به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ برنامه مجله روز رادیو در اولین برنامه اختصاصی خود پیرامون بحث نماز به بررسی فعالیت های ستاد اقامه نماز در وزارت آموزش و پرورش پرداخت. در ابتدای این برنامه گزیده ای از بیانات مقام معظم در دیدار با شرکتکنندگان در هفدهمین اجلاس نماز در 29 آبان 1387 پیرامون اهمیت بحث نماز پخش که در این سخنان آمده بود: «اهمیت کار اقامهی نماز و ترویج نماز، ناشی است از اهمیت خود نماز. وقتی ما میبینیم در شرع مقدس اسلام این همه راجع به نماز - چه در قرآن، چه در کلمات نبی مکرم، چه در فرمایشات معصومین - ترغیب و تشویق و اهتمام نشان داده شده، کشف میکنیم که این نماز در بین مجموعهی داروهای درمانگرِ بیماریهای جسمی و روحی و فردی و اجتماعی انسان، آن عنصر اصلی یا یکی از اصلیترین عناصر است. همهی واجبات شرعی، اجتناب از همهی محرمات، تشکیل دهندهی مجموعهای است از داروی تجویز شدهی از سوی پروردگار برای تقویت بنیهی روحی و اصلاح امور دنیا و آخرت انسان - اصلاح جامعه، اصلاح فرد - منتها در این مجموعه بعضی از عناصر کلیدی هستند که شاید بشود گفت نماز کلیدیترینِ این عناصر است.»
در ادامه این برنامه محمدرضا عاقلزاده، معاون ستاد اقامه نماز اداره كل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با بیان اینکه وظیفه تربیت دینی دانش آموزان در مدارس بر عهده این اداره کل است گفت: در وزارت آموزش و پرورش در دو حوزه راهبردی به فعالیت های پیرامون قرآن و نماز و عترت پرداخته می شود که در راهبرد اول آگاهی بخشی از اهمیت بالایی قرار دارد و سعی بر آن می شود آگاهی های دانش آموزان در زمینه های فوق مورد تقویت قرار گیرد تا بتوانیم در کنار تربیت خانوادگی کمکی در امر اشاعه فرهنگ نمازخوانی کرده باشیم.
وی افزود: آگاهی بخشی به صورت های مختلف انجام می گیرد که از جمله آن می توان به برگزاری مسابقات، دوره های آموزشی، اجرای جلسات پرسش و پاسخ در مدارس اشاره کرد.
وی در ادامه بیان کرد: در آموزش و پرورش برنامه ای همانند اجلاس سراسری نماز در سطح پایین تر برای دانش آموزان برگزار می شود به طوری که به صورت مدرسه ای یا مقطعی و منطقه ای به صورت متمرکز با اعلام فراخوان و داوری آثار برتر برگزار می گردد.
عاقل زاده در خصوص راهبرد دوم عنوان کرد: راهبرد دوم فضاسازی است که در آن براساس فضای مورد نیاز توسعه فرهنگ نمازخوانی برنامه ریزی می شود. در این راستا برنامه ریزی هایی برای افزایش و توسعه فضای روانی، فضای تبلیغاتی، فضای زمانی و فضای مکانی انجام می گیرد. همچنین نوسازی فضاهای موجود نیز از وظایف آموزش و پرورش می باشد. در وزارت آموزش و پرورش هر ساختمان جدید در حال احداث یا در حال تاسیسی می بایست فضای جداگانه برای نمازخانه برای آن پیش بینی شده باشد.
وی افزود: در بخش نماز «طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز» در مراکز آموزشی و تربیتی توسط شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسیده است که در سال تحصیلی جدید اجرا می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس طرح مذکور مدیران مدرسه 30 دقیقه از وقت رسمی را بایستی به اقامه نماز در مدارس اختصاص دهند و اجرای زنگ اقامه نماز در مدارس اجباری است که در حال حاضر این طرح در حال اجراست. در سایر دستگاه های دولتی براساس مصوبه هیات دولت زمان نماز 20 دقیقه تعیین شده اما طبق تشخیص شورای عالی آموزش و پرورش به خاطر انجام کارهای آموزشی و تربیتی در کنار اقامه نماز 10 دقیقه بیشتر به زمان اقامه نماز مدارس اختصاص یافته است.
عاقل زاده ادامه داد: مدارسی که در هنگام اذان ظهر دایر هستند و نمازخانه دارند موظفند زنگ اقامه نماز را در برنامه درسی بگنجانند و اجرا کنند.
وی با بیان اینکه اجرای زنگ نماز توسط مدیران مدارس قانونی است، اظهار کرد: شرکت دانش آموزان در اقامه نماز اجباری نیست.
عاقل زاده ادامه داد: طی طرح ساماندهی ائمه جماعت ویژگی حضور طلبه ها و روحانیون در مدارس طبق مقطع تحصیلی دانش آموزان تعیین شده است و طی این طرح امام جماعت موفق مورد تشویق قرار می گیرد.
عاقل زاده اظهار کرد: در سال گذشته 18 هزار امام جماعت روحانی در مدارس سراسر کشور حضور داشتند و 2 هزار از همکاران آموزش و پرورش بودند و 4 هزار نفر از خواهران طلبه نیز با حضور در مدارس دخترانه به اقامه نماز و بیان مسائل شرعی برای دانش آموزان می پردازند.
وی افزود: تعداد 55 هزار مدرسه وجود دارد یعنی باید به همین تعداد امام جماعت هم وجود داشته باشد و در حال حاضر 41 هزار مدرسه دارای سالن نمازخانه می باشند که از این تعداد 20 هزار مدرسه دارای نمازخانه اختصاصی می باشند.
نظر شما