دعوت به تعقل پیامی است که باید از زبان عالمان دینی به گوش جهانیان برسد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: دعوت به تعقل پیامی است که باید از زبان عالمان و پیروان ادیان به گوش جهانیان رسانده شود، همه ادیان به دور از اختلافات و انشقاقات باید به دنبال فاصله گرفتن از تفاسیر لفظی و ظاهری باشند و به خدایی که آفریننده عقل در انسان‌هاست رهنمون شوند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ ابوذر ابراهیمی‌ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم نهمین دور از نشست دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان که تحت عنوان «گفت و گوی سازنده مسلمانان و مسیحیان برای مصلحت جامعه» برگزار شد، گفت: گفت‌و‌گو روشی است که خداوند آن را برای انسان قرار داده و مورد پسندید ایشان است و از این روی باید بتوانیم در سایه گفتگو به حرکت درآییم زیرا مانع غرق شدن انسان در باورهایش می‌شود و اگر در فضایی به دور از احساسات و تعصبات انجام پذیرد سود آن به تمام طرف‌های گفت‌وگو خواهد رسید.

 

وی افزود: بایستی با جدیت تمام به دنبال پرهیز از جدل باشیم زیرا تصور قبولاندن باور خود به دیگری سبب به جدل کشانده شدن مباحث می گردد که خطرناک است. نباید اینگونه تلقی گردد که گفت‌و‌گو وسیله جدیدی برای به نابودی کشاندن باورهای طرف مقابل و واداشتن او به عقب نشینی است.

 

ترکمان خاطرنشان کرد: مسلمانان در گفت‌و‌گو با مسیحیان و یهودیان متکی به تعالیم قرآن هستند و گفت‌و‌گو به شیوه برتر توصیه همیشگی قرآن به مسلمانان است چراکه خداوند در قرآن همیشه توصیه بر آن دارد که حول توحید که مشترک بین ادیان است گرد هم آیید.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در حالی دور نهم گفت‌وگو‌های دینی را برگزار می‌کنیم که موضوع کلیسای کاتولیک واتیکان در خصوص رابطه کلیسا با ادیان غیر مسیحی به طور اصولی در بیانیه شورای دوم واتیکان تصویب و صادر شده بود و این موضوع بسیار دقیق و هوشمندانه است و انتظار می‌رود همه ادیان با انشعابات درونی آنها اقدام به پالایش میراث دینی خودشان از هر نوع داشته باشند.

 

وی اضافه کرد: دعوت به تعقل پیامی است که باید از زبان عالمان و پیروان ادیان به گوش جهانیان رسانده شود، همه ادیان به دور از اختلافات و انشقاقات باید به دنبال فاصله گرفتن از تفاسیر لفظی و ظاهری باشند و به خدایی که آفریننده عقل در انسان‌هاست رهنمون شوند. شباهت آدمی به خدا به همین عقل است که فقط آدم از آن برخوردار است و همین تعقل انسان را لتیق خلیفه الهی کرده است.

 

وی اظهار کرد: فعال کردن پتانسیل های ادیان سبب رسیدن به صلح جهانی و شکل گیری دنیایی به دور از جنگ می شود. امروز شاهد شکل گیری ائتلاف ضد گروه تروریستی داعش هستیم فارغ از انگیزه‌های مشکوک برخی قدرت‌های بزرگ و برخی قدرت‌های منطقه که خود در تکوین و تجهیز این گروه تروریستی و همانندهای آن نقش داشته‌اند. به نظر ما مفیدتر و موثرتر از قدرت‌های سیاسی راهبردهای رهبران ادیان به ویژه ادیان ابراهیمی و توحیدی است که می‌تواند این گروهک‌ها را به نابودی بکشاند.

 

وی تاکید کرد: تا به حال فرصت های بسیاری به خاطر منفعت طلبی ها از بین رفته است و خشونت طلبی ها ناشی از تحقیر شدن جوامع به دست حکومت های خشونت طلب و کودک کش می باشد  و رهبران ادیان الهی باید به نقش خود در مقابله با این سیستم واقف باشند. بخش زیادی از خشونت‌ها و ترورها که به نام دین یا تحت عناوین دیگر صورت می‌گیرد ناشی از تحقیرها و بی‌عدالتی‌هاست که قدرت‌های بزرگ با حکومت‌های استبدادی که داشته بر حق آنها روا داشته‌اند.

 

ترکمان در پایان پیشنهاد کرد:‌ پیشنهاد می‌شود به منظور اشاعه صلح و عدالت و همزیستی مسالمت‌آمیز در جهان مجمع مشترکی بین مرکز گفت‌وکوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی ایجاد شود تا اعضای این مجمع بتوانند پیام و دیدگاه‌های اسلام و مسیحیت را به ویژه در زمان‌های بحرانی و در پاسخ به رفتارهای خشوت آمیز و یا رفتارهایی که به نام دین انجام می‌گیرد به مردم خود ابلاغ کنند.

کد خبر 419975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha