محافل قرآنی، مصداق عظیم شئونات اسلامی در جامعه است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه کرمانشاه، گفت: برگزاری محافل انس با قرآن کریم، مصداق عظیم شئونات اسلامی در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام ایوب قلعه بالایی، عصر سه شنبه(30 دی) در محفل انس با قرآن کریم که در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: بالاترین ذکر در جامعه ما ذکر قرآن است و این محافل بسیار بسیار ارزشمند و ذی قیمت اند.

 

وی، ابراز کرد: برگزاری محافل قرآنی مصداق عظیم شئونات اسلامی در جامعه است.

 

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه کرمانشاه با اشاره به تعبیر قرآن کریم از خود به نور مبین، اظهار کرد: این کلمه در عین وضوح بسیار سهل ممتنع است چرا که نور از نظر فلسفی، خیلی بدیهی و واضح است و در عین بدیهی بودن خیلی مشکل و پیچیده است.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی، تعبیر مفسران و بزرگان ما در تعریف نور، چیزی است که در ذات خود روشنایی دارد و خود به خود این روشنایی قائم به ذاتش است و در عین حال روشنایی دهنده به دیگر چیزها هم هست.

 

وی، بیان کرد: اگر قرآن را با تعبیر نور مبین ببینیم یعنی به ذات خودش وضوح و آشکاری دارد و برای دیگر چیزها هم روشنایی و آشکاری خواهد داشت.

 

معاون حوزه علمیه کرمانشاه، قرآن را نوری خواند که انسان را از ظلم و فتنه نجات می دهد و گفت: اهل بیت(ع) فرموده اند، هر زمانی که تاریکی، ظلمت یا فتنه ای بر انسان وارد شد اهل بیت ما فرموده اند که به سراغ قرآن بروید

 

حجت الاسلام قله بالایی، در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در اصول کافی، بیان کرد: روز قیامت قرآن در بهترین تجلی خداوند در ظاهر می شود.

 

وی، تصریح کرد: در دنیا مجالی برای مظاهر خداوند وجود ندارد اما در قیامت که تجلی اتم ذات اقدس اله را می بینیم آن تجلی در قرآن موجود می شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، در خصوص جایگاه قرآن کریم نزد خداوند، ابراز کرد: بهترین صورت را در قیامت قرآن دارد و نزدیک ترین محل قرب را در قیامت قرآن به خداوند دارد

 

قلعه بالایی، همچنین با اشاره به سجده قرآن در مقابل ذات اقدس الهی، اظهار کرد: خداوند در آن زمان، قرآن را این گونه مورد خطاب قرار می دهد: ای حجت من بر بندگانم، ای کلام صادق من، سرت را بالا بیاورد، هر چه می خواهی مسئلت کن داده می شود، هرکس را می خواهی شفاعت کن.

 

وی، با بیان اینکه قرآن اولین چیزی است که در قیامت مورد خطاب قرار می گیرد، اضافه کرد: خداوند از قرآن سئوال می کند که بندگان مرا چگونه دیدی؟ و قرآن می گوید بعضی از مردم من را صیانت و حفظ کردند و نمی گذاشتند خدشه ای به قرآن بیفتد و برخی دیگر مرا ضایع کرده و سبک شمردند.

 

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه کرمانشاه، بیان کرد: یک نوع حفظ داریم که الفاظ قرآن را حفظ می کنیم اما نوع دیگر از حفظ  در عمل  به قرآن است که مصداق صیانت و حفاظت تام می شود و ما حافظ قرآن می شویم.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی، در خصوص ارتباط دو سویه میان انسان و کلام خدا، ابراز کرد: این حفاظت دو سویه است همان گونه که شما از قرآن محافظت می کنید قرآن هم از شما محافظت می کند.

 

وی ادامه داد: وقتی ارتباط دوسویه میان انسان به عنوان اشرف مخلوقات و قرآن به عنوان اشرف کلام خداوند برقرار شد نور علی نور می شود.

 

سخنران مراسم، عنوان کرد: هرکس قرآن را خوب بخواند و بفهمد قرآن در گوشت و پوست  و خونش جاری و ساری می شود.

 

وی، با اشاره به محجوریت قرآن در جامعه، تصریح کرد: در جامعه مسلمان شیعی، قرآن ضایع می شود ما قرآن را مقدس می شماریم و می بوسیم اما در عمل با قرآن کاری نداریم و زندگی ما قرآنی نیست این به معنای ضایع کردن و سبک شمردن قرآن است.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی، با اشاره به کلام پیامبر اکرم(ص)، قرآن را وزین ترین چیز در دنیا و یکی از دو ثقل به یادگار مانده از پیامبر رحمت و مهربانی خواند و گفت:قرآن امر کننده و منع کننده به بهشت است برای کسانی که او را صیانت کرده و یا سبک شمرده اند.

 

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه کرمانشاه، هدف از برپایی محافل قرآنی را آشنایی بیشتر با قرآن و محافظت از کلام الهی برشمرد و افزود: همه ارکان جامعه و تمامی امکانات موجود باید در خدمت قرآن باشد.

 

وی، اظهار کرد: مطالبه مقام عظمای ولایت از جامعه ایرانی این است که باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم یعنی تقریبا همه مردم حافظ قرآن باشند و همه قرآن بخوانند.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی کنیم، باید همه چیز را به قرآن بپرسیم واین کلام الهی را نقشه راه خود قرار داده و عمل، رفتار، کردار، خانواده، تربیت و اوقات خود را منطبق با قرآن کنیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به انس و الفت خاص امام راحل به قرآن کریم و اهتمام ایشان بر قرائت روزانه و ختم قرآن کریم، ابراز کرد: دراین ارتباط دوسویه، نور مبین دست انسان را می گیرد و امام هدایت گر 70 میلیون انسان می شود چون خودش نور دارد و نور را از قرآن کسب کرده و از آن جایی که نور دارد دیگران را هم هدایت می کند.

 

وی، برگزاری محافل قرآنی در جامعه اسلامی را یک ضرورت خواند و بیان کرد: باید جوانان و قراء در این محافل نورانی بیایند و کسانی که زیبا تلاوت می کنند در مدارس، مساجد و خانواده ها به این امر مهم بپردازند.

 

قلعه بالایی با تأکید بر ترویج فرهنگ قرآنی در تمامی شئونات زندگی، خاطرنشان کرد: باید در خانه زنگ قرآن داشته باشیم و در این خصوص استمرار داشته و همه افراد خانواده هر روز به امر تلاوت اهتمام داشته باشند.

 

پایان پیام/

کد خبر 433294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha