ترویج حجاب با نگاه تک بعدی ممکن نیست/ نقش مردم و مسئولان در ترویج حجاب

خبرگزاری شبستان: ترویج حجاب در جامعه علاوه بر انجام فعالیت‌های فرهنگی نیازمند وجود اقدامات سلبی نیز است باید به همان اندازه‌ای که غرب برای رواج بی‎حجابی تبلیغ می‌کند برای فواید و برکات حجاب تبلیغ کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان،" شما ببینید که در مقابل «حجاب» چه حساسیتی نشان می دهند! این حجاب اگر در جمهوری اسلامی باشد، آن را زشت می‌شمارند. اگر در دانشگاه‌های کشورهای عربی باشد، که دختران جوان دانشجو، با معرفت و آگاهی و با میل و اختیار خود به ‌حجاب روی آورده‌اند، حساسیت نشان می‌دهند. اگر در بین احزاب سیاسی باشد، حساسیت نشان می دهند. اگر در مدارس و حتّی دبستان‌های کشورهای خودشان هم باشد، با اینکه زیردست خودشان است، حساسیت نشان می‌دهند. پس، نقطه دعوا در این‌جاست. البته در تبلیغاتشان، دائم فریاد می‌زنند که حق زن در اسلام یا در جمهوری اسلامی، پایمال شده است. خودشان هم به این قضیه اعتقادی ندارند و می‌دانند که حق زن در جمهوری اسلامی تضعیف نشده، بلکه تقویت شده است.

شما نگاه کنید و ببینید که تعداد محصلین و دانشجویان زن، دختران تحصیل کننده در مراکز عالی، امروز در ایران بیشتر است یا در دوران حکومت طواغیت بیشتر بود؟ می‌بینید که امروز بیشتر است. تعداد دانشجویان دخترِ برجسته و دارای نمره اوّل در تحصیلات، امروز بیشتر است یا در آن زمان بیشتر بود؟ می بینید که امروز بیشتر است. عده زنانی که در مراکز پزشکی و درمانی و در مراکز گوناگون علمی در این کشور مشغول کار و تحقیق هستند، امروز بیشتر است یا آن روز بیشتر بود؟ می‌بینید که امروز بیشتر است. عده زنانی که در صحنه سیاست کشور و در عرصه‌های مجامع بین‌المللی حضور قدرتمند پیدا می‌کنند و در آن‌جا از حقوق و نظرات این کشور و این ملت - که کشور خود و ملت خودشان است، دفاع می‌کنند، امروز بیشتر است یا آن روز بیشتر بود؟ می‌بینید که امروز بیشتر است. آن روز زنان با هیأت‌های مختلف به مسافرت‌های گوناگونی می‌رفتند؛ اما تشریفاتی بود. برای هوسرانی و نشان دادن سر و کول خودشان به این و آن بود. لکن زن مسلمان امروز، در مجامع جهانی، در کنفرانس‌های گوناگون جهانی، در مراکز علمی و در دانشگاه‌ها، حضور علمی یا سیاسی یا خدماتی دارد. اینها ارزش دارد.(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از پرستاران)
 

موثرترین راهکار برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، ترویج فرهنگ دین است

حجت الاسلام سید هادی معصومی، امام جمعه ماسال در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان یکی از ضروریات دین را مسئله حجاب دانست و گفت: اهمیت به ضروریات دین در روایات تا به حدی است که انکار ضرورات دین گناهی بزرگ و نابخشودنی محسوب می‎شود.


وی موثرترین راهکار برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه را ترویج فرهنگ دین و احکام اسلامی اعلام و اظهار کرد: بیان آثار و برکات حجاب و عفاف یکی از راه‌های تاثیر گذار در ترویج حجاب است.


امام جمعه ماسال با بیان اینکه بسیاری از ناهنجاری‌هایی که در جامعه اتفاق می‌افتد محصول عدم آگاهی است، گفت: با ترویج اندیشه‌های مرتبط با حجاب و عفاف و تذکر فواید آن می‌توان به ترویج حجاب امیدوار بود.


