به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام والمسلمین شوزب شیری شب گذشته(3 آذر) در همایش یاوران وقف که با حضور واقفین،خیرین، متولیان و اصحاب وقف استان قم برگزار شد، اظهار داشت: احیای سنت حسنه وقف موجب می شود پس از مرگ نیز خیر آن به انسان برسد و تا قیامت به عنوان صدقه جاریه از ثواب آن بهره ببرد.
وی با تاکید بر این که همواره باید افرادی باشند که مسئولیت موقوفات را به عهده گیرند، تصریح کرد: کار و اجر متولیان وقف هم کمتر از خود وقف نیست، اگر متولی موقوفه نباشد نیّت واقف به مرحله اجرا نمی رسد، از همین جهت مدیریت صحیح و معقول موقوفات کاری سخت و بزرگ است.
حجت الاسلام والمسلمین شیری با اشاره به آیات و روایات متعددی که در خصوص احسان و انفاق وجود دارد، بیان داشت: باز کردن گره از کار هم نوع ثواب و اجر فراوانی دارد که گذشتگان نسبت به آن توجه بیشتری داشته اند.
وی ادامه داد: موقوفاتی داریم که نیّت واقف پناه دادن مسافران بی سرپرست و بی پناه است، در گذشته خیرین حتی به نیازهای روز جامعه خود توجه می کردند.
حجت الاسلام والمسلمین شیری تاکید کرد: از نمونه های دیگر نیات واقفان می توان به محل اسکان و سرپرستی کودکان بی سرپرست، بیمارستان و رسیدگی به بیماران، رسیدگی به مسافران در راه مانده و حتی کمک به حیوانات اشاره نمود.
وقف منحصر به اسلام نیست
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ابراز داشت: وقف به شکل منحصر برای دین اسلام نیست، امروز در بسیاری از کشورهای اروپایی موقوفات زیادی در راه گسترش علم و دانش و کمک به نیازمندان و بیماران وجود دارد.
وی با بیان این که وقف پلی میان دنیا و آخرت است اما اجر آن در همه دوران به انسان می رسد، گفت: تمام سعی ما این بود که بتوانیم موقوفات قم را ساماندهی کنیم که در این مسیر سند 70 درصد آن ها مشخص و اخذ شده است.
حجت الاسلام شیری در پایان افزود: از 14 هزار موقوفه قم تنها تعداد 22 پرونده قضایی وجود دارد و از معدود استان هایی هستیم که با مشکل موقوفه خواری رو به رو نیستیم.
خاطرنشان می شود در پایان این مراسم نیز از واقفان، خیرین، متولیان و اصحاب وقف استان قم با حضور حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان این استان تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما