تاثیر مثبت روزه داری بر رشد نوجوانان/مصرف سبزی در زمان افطار ضروری است

خبرگزاری شبستان:عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف سبزی و میوه در زمان افطار برای رفع تشنگی در طول زمان روزه داری ضروری است.<BR>

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد صفریان ظهر امروز (3 تیر)در نشستی خبری و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرط مفید بودن روزه گرفتن در ماه رمضان بستگی به رعایت الگوی صحیح تغذیه و سبک درست زندگی دارد.


وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بدترین شکل ممکن روزه داری، صرف وعده غذایی افطار به صورت کامل و نخوردن سحری است که این امر موجب وارد آمدن آسیب های جدی به بدن فرد در درازمدت می شود.


وی با بیان اینکه کاهش فعالیت و کاهش دریافت مواد غذایی در ماه رمضان را به هیچ وجه به روزه داران توصیه نمی کنیم، گفت: بدن در طول روز به انواع ویتامین ها و کربوهیدارت ها نیاز دارد و حذف و یا کاهش این مواد برای سلامت فرد مضر است.


این متخصص تغذیه تاکید کرد: گرسنگی به هیچ وجه راه مناسبی برای کاهش وزن نیست بلکه گرسنگی سبب کاهش شدید انرژی بدن می شود که آسیب های جدی را در آینده برای فرد در پی دارد.


صفریان با اشاره به تغییر نیازهای بدن در ماه رمضان افزود: نیاز بدن در این ماه به کالری و مواد غذایی کاهش می یابد که در نتیجه باید میزان کالری دریافتی بدن کاهش یابد که متاسفانه این اتفاق رخ نمی دهد و شاهد هستیم که با وجود کاهش نیاز بدن به کالری، میزان دریافتی بدن کاهش نمی یابد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اگر نوجوانان دریافت کالری و انرژی مناسبی در ماه رمضان داشته باشند هورمون های رشد تحریک و به رشد آنها کمک می کند.


صفریان با بیان اینکه روزه داری بر رشد نوجوانان تاثیر مثبتی دارد، تاکید کرد: تصور بسیاری از والدین این است که روزه داری در روزهای طولانی تابستان برای نوجوانان و جوانان تاثیر مثبتی ندارد در حالی که تحقیقات نشان داده است که این تصور نادرست است.


وی اظهار کرد: رعایت اصول تغذیه و عدم پرخوری در زمان افطار و مصرف متعادل مواد غذایی در فاصله افطار تا سحر می تواند تعادل غذایی در فرد را برقرار کند.


وی با بیان این که افرادی که اقدام به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کرده اند دست کم تا سه سال بعد از آن مجاز به گرفتن روزه نیستند، خاطرنشان کرد: گرسنگی طولانی مدت در طول روز باعث تغییرات متابولیکی می شود چرا که عادت های غذایی نیز به علت گرسنگی در ماه رمضان تغییر می کند.


وی تصریح کرد: کودکان در حال رشد، خانم های باردار، سالمندان و بیماران خاص از جمله گروه های خطری هستند که برای گرفتن روزه باید با پزشک مشورت کنند.


صفریان با بیان این که استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی برای توزیع غذای گرم در ماه رمضان مناسب نیست، افزود: با توجه به گرمای شدید هوا در طول روز باید در وعده افطار و سحر غذاهای مصرف شود که آب بیشتری در آن‌ها وجود دارد.


وی با بیان اینکه مصرف سبزی و میوه در زمان افطار برای رفع تشنگی در طول زمان روزه داری ضروری است، افزود: روزه داران از مصرف زیاد شیرینی جات در زمان افطار و سحر پرهیز کنند.


وی در ادامه با بیان این مطلب که آب به تنهایی بهترین نوشیدنی و تامین کننده نیاز بدن به مایعات است،افزود: سایر نوشیدنی ها نظیر چای، نوشابه و دلستر به هیچ وجه جای آب را نمی گیرند و باید در مصرف آنها در ماه رمضان از زیاده روی خودداری کرد.


این متخصص تغذیه با اشاره به این مطلب که مصرف چای در ایام ماه رمضان به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهترین نوشیدنی در این ایام آب است، گفت: چای به هیچ وجه جای آب را نمی گیرد.


صفریان افزود: در مواردی خوردن چای باعث دفع بیشتر آب بدن و نتیجه معکوس به دنبال دارد، البته افرادی که نمی توانند آب را جایگزین چای کنند، می توانند در ماه رمضان چای کم رنگ مصرف کنند.

 

متخصص تغذیه با بیان این مطلب که کاهش وزن خود عامل بسیاری مهمی در کاهش میزان چربی خون است،خاطر نشان کرد: در حین روزه داری، بدن از ذخایر چربی برای تامین انرژی استفاده می کند که همین امر سبب می شود تا توده های چربی کاهش پیدا کند و در نهایت کاهش ورزن را شاهد باشیم.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 379451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha