حجتالاسلام محمدهادی یوسفی غروی، عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی با اشاره به جایگاه والای علمی و معرفتی حضرت صدیقه (س) به خبرنگار شبستان گفت: زهرای مرضیه (س) در طول زندگی خود لحظهای از پدر بزرگوارش جدا نشد و همواره به مراقبت از پدر و خدمتگزاری وی اهتمام داشت. احادیث، روایات و خطبههای رسول خدا را میشنید به گونهای که اگر همسرش علی (ع) را از سایر مردم جدا کنیم، چنین زمینهای جز برای فاطمه زهرا (س) برای کسی فراهم نبود.
وی افزود: با وجود این شرایط آیا با شنیدن سخن سیوطی که میگوید تمام احادیثی که حضرت زهرا (س) روایت کرده به 10 روایت نمیرسد یا سخن حافظ بدخشانی که اظهار میدارد تنها 18 روایت از فاطمه (س) روایت گردیده، نباید شگفتزده شد؟ در حالی که میدانیم بیش از 2 هزار روایت از عایشه روایت کردهاند.
حجتالاسلام غروی یادآور شد: عایشه پس از هجرت پیامبر به مدینه و کمتر از 10 سال با آن حضرت زندگی کرده است در حالی که زهرای مرضیه(س) حداقل 18 سال و حداکثر 28 سال در محضر پدر بزرگوار خویش بوده است.
این صاحب نظر مسایل تاریخی خاطرنشان کرد:« توفیق ابو علم مصری» میگوید فاطمه زهرا (س) روایات بسیاری را از پدر بزرگوارش، از طریق شنیدن دریافت کرده است، یا رسول خدا (ص) دستور میداد روایات را برای دختر گرامیاش به نگارش درآورند.
امام حسن و امام حسین (ع) از حضرت زهرا(س) حدیث روایت کرده اند
حجتالاسلام غروی با اشاره به نام بزرگانی که از حضرت زهرای اطهر (س) به نقل حدیث پرداختهاند، گفت: امام حسن و امام حسین (ع)، پدر بزرگوارشان امیرمؤمنان و نوادهاش فاطمه، دختر امام حسین (ع) به طریق مرسل و عایشه ، ام سلمه، انس بن مالک و سلماء از فاطمه اطهر حدیث نقل کردهاند و در این راستا احاطه و آگاهی آن مخدره به احکام و بسیاری از علوم قرآن و آشنایی به احکام و دستورات آیینهای گذشته او را یاری میداد.
وی در ادامه با بیان برخی فضایل ام الائمه (س) افزود: حضرت زهرا (س) خواندن و نوشتن میدانست و خداوند او را با علم و دانش از دیگران متمایز و برتر ساخته بود. پدر بزرگوارش رسول خدا، صحفی برای او املا فرمود تا به واسطه آن در امور دینی خود بهرهمند و در امور دنیایی رهنمون گردد، بنابراین فاطمه زهرا (س) از اهل بیتی به شمار میرود که از خدا پروا پیشه کنید و خداوند به آنان علم و دانش ارزانی داد.
روایات حضرت زهرا(س) بیانگر شخصیت بی بدیل آن حضرت است
حجتالاسلام غروی یادآور شد: فاطمه زهرا (س) تربیت یافته مکتب علم و دانش و تقوا بود و در این راستا بهره فراوانی نصیب وی گشته بود. برخی از روایاتی که آن بزرگوار در زمینه احکام ، آداب ، اخلاق و فضایل اهل بیت(ع) مستقیما از رسول خدا نقل کردهاند ما را به بخشی از این حقیقت آگاه میسازد.
وی در ادامه با بیان اینکه این روایات در مجموعهای به نام مسند فاطمه یا مسانید فاطمه(س) از سوی عدهای از مؤلفان گردآوری شده است، افزود: نخستین کسی که به این مهم همت گمارده سیوطی (متوفای 911 ه) و سپس سیدحسن شیخ الاسلامی تویسرکانی است که 260 حدیث از فاطمه زهرا (س) روایت کرده است که یا مستقیما از رسول خدا نقل شده و یا به نحوی به آن بانوی مخدره و رسول خدا ارتباط دارد.
عضو کمیته علمی، تخصصی تاریخ در مدارج حوزوی افزود: عزیزالله عطاردی قوچانی و احمد رحمانی همدانی نیز از جمله افرادی هستند که به جمعآوری احادیث فاطمی پرداختهاند و احمد رحمانی در کتاب« فاطمه الزهرا بهجه قلب المصطفی» نزدیک به 843 حدیث از کتب و منابع شیعه و اهل سنت از آن بانوی بزرگوار روایت کرده است.
حجتالاسلام غروی خاطرنشان کرد: در همین رابطه سید هاشم معروف حسنی لبنانی مطالبی را در مورد مصحف فاطمه (س) نگاشته و در آن از گستره علم و آگاهی زهرای مرضیه (س) و جایگاه آن بزرگوار نزد خدا، رسول و اهل بیت پیامبر (ص) پرده برداشته است، از جمله اشاره کرده است که با مقام و منزلتی که زهرای اطهر داراست، شگفتآور نیست که آن حضرت بخشی از روایاتی را که از رسول خدا (ص) و همسر ارجمندش در مورد احکام اسلام ، اخلاق، آداب،حوادث و دگرگونیهایی که در آینده رخ میدهد شنیده و در کتابی جمعآوری کرده باشد و این کتاب را فرزندانش (امامان معصوم ) به عنوان میراث خود از آن مخدره به ارث برده باشند.
پایان پیام/
نظر شما