محمد پرحلم، معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان با بیان اینکه کتاب "تاریخ رویان" تالیف مولانا اولیا الله آملی با تصحیح و پژوهش افشین پرتو، پژوهشگر گیلانی به همت حوزه هنری گیلان چاپ و منتشر شده است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این کتاب یکی از متون تاریخی قرن هفتم هجری قمری، است.
وی افزود: این کتاب از معدود کتابهایی است که به تاریخ طبرستان(مازندران) از آغاز تا پایان قرن هشتم هجری و بخشی از گیلان می پردازد.
پرحلم اظهار کرد: علاوه بر تصحیح و نمایه سازی، سرودههای عربی این کتاب را دکتر ابوالفضل تقی پور، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت و سرودههای طبری را اسدالله عمادی به فارسی ترجمه کردهاند.
وی در ادامه اذعان کرد: در مقدمه این کتاب آمده؛ رویان سرزمینی است در باختر استان مازندران و خاور استان گیلان امروز، در پیرامون 76 درجه در ازای خاوری و 27 درجه پهنای شمالی زمین، میان دریای کاسپین در شمال و رود هراز در خاور و نمک آبرود در باختر و بلندی های توچال در جنوب. امروز در پهنه سرزمین دیروز رویان شهرستانهای رامسر و تنکابن و چالوس و نوشهر و پارههایی از نور در کنار هماند و اگر به نوشته میر ظهرالدین مرعشی، دل ببندیم بخش گستردهای از شهرستان رودسر در گیلان را نیز باید پارهای از سرزمین رویان به شمار آوریم، چه آن که وی مرز خاوری رویان را سی سنگان و مرز باختریاش را روستای ملاط در هوسم،که امروز رودسرش می نامند، دانسته است.
پرحلم اضافه کرد: تاریخ رویان در بردارنده نگاهی به رویدادهای هزار ساله سرزمین رویان از میانه دوره پادشاهی ساسانیان تا پایان سده هشتم هجری است.
وی گفت: مولانا اولیا الله، در کنار نگارش تاریخ استانداران رویان نگاهی نیز به ریشه پدیدآیی رویدادهای مازندران و به ناچار نگاهی نیز به رویدادهای گیلان در آن هزاره دارد.
پرحلم با بیان اینکه امتیاز پژوهش کتاب تاریخ رویان در اختیار حوزه هنری گیلان بوده و این اثر با سرمایه گذاری انتشارات میرماه، منتشر شده است، تصریح کرد: این کتاب در 215 صفحه وزیری با جلد سخت و قیمت250 هزار ریال با شمارگان 1000 نسخه روانه بازار کتاب شده است.
پایان پیام/
نظر شما