مصطفی مطورزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون دلایل تعویق در بازسازی شهر خرمشهر و وضعیت شرایط زندگی مردم این شهر در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: مردم خرمشهر در نوک پیکان حمله دشمن بعثی قرار داشتند و دشمن بعثی استراتژی یا برنامه ریزی شیطانی استراتژی فتح سه روزه خوزستان را در سر داشت و بعد از آن تصور سقوط جمهوری اسلامی را در سر می پروراند و اصلاً فکر نمی کرد در این شهر با مشکلی رو به رو شود.
وی با بیان اینکه نقشه شوم دشمن در تصرف این شهر منجر به مقاومت 45 روزه مردم خرمشهر شد، افزود: مردم این شهر بدون اسلحه در مقابل حملات دشمن بعثی مقاومت کردند و موجب شدند که مردم سایر نقاط کشور نیز خود را آماده دفاع کنند.
مطورزاده اظهار کرد: نقش مردم خرمشهر و دلاوری های این مردم در تاریخ افتخارات ایران در اذهان تمام مردم برای همیشه به یاد ماندنی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مردم خرمشهر جزء قشرهای مرفه کشور بودند و 10 سال در به دری را تحمل کردند، خاطرنشان کرد: مردم این شهر بعد از پایان جنگ تحمیلی نیز بدون اعتراض شرایط سخت را تحمل کردند و حماسه ای دیگر از نوع دفاع مقدس را آفریدند و با اجازه دولت به دیار خود بازگشتند و به خرابه های ناشی از عداوت دشمن حیات دیگر بخشیدند.
185 هزار نفر جمعیت حاضر در خرمشهر
وی با بیان اینکه مردم خرمشهر در شرایط بسیار سخت و طاقت فرسا با حداقل امکانات زندگی دوباره را آغاز کردند افزود: در حال حاضر جمعیت بالغ بر 185 هزار نفر در خرمشهر، مینوشهر و بخش های مرکزی ساکن هستند که نشان دهنده اراده و ولایت مداری مردم این شهر است.
عدم لایروبی اروند رود یکی از دلایل رونق نداشتن اقتصاد در خرمشهر
نماینده مردم خرمشهر ادامه داد: خرمشهر با گذشته خود در سال 59 به لحاظ معیشتی فاصله زیادی دارد، به جهت عدم لایروبی و پاکسازی اروند رود که باید به صورت مشترک با کشور عراق صورت گیرد این شهر دچار مشکل است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه لایروبی اروند رود در معاهده 1975 میلادی میان عراق و ایران در الجزایر امضا شده است، گفت: علی رغم کارهای خوبی که سازمان بنادر و دریانوردی در بندر خرمشهر انجام داده و استقرار تجهیزات، اما به دلیل موانع و لایروبی نشدن این رودخانه امکان تردد شناورهای با ظرفیت بالا مهیا نیست، به همین جهت این شریان اصلی اقتصادی یعنی بندر خرمشهر با گذشته خود فاصله دارد.
بی سامانی در 25 درصد از زمین های خرمشهر
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز 20 الی 25 درصد شهر فعلی خرمشهر هنوز به صورت زمین های رها شده و ساختمان های متروک است که متعلق به عده معدودی از اهالی خرمشهر است که حاضر به بازگشت نیستند و دولت و خصوصاً وزارت مسکن و شهرسازی باید اعتبارات موردنیاز کمک این اراضی را که ساختار شهر را به هم زده فراهم کنند و به هر نحو ممکن این خرابی ها را بازسازی کنند.
20 سال از آخر پاییز گذشت!