وی با تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای و محصولات تبلیغی غرب در ترویج بدحجابی و بدپوششی، اظهار کرد: باید به اندازه‌ای که غرب علیه حجاب تبلیغ می‌کند در فواید و برکات حجاب تبلیغ داشته باشیم.

 

حجاب یک مقوله فرهنگی است
حجت الاسلام معصومی با تاکید براینکه حجاب یک مقوله فرهنگی است و باید برای ترویج آن از راه فرهنگ وارد شد، اذعان کرد: این مسئله به معنای عدم استفاده از راهکار سلبی در حوزه ترویج حجاب نیست.


وی تصریح کرد: برای ترویج حجاب در جامعه در کنار فعالیت فرهنگی باید اقدامات سلبی وجود داشته باشد.


امام جمعه ماسال خاطرنشان کرد: در برخورد با هنجار شکنان و کسانی که عامداً و عاملاً بی حیای و بدحجابی به خرج می‌دهند راهکار فرهنگی جوابگو نیست.


وی با بیان اینکه حکومت ما حکومتی دینی و برگرفته از ارزش‌ها و آموزه‌های اسلامی است، اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف حکومت دینی محافظت از دین مردم و تامین شرایطی برای دین داری مردم است.


حجت الاسلام معصومی با اشاره به نامگذاری امسال به نام اقتصاد و فرهنگ، اظهار کرد: حکومت دینی باید از یک سو به فکر معیشت و اقتصاد مردم و از طرفی به فکر فرهنگ و دین اعضای جامعه باشد.


وی اضافه کرد: خداوند سبحان پیامبر اکرم(ص) را برای هدایت مردم فرستاد و حدید به مفهموم ابزار را علاوه بر ابزارهای فرهنگی مانند اخلاق خوش ایشان و قرآن کریم به ایشان عنایت کرد.

 

باید برای ترویج حجاب نگاه تک بعدی نداشته باشیم

امام جمعه ماسال با تاکید بر اینکه باید برای ترویج حجاب نگاه تک بعدی نداشته باشیم، اظهار کرد: احیای امر به معروف و نهی از منکر از دیگر راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است.


وی عافیت طلبی را از آسیب‌های جامعه برشمرد و گفت: این عافیت طلبی شاید نشات گرفته از منش و رفتار برخی مسئولان باشد که به مردم نیز سرایت کرده است.


حجت الاسلام معصومی با تاکید بر لزوم جدیت داشتن مسئولان در مبارزه با بدحجابی، افزود: اگر یک سوم دغدغه‌ای که برای مسائل سیاسی وجود دارد برای دین و فرهنگ وجود داشت شاهد آسیب‌های فعلی در حوزه حجاب در جامعه نبودیم.


وی اذعان کرد: مسئولان از نظر عقب نشنی در برخورد با تظاهر به گناه و بدحجابی و مردم از نظر ترک امر به معروف و نهی از منکر در مسئله بدحجابی مقصر هستند.


امام جمعه ماسال با انتقاد از محدود کردن دین به خانواده و ساحت‌های فردی، اعلام کرد: دین کاردکردهای اجتماعی وسیعی دارد که با امر به معروف و نهی از منکر می‌توان بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بدحجابی را از بین برد.


حجت الاسلام معصومی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر در کمتر تاثیرگذاری خود فرد غافل را متوجه اشتباه خود کرده و حاشیه امن برای گناه را از بین می‌برد.



جلوه گری در خیابان  آسیب اجتماعی و بیماری روحی است

حجت الاسلام رمضانعلی پاکیزه، رئیس اداره اوقاف رودسر نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به شبهات دشمنان اسلام درباره حجاب و مخالف آزادی اعضای جامعه معرفی کردن آن، اظهار کرد: آزادی حق طبیعی هر انسان است اما باید متوجه بود که این آزادی مشروع باشد.


وی اعضای جامعه را به سلول‌های بدن تشبیه کرد و گفت: هر کسی از اعضای جامعه مانند سلول‌های بدن که وظیفه و کاردکرد خاصی دارند، آزاد هستند اما وقتی یک عضو جامعه معتقد به آزادی بی‌قید شد مانند یک سلول که در بدن سرطان ایجاد می‌کند، جامعه را به تباهی می‎کشاند.


