کرد اما متاسفانه علیرغم این که ما همه ساله از کشور مالزی برای مسابقات بین المللی قرآن ایران داور دعوت می کنیم و تلاشی برای تعامل حداکثری با این کشور مسلمان داریم، اما چند سالی است که مالزی از داوران ایرانی برای مسابقات خود دعوت به عمل نمی آورد.
یاراحمدی افزود: من دو سال پیش در سفر به مالزی با رییس مسابقات مالزی ملاقات و مذاکراتی داشتم . رایزن جمهوری اسلامی ایران در مالزی نیز تعامل و ارتباط خوبی با مسئولان برگزار کننده مسابقات داشته است. همچنین در حین برگزاری مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نیز ملاقاتی با سفیر مالزی در ایران داشتیم و در همن رابطه مکاتباتی با موسسه برگزار کننده مسابقات بین المللی قرآن در مالزی داشته و محورهایی را اعلام کردیم که نخستین محور آن تقدیر و تشکر از این کشور به دلیل استمرار در برگزاری بیش از 50 دوره مسابقات قرآنی بود.
خلأ حضور داور از برخی از کشورها، ابعاد بینالمللی مسابقات مالزی را کاهش میدهد
وی گفت: همچنین در این مکاتبات یادآور شدیم که جمهوری اسلام ایران بهویژه پس از انقلاب اسلامی، بیشترین مشارکت و بیشترین تعداد قاری اعزامی به مسابقات مالزی را داشته است که پس از قاریان مالزیایی بیشترین رتبههای برتر نیز از آن قاریان ایرانی بوده است از جمله 9 رتبه اول، 11 رتبه دوم و چندین رتبه سوم و چهارم که این مسئله نشانگر کیفیت قاریان اعزامی از ایران به مسابقات مالزی است.
بنابراین انتظار جامعه قرآنی ایران و برگزارکنندگان مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از مسئولان برگزارکننده مسابقات قرآن مالزی با توجه به اینکه ایران برگزارکننده بیش از 30 دوره مسابقه بینالمللی در عرصه قرآن بوده است، حضور داوران ایرانی در مسابقات بینالمللی مالزی بود که این یک شاخص و ویژگی مثبت برای این مسابقات محسوب می شد. اما متأسفانه علیرغم همه تلاشهای ایران کشور مالزی داور ایرانی برای مسابقات بینالمللی قرآن خود دعوت نکرد.
رییس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف تصریح کرد: به نظر میرسد ترکیب هیئت داوران این مسابقات از جهت فنی و تخصصی برای قضاوت در یک رویداد بینالمللی دارای سطح مطلوبی نیست و نتایج دور از انتظاری که بدست میآید نشانگر این موضوع است. البته اساتید صاحبنامی در مسابقات بینالمللی مالزی حاضر بودند که سابقه حضور در مسابقات ایران را نیز دارند اما خلأ حضور داور ایرانی و برخی از کشورهای دیگر، ابعاد بینالمللی این مسابقات را کاهش میدهد که امیدواریم در سالهای آینده این مشکل برطرف شود.
عدم دعوت ایران برای شرکت در رشته حفظ
یاراحمدی افزود: ارتقای سطح فنی مسابقات مالزی مستلزم نگاه همهجانبه در دعوت از داوران از کشورهایی است که دارای سبک برگزاری مسابقات قرآن هستند و عدم حضور داوران ایرانی در این مسابقات به آن ضربه میزند.
وی با اشاره به این که امسال برای نخستین بار در مسابقات مالزی، رشته حفظ قرآن کریم نیز اضافه شده بود دلیل عدم حضور نماینده ایران در این رشته را عدم دعوت از ایران اعلام کرد و گفت: از ایران برای شرکت در این بخش دعوت نشده بود. در بخش بانوان نیز با توجه به این که مسابقات بینالمللی قرآن مالزی در سطح بانوان به شکل جداگانه برگزار نمیشود بلکه در یک سالن و با حضور مردان انجام میشود ، به همین دلیل بانوان کشور ما در این مسابقات شرکت نمیکنند. عدم استقبال بانوان سایر کشورهای اسلامی از این مسابقات نیز نشان میدهد که آنها نیز این نوع برگزاری مسابقات را تأیید نمیکنند.
وی در رابطه با اقدام ایران در اعتراض به نتیجه این مسابقات و دفاع از حق نماینده اعزامی ایران به مسابقات گفت: ما اقدامات دیپلماتیک و فرهنگی خود را ادامه میدهیم و تلاش ما که برگرفته از آموزههای وحدتآفرین قرآنی است این بوده که همواره رویکردی تعاملی و مثبت با سایر کشورها داشته باشیم. ایران همواره مسابقات بینالمللی قرآن کریم مالزی را تحسین کرده است اما انتظار ما برخورد تخصصیتر و فنیتر در نحوه انتخاب و دعوت داوران است و این یک توصیه فنی و حرفهای است. ما معتقدیم که بالارفتن سطح داوری مسابقات مالزی در سطح جهانی تنها با حضور داورانی از همه کشورهای برگزارکننده مسابقات قرآن امکانپذیر است.
مسابقات ایران با 110 متسابق بین المللی و مسابقات مالزی با 68 متسابق بین المللی
یاراحمدی خاطرنشان کرد: مسابقات قرآن بهانهای برای افزایش وحدت جامعه اسلامی و اجتماع جامعه قرآنی حول محور کتاب الله است. در همین رابطه و در دفاع از حق متسابقین ایرانی شرکتکننده در این مسابقه یادداشتی به سفارت مالزی در ایران و مسئولان برگزارکننده مسابقات خواهیم داشت اما تلاش ما همواره بر این است که ایران الگویی برای سایر کشورها در مسئله وحدت و همدلی باشد. پیامد این نوع نگاه نیز این است که در اغلب کشورهایی که برای مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران دعوت شدهاند هم از سوی دولت و هم از سوی متسابقین استقبال خوبی صورت گرفته است. شرکت بیش از 70 کشور جهان در مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با 110 شرکتکننده گویای این مطلب است در حالی که در مسابقات مالزی نزدیک به 50 کشور و 68 شرکتکننده از آقایان و بانوان شرکت داشتند و این در حالی است که ایران مسابقات بینالمللی در سطح بانوان ندارد و عمر مسابقات ما نیمی از عمر مسابقات مالزی است.
پایان پیام/
نظر شما