نماینده مجلس دهم با بیان اینکه مهمترین دلیل بازسازی نشدن شهر نداشتن اعتبارات وزارت مسکن است، افزود: هنوز عملیات تصفیه شبکه آب و فاضلاب خرمشهر آغاز نشده است، در حقیقت با توجه به صورت جلسه وزارت نیرو و امضای قرارداد با بنده قرار بود این موضوع از اردیبهشت عملیاتی شود که محقق نشد و در بخشی از شهر نیز که راه اندازی شد به دلیل عدم آماده سازی زیرساخت های شهری توسط وزارت مسکن و نوسازی معضلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
وی با اشاره به آغاز شبکه زه کشی بالغ بر 16 هزار هکتار زمین در این شهر ادامه داد: این شبکه از سال 1370 آغاز شد که هنوز تکمیل نشده و اتمام این پرونده می تواند بر روی اشتغال و افزایش تولید در خرمشهر اثرگذار باشد و بسیاری از بیابان های اطراف خرمشهر را آبیاری کند و نخلستان های بسیار وسیع آسیب دیده جنگ را نیز احیا می کند.
مطورزاده خاطرنشان کرد: لایروبی رود کارون حد فاصل اهواز - خرمشهر به عنوان شریان اصلی تاکنون انجام نشده است که اثر محقق شود در رشد شهر موثر است.
وی با بیان اینکه پروژه های مربوط به این شهر منحصر به سفر مقام معظم رهبری نیست، تصریح کرد: فقط طرح 800 هزار هکتار زمین کشاورزی به صورت استانی بوده اما بنا به دستور رهبری و بنیاد مستضعفان چند کار خوب نیز انجام شده است، از جمله احداث چند سالن سینما، فضای ورزشی مناسب فرهنگی ساخت دانشگاه علوم دریایی و بزرگترین آزمایشگاه کشور.
رویای طرح فولاد خرمشهر محقق نشد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: پروژه هایی که در سفرهای متعدد دولت تصویب شده تاکنون اجرا نشد مانند طرح فولاد خرمشهر علی رغم مصوبه سفر دولت اجرایی نشد، عدم اتمام پروژه استادیوم شهید جهان آرا که سازمان تربیت بدنی با بی اعتنایی از این مصوبه عبور کرد و ورزشگاه قدیمی کشور بعد از 21 سال بازگشت مردم هنوز بازسازی نشده است که دلیل آن عدم توجه و عدم وفای به عهد مسئولان است.
خود به خواب زده را نمی توان بیدار کرد
وی با بیان اینکه مسئولان در برخورد با خرمشهر بی تفاوت عمل می کنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه خرمشهر فراموش شده و در برخورد با این شهر به صورت عادی عمل می شود و این ایده و نگاه بدی است که متناسب با ارزش های انقلاب و یادگار شهدا نیست.
به نام شهدا به کام مسئولان
مطورزاده تصریح کرد: مسئولان باید به یاد داشته باشند پست و مقام و منزلتشان را مدیون ناشی مجاهدت ها و از خودگذشتگی های شهدا دارند. رشادت های آنان موجب شد آقایان به مسند قدرت بنشینند.
خداحافظ وفای به عهد
نماینده مردم خرمشهر با اشاره به کاهش صادرات خرما بعد از جنگ از این شهر افزود: دولت تعهد دارد زیرساخت های از بین رفته جنگ را بازسازی کند از جمله این تعهدات احیا دو میلیون نخل است که در اثر جنگ از بین رفته است اما اینکار را انجام نداده و موجب نتیجه اسفبار کاهش تولید خرماست.
کاری نکنیم نسل جوان به ما بی اعتماد شود
این نماینده مجلس شورای اسلامی برگزاری اردوهای راهیان نور را در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جدید ضروری دانست و اظهار کرد: مناطق جنگی را باید به گونه ای بسازیم که به نسل های بعدی بگوییم که این شهرهایی که در اثر جنگ آسیب دیده نه تنها بازسازی کردیم، بلکه به وضعیت بهتر از گذشته تبدیل شدند.
وی با بیان اینکه زیباترین و مجهزترین شهرها باید در این مناطق بنا شوند افزود: اگر اینکار را نکنیم بدون شک نسل جدید سرخورده می شود و نسبت به ما به دیده شک و تردید نگاه می کند.
پایان پیام/
نظر شما