به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان صبح امروز در اولین جلسه قرارگاه فرهنگی سازندگی استان که در محل سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، گفت: در جنگ تحمیلی حتی کسانی که در داخل کشور با ما همفکر نبودند به مبارزه با رژیم بعث پرداختند و خود و خانوادههایشان در جنگ شرکت کردند و این نشان آن است که ارزشهای این جنگ و زیباییهای این مقاومت متعلق به فرد، گروه یا نهاد خاصی نیست و باید همگان به انتقال ارزشها همت گمارند.
وی با اشاره به اینکه جنگ فی نفسه پدیدهای زشت است که آثار و تبعات مالی و جانی و روحی فراوانی به دنبال دارد، اظهار داشت: اغلب مردم دنیا آرزو دارند هیچگاه جنگی اتفاق نیفتد اما فزون خواهی و طمع برخی انسانها برای قدرت طلبی متاسفانه باعث به خاک و خون کشیدن اغلب مردمان بی گناه میشود.
استاندار کردستان در گرفتن جنگ و از بین رفتن انسانها و به بار آمدن خرابی را زشت، اما دفاع، مقابله و مقاومت را جزو ارزشهای زیبایی دانست که در جنگ اتفاق میافتد.
زاهدی اذعان کرد: وقوع جنگ تحمیلی و دفاع مقدس که با حمله عراق به ایران آغاز شد اگر چه یکی از خونینترین جنگهای یک قرن اخیر و در عین حال طولانیترین جنگ بعد از جنگ جهانی اول بود اما زیباییهای این جنگ همین مقاومت مقدس و ارزشهایی بود که جنگ تحمیلی در جامعه ایران به جای گذاشت.
وی تاکید کرد: رژیم بعث صدام که تجاوزگر و آغاز گر جنگ تحمیلی بود تنها نیروهای نظامی و مکانهای نظامی ایران را هدف قرار نداد بلکه به مردم بی گناه و مکانهای مدنی هم چون بیمارستان، مسجد و مدرسه را مورد حمله قرار داد و کنوانسیونهای بینالمللی را نقض کرد و به حقوق شهروندان غیرنظامی نیز تعرض کرد.
استاندار کردستان دفاع سربلندانه مردم در مقابل این جنایتها و شقاوتها را جزو زیباترین و زندگی بخشترین مقولههایی نام برد که باید در طول تاریخ بعد از جنگ حفظ و به نسلهای بعدی منتقل شود و راههای رسیدن به این هدف را تمرکز بر روی کارها و اقداماتی دانست که زودگذر نباشند و با اثرگذاری دراز مدت احساس خاصی را در طول سالها و قرون بعد از جنگ به مردم منتقل کند.
زاهدی اظهار داشت: هر ارزشی را که میخواهیم به خوبی ماندگار و به نسلهای متمادی منتقل کنیم باید در آن پویایی و تازگی ایجاد کنیم و باید از متوقف شدن و منفعل ماندن این ارزش ها در زمان و مکانهای مختلف دوری کنیم و نتیجه این کار، تحلیلها و برداشتهای مثبت و جدید مردم از ارزشهایی است که گاهی ما با عملکردمان آن را در چشم مردم نازیبا جلوه دادهایم.
استاندار کردستان با مثبت و مفید خواندن نمادی همچون مجسمه میدان آزادی سنندج خاطر نشان کرد: این مجسمه در طول قرنهای متمادی به ذهن و چشم بیننده تحلیل و تفسیر نو و ارزشمند میبخشد اما متاسفانه نماد میدان بسیج سنندج هیچ برداشت و تفسیری نو و متفاوت در پی ندارد و هرگز نماد مقاومتها و همت والای انسانهای بی آلایش و مخلص در برابر پدیده شوم جنگ نیست.
زاهدی افزود: با مقاومتهای ارزشمند خصلت و شقاوت غیر انسانی بعث خنثی شد و تحولات روحی بزرگی بوجود آمد و خونهای زیادی ریخته شد تا ارزشها به بار نشست، پس باید در انتقال این ارزشها و زیباییها و نمادهای ارزشی به آیندگان با تدبیر و هوشمندانه عمل کنیم تا مبادا نتیجه نامطلوب در پی داشته باشد.
وی به وجود موزههای زیبای جنگ در کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت: سالهاست این موزهها محل رجوع گردشگران و مردم است و همه سازمانها و نهادهای کشورما نیز همچون کشورهای پیشرفته، علی الخصوص سازمانهای متصدی زیباسازی به انتقال زیبای ارزشها توجه داشته باشند و از شیوههای غیر موثر بهره نگیرند.
استاندار کردستان کل سازمانها و نهادهای دولتی را در حفظ و انتقال ارزشهای دفاع مقدس موظف دانست و خاطر نشان کرد: در جنگ تحمیلی حتی کسانی که در داخل کشور با ما همفکر نبودند به مبارزه با رژیم بعث پرداختند و خود و خانوادههایشان در جنگ شرکت کردند و این نشان آن است که ارزشهای این جنگ و زیباییهای این مقاومت متعلق به فرد، گروه یا نهاد خاصی نیست و باید همگان به انتقال ارزشها همت گمارند.
پایان پیام/
نظر شما