به گزارش خبرگاری شبستان از یزد، حجت الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی رییس نهاد فرهنگی ریاست جمهوری، امشب(9 دی) در مراسم بزرگاشت حماسه عظیم 9 دی که یه همت کانون فرهنگی هنری اما رضا (ع) در مسجد ولایت برگزار شد با بیا ن اینکه در قرآن مجید بالغ بر 145 مرتبه از ماده بصیرت در هیبت های مختلف سخن گفته شده است گفت:بصیرت به معنای شاخت روشن، جامع و شفاف از مصادیقی که در جامعه موجود است.
وی افزود: گاهی ما مسائل را به صورت خبر می شنویم که ممکن است درست یا نادرست باشد ، بخشی و یا کامل آن را می شنویم ، از رسانه های خارجی و یا داخلی می شنویم.
اکرمی اظهار داشت: حقیقت بصیرت این است که یک مسئله را خارج از حق یا باطل بودن آن به صورت روشن، جامع و شفاف بشناسیم .
وی با بیان اینکه آنچه در سال 88 رخ داد یک فتنه بود از هر منظری که ما حساب کنیم افزود: 8 ماه غفلت، گرفتار فتنه ها و اضطراب گاهی شعارهای بی ربط داده می شد گاهی راهپیمایی ها و اجتماعات زشت و نا هنجار انجام می گرفت گاهی بیانیه های غلط داده می شد همه این ها را فتنه می نامیم.
اکرمی خاطر نشان کرد: بصیرت به این معنی است که من و شما شرایط را بشناسیم، گوینده ، شنونده،پذیرنده و رد کننده را بشناسیم و آنچه ناحق است در برابر آن جبهه بگیریم و آنچه حق است پذیرا باشیم .
وی افزود: خداوند در این 145 مرتبه می فراید من بصائر و بصیرت ها را بر شما عرضه می کنم هرکس پذیرفت خوش به حال او و هرکس نپذیرفت بداند که نابیناست که نمی فهمد.
رییس نهاد فرهنگی ریاست جمهوری گفت: خداوند در آیه ای دیگر خطاب به رسول اکرم (ص) می فرماید من همه مردم را با شناخت و شفافیت کامل به شناخت خود دعوت می کنم .
وی با بیان اینکه خداوند الگوهای بصیرت را به ما عرضه و معرفی می کند افزود: پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار (ع)، امام راحل (ره) ، رهبر معظم انقلاب و ... نمونه ای از این الگوهای بصیرتی می باشند که خداوند برای ما قرار داده است.
اکرمی ظهار داشت: خداند متعال در قرآن ا زعلم و دانایی، فکر و خردورزی، عرفان و شناخت ، تجربه و مطالعه تاریخ به عنوان عوامل بصیرت یاد می کند که انسان را به سمت شناخت جامعه راهنمایی می کنند.
وی خاطر نشان کرد: هوای نفس، غرور، غفلت، هواداران نامناسب، رفقای نابلد از آفات بصیرت هستند که دست در دست هم می گذارند و اجازه نمی دهند تا انسان به حقیقت و شفافیت برسد.
اکرمی افزود: مردم ما در مدت 8 ماه پس از انتخابات حقایق را شنیدند و بررسی کردند و در 9 دی ماه به صحنه آمدند و نا پلیدید ها، زشتی ها،ناهنجاری ها و... را از صحنه زدودند.
وی با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) گفت: ایشان آخرین امامی است که در تاریخ به ایشان دسترسی داشته ایم و بعد از شهادتشان بین مردم و امام عصر(عج) فاصله و غیبت به وجود آمد.
رییس نهاد فرهنگی ریاست جمهوری افزود:امام حسن عسکری(ع) بعد از امام جواد(ع) دومین امامی است که در کمترین سن از دنیا رفته است.
وی اظهار داشت: ما بعد از امام هشتم سه امام داریم که همه آن ها بر روی هم 95 سال عمر کدند و بیشتر زندگی خود را در زندان، تبعید و حصر گذراندند.
اکرمی با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) در مدت امامت خود دو وظیفه برعهده داشت خاطر نشان کرد: نخستین رسالت ایشان وظیفه امامتشان بود و در ادامه باید زمینه های لازم را برای غیبت امام عصر (عج) فراهم می کردند.
وی با اشاره به میراث های به جای مانده از امام حسن عسکری گفت: امام عصر (عج) یکی از میراث های ارزشندی است که از ایشان برجای مانده و اکنون نیز ماندگار است.
اکرمی با اشاره به دانشنامه ها و مطالب فرهنگی به جای مانده از این امام گفت: تفسیر گرانقدر ایشان، نامه ها، وصیت نامه، پاسخ سوالات و ... از میراث فرهنگی به جای مانده از ایشان است.
پایان پیام/
نظر شما