به گزارش خبرگزاری شبستان؛حضرت آیت الله مصباح یزدی در دیدار با اعضای حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به تقابل حق و باطل خاطر نشان کرد: قرآن و روایات و سخنان اسلامشناسان به ما میآموزند که همواره تقابلی ریشهدار بر اساس گرایش حق و باطل میان انسانها وجود داشته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: سایر اختلافات و تقابلات جنبه فرعی دارد و آنچه در سعادت و شقاوت انسان مؤثر است، همان پیروی از حق ودوری از باطل است.
رئیس مؤسسه امام خمینی (ره) افزود: وابستگیهای قومی، نژادی و خانوادگی ملاک حق و باطل نیست و اینها تنها زمانی که در جهت تقویت حق باشند میتوانند مورد توجه قرار گیرند.
ایشان با الگو دانستن تاریخ پیامبر اسلام اظهار داشت: بیشترین ظلم و ستمی که بر پیامبر صلیاللهعلیهوآله وارد شد از طرف قوم و طایفه ایشان بود و بیشترین تبعیت و پیروی از مقام شامخ ایشان را طوایفی مانند انصار داشتند و همین نمونهای بارز برای درک عدم اصالت وابستگیهای قومی و نژادی و خانوادگی در شناخت حق و باطل است.
این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: برای تشخیص حق و باطل، خداوند قرآن را نازل کرد که مفسر و مبین آن، کلمات اهلبیت (علیهمالسلام) و متخصص آن علما و دینشناسان هستند.
آیتالله مصباح با اشاره به ابعاد مختلف حوادثی که در جامعه رخ میدهد، گفت: انقلاب اسلامی ما هم ابعاد مختلفی داشت و مدیریت و تدبیر امام خمینی(ره) نشان از جامعیت ایشان در تمام این ابعاد دارد و این تدبیر و اداره جامعه، چیزی شبیه معجزه بود.
وی افزود: احاطه امام بر همه این ابعاد انسانی و دینی؛ جرح و تعدیلهای بهجا؛ برخورد با هر فرد به مقتضای شخصیت سیاسی ـ اجتماعی؛ نگاه ویژه به اولویتها و درک صحیح موقعیتها و موضعگیری صحیح و به موقع، از ویژگیهای ممتازی بود که به ندرت در افراد دیگر دیده میشود.
عضو خبرگان رهبری، با اشاره به ویژگیهای مقام معظم رهبری، تصریح کرد: ایشان بدلی شایسته و بیبدیل برای امام خمینی (ره) است و هر چه خداوند را به خاطر این نعمت شکر گزاریم، نمیتوانیم حق شکر را به جا آوریم.
وی با اشاره به تدبیرهای مقام معظم رهبری در طول مدت مدیریت ایشان، افزود: ایشان در تمام این اتفاقات بهترین موضع را اتخاذ کرده و با مدیریت قاطع و تأثیرگذار، جامعه را از انحرافات دور و به سمت آرامش هدایت کرده است.
استاد اخلاق حوزه خاطر نشان کرد: بعد از انتخاب مقام معظم رهبری، روز به روز شایستگیهای ایشان بیشتر برای دیگران روشن شد، و امروز وقتی تاریخ زندگی مقام معظم رهبری را میبینیم، بعد از امام (ره) واقعا ایشان نمونه دیگری از اعجاز است.
علامه مصباح یزدی با یادآوری ضرورت حساسیت نسبت به انحرافات فکری گفت: ما وظیفه داریم در این حیطه وارد شویم و انحرافات را بازگو و برای از بین بردن توطئهها تلاش کنیم، هر چند گاهی اوقات با سرزنش دوستان مواجه میشویم.
وی افزود: امروز ما با دو مسأله مواجه هستیم، از طرفی باید قدردان خدمات دولت باشیم و از طرفی باید از رسوخ انحرافات فکری جلوگیری کنیم.
این استاد فلسفه و تفسیر، با اشاره به انحرافاتی که ممکن است جامعه دچار آنها شود، اظهار داشت: این که بعضی تکرار میکنند جامعه را مستقیما امام زمان اداره میکند، جملهای است که در معرض برداشت نادرست قرار گرفته، بعضی میخواهند با این حرفها لزوم ولیفقیه را زیر سؤال ببرند.
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: این طرز فکر، در کنار قدرت، سرمایه و حمایتهای خارجی، چیزی مانند حکایت علی محمد باب را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: کناره گیری از شعائر اسلامی و بلند کردن شعائر انسانی و ایرانی از دیگر انحرافاتی است که کنار زدن دین، اسلام و روحانیت را در درون خود پنهان کرده است.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: مسأله دیگر ارتباطاتی است که با شخصیتهای بزرگ غربی و شرقی صورت میگیرد که گاهی این ارتباطات حتی برای مسئولان عالیرتبه نظام هم فراهم نمیشود، این دیدارها میتواند در کنار سایر قرائن، افکار ناخوشایندی را در فکرها زنده کند که نیاز است انسان محتاطانه رفتار کند وتمام جوانب را بسنجد.
آیتالله مصباح یادآور شد: کنار هم گذاشتن این حوادث و تجزیه و تحلیل آنها، دورنمای تاریکی را برای نظام جمهوری اسلامی نمایان میکند که شایسته است مسئولان و مردم نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند.
بنا به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت آیتالله مصباح، عضو خبرگان رهبری ادامه داد: البته تدبیر و بصیرت رهبری در کنار بیداری مردم، ما را در مقابل این حوادث بیمه میکند، اما ما هم باید نسبت به وظیفه خود چشمپوشی نکنیم و آگاهانه و مدبرانه در مقابل انحرافات فکری و عقیدتی ایستادگی کنیم و زمینه ایجاد این انحرافات را از بین ببریم.
ایشان در پایان بیان داشت: اتفاقات و رفتارهای اخیر در کشور، توجیه منطقی ندارند و جا دارد انسان نسبت به آن توجه و احتیاط را مراعات کند.
نظر شما