حجت الاسلام پاکیزه، در خصوص شبهه مخالف آزادی زنان بودن حجاب، گفت: باید از قائلین به این اندیشه سوال پرسید آیا یک زن می‌تواند با پوشش نامناسب و جلوه گری خود به امنیت روانی جامعه آسیب بزند؟.


وی همچنین درباره رابطه حجاب و شبهاتی مانند از بین بردن زیبایی زن و محدود کردن آن گفت: وقتی کسی برچسب محافظ روی تلفن همراه یا تبلت خود می‌زند نه از زیبایی آن وسیله می‎کاهد، نه به شرکت تولید کننده آن توهین می‌‌کند و بر کارآیی تلفن همراه و یا تبلت خود تاثیر منفی نمی‌گذارد.


رئیس اداره اوقاف رودسر خاطرنشان کرد: کسی که برای یک وسیله و شیء و حفاظت و زیبایی آن تلاش می‌کند، می‌تواند در برابر جسم، شرافت و حیای خود بی‌تفاوت باشد.

 
وی جلوه گری در خیابان را از آسیب‌های اجتماعی و بیماری روحی بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت: در مسابقه زیباتر دیده شدن و جلوه گری در خیابان، متضرر اول و اصلی خود زنان هستند.


حجت الاسلام پاکیزه تاکید کرد: ماهواره‌ها و برنامه‌های ضداخلاقی آنها با دامن زدن به رقابت در زیباتر دیده شدن و جلوه گری به نفع اربابان استعمار و سرمایه فعالیت می‌کنند.

 

ترویج روحیه گناه از آسیب‌های بدپوششی است

وی ترویج روحیه گناه، سطحی شدن توجهات اعضای جامعه در حد ظاهر و جسم را از آسیب‌های بعدی بدحجابی و بدپوششی دانست و گفت: اعتیاد به بدحجابی و زیباتر دیده شدن باعث ایجاد شکافی فرهنگی و اجتماعی درجامعه می‌شود.


رئیس اداره اوقاف رودسر اعلام کرد: باید زنان و دختران جامعه را متوجه این سخن شهید مطهری کرد، کسی که زیبایی اندیشه دارد زیبایی ظاهرش را به نمایش نمی‌گذارد.


وی تصریح کرد: اسلام جلوه‌گری زن را تنها در محیط خانواده و آن هم برای شوهر جایز می‌داند.


حجت الاسلام پاکیزه یادآور شد: این نوع جلوه گری نه تنها از نظر عقل و ارزش‌های اجتماعی نکوهش شده نیست بلکه باعث تحکیم بنیان خانواده، تامین امنیت روانی همسران، مصون ماندن جامعه از آفت‌هایی مانند چشم چرانی، مصرف زدگی، افتادن در دام استفاده از وسایل آرایشی می‌شود.


وی با انتقاد از تکرار شعارهای حفظ حجاب و ترویج فرهنگ عفاف گفت: زمان شعار گذشته است و اکنون نوبت به عملیاتی کردن طرح‌های ترویج دهنده فرهنگ حجاب در جامعه است.

 

نهادینه شدن فرهنگ عفاف در درجه اول متوجه خانواده و مدارس است

رئیس اداره اوقاف رودسر، نهادینه شدن فرهنگ عفاف و حجاب را در درجه اول متوجه خانواده و مدارس دانست و گفت: تا زمانی که خانواده ای مقید به حجاب نباشد، دختر مقید به حجاب در آن خانواده تربیت نمی‌شود.


وی اضافه کرد: توجه خانواده‌ها به حجاب نیز از طریق رسانه‌ها مانند صدا وسیما، فیلم‌ها و سریال‌های فاخر و آگاهی بخشی در محیط‌های اداری از طریق کارگاه‌های آموزشی امکان پذیر است.


حجت الاسلام پاکیزه به نقش مدارس و دانشگاه‌ها در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: مدرسه و دانشگاهی که دغدغه حجاب دانش آموزان و دانشجویانش را نداشته باشد، اسلامی نیست.

 

 پایان پیام/

کد خبر 384430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha