خبرگزاری شبستان-اصفهان:
مسجد در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و به عنوان مکانی مقدس، ابلاغ پیام دینی را به عهده دارد.
در دین مبین اسلام به تربیت دینی و صحیح جوانان و نوجوانان تاکید شده و مسجد به عنوان پایگاهی دینی است که حضور جوانان در آن، بنیاد دینی جامعه را تقویت میکند.
مسجد بهترین جایگاه برای تربیت و هدایت صحیح نوجونان و جوانان است، چرا که با قرار گیری در این مسیر زمینه هدایت مذهبی آنها نیز فراهم می شود.
همچنین هدایت و تربیت صحیح جوانان در مسجد و به کارگیری استعدادهای آنها در پرورش نیروی کارآمد و متعهد برای جامعه بسیار موثر است.
امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آنها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می شود.
مساجد آنگاه خواهند توانست نقش تاریخی خود را در تربیت دینی، عبادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایفا کنند که بتوانند مخاطبان خود، به خصوص نسل نوجوان و جوان را جذب و حفظ نمایند.
مساجد باید متحول شوند و پاسخگوی نیازهای روز جوانان باشند.
مساجد باید به امکانات و ابزارهای آموزشی و اطلاع رسانی روز دنیا مانند کامپیوتر، انواع سایت های مذهبی و فرهنگی، برنامه های آموزشی در رشته های مختلف مجهز شوند تا جاذبه های کافی را برای جذب نوجوانان و جوانان به خود داشته باشند.
وضعیت ظاهری مساجد، طولانی نشدن نمازهای جماعت، ویژگی های نیکوی امام جماعت، کتابخانه، فعالیت کانون های فرهنگی، هیات امنا و … از عوامل موثر در جذب نوجوانان و جوانان به مساجد هستند.
*جوانان، بالاترین ظرفیت و سرمایه کشور هستند
حجت الاسلام محمد رضا صالحیان، مدیر اجرائی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان، بالاترین ظرفیت و سرمایه جامعه و کشور را نسل جوان دانست و گفت: مساجد کار حفاظت و نگهداری نسل جوان در برابر شبیخون فرهنگی را انجام میدهند.
حجت الاسلام صالحیان به تاثیر بیبدیل امام جماعت مساجد در گرایش قشر جوان به مسجد اشاره و تصریح کرد: توانایی علمی امام جماعت برای پاسخگویی به نیازهای جوانان از عوامل جذابیت امام جماعت است.
وی گفت: مسجد با داشتن امام جماعت خوشفکر، جوانشناس، روانشناس که بتواند با نسل جوان تعامل سازنده و صمیمانه داشته باشد، در مقابل شبیخون فرهنگی دشمن سرافراز است.
حجت الاسلام صالحیان ادامه داد: ویژگی های شخصیتی و رفتاری و خلق و خوی نیکوی امام جماعت مسجد و مهارت اجتماعی او در برقراری ارتباط با نمازگزاران در جذب نسل جوان به مسجد بسیار موثر است.
وی تصریح کرد: بنیان و اساس حفظ دین، تقویت و تداوم فرهنگ دینی است؛ یعنی باید برای تعمیق فرهنگ دینی، رابطه جوانان با مسجد را نهادینه کنیم.
مدیر اجرائی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: تنوع بخشیدن به محتوای برنامه های فرهنگی مساجد از نظر موضوع، روش و اجرا می تواند زمینه های جذب جوانان به مسجد را بیش از پیش فراهم کند.
حجت الاسلام صالحیان با تاکید بر نقش مسجد در تعمیق باورهای دینی جوانان گفت: مسجد بهترین جایگاه برای ریشه دار کردن باورهای دینی نسل جوان است و اگر امام جماعت بتواند رابطه ای دوستانه و اثرگذار با جوانان برقرار نماید، در زمینه تربیت نیروی انسانی متعهد و خدامحور نیز موفق است.
*جذب جوانان به مسجد به روانشناسی و مخاطب شناسی نیاز دارد
حجت الاسلام محمد تقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان نیز اظهار داشت: مسجد کانون عبادت، جایگاه بیان معارف دین اسلام و مرکز ارتباط مومنین با یکدیگر بوده و مشارکت دادن نوجوانان و جوانان در برنامه ریزی های فرهنگی و دینی و اجرای برنامه های مسجد، در جذب جوانان به مسجد موثر است.
وی با تاکید بر لزوم انطباق محتوای برنامه های فرهنگی مساجد با نیازهای فکری جوانان، مقتضیات زمان و مسائل مبتلا به روز جامعه افزود: مسجد باید کانون تجمع نسل جوان و مرکز گردهمایی های صمیمانه و معنوی آنها باشد و نباید جای جوانان در مساجد خالی باشد.
حجت الاسلام رهبر ادامه داد: برای حضور پررنگتر جوانان در مساجد باید راهکارهایی اندیشیده شود تا با ایجاد جاذبه های نوین، جوانان بیشتری جذب مسجد شوند.
وی با تاکید بر اینکه جذب جوانان به مسجد به روانشناسی و مخاطب شناسی نیاز دارد، گفت: مدیریت مساجد ما باید به گونهای باشد که جوانان را به میدان بکشاند و خود این جوانان مدیریت امور فرهنگی مسجد را بر عهده گیرند و کارهای مسجد را انجام دهند تا جوانان احساس تعلق به این خانه خدا پیدا کنند.
امام جمعه موقت اصفهان تاکید کرد: باید از نظر فرهنگی، فکری، ورزشی، سیاسی، عبادی و امور اقتصادی برای جذب جوانان به مساجد، برنامه ریزی دقیق و مدبرانه انجام دهیم.
وی با بیان اینکه باید نقش و جایگاه مساجد به درستی برای خانواده ها و جوانان تبین شود، گفت: باید تلاش شود که انتظارات جوانان از مسجد بیان و عملی شود.
وی تاکید کرد: باید موانع حضور نیافتن جوانان در مساجد از سوی کارشناسان بررسی و تبیین شود تا بر رفع آنها بتوان زمینه تعامل و حضور موثر جوانان در مساجد را افزایش داد.
وی با اشاره به هجمه سنگین تهاجمات فرهنگی دشمنان ادامه داد: جذب جوانان به مسجد از طریق اجرای برنامه های فرهنگی و تربیتی منسجم و هدفمند باید در اولویت کار مسئولان فرهنگی مساجد قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما