حضرت زینب (س) از راویان اصلی خطبه حضرت فاطمه (س) درباره فدک

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم با بیان این که حضرت زینب (س) از راویان خطبه حضرت فاطمه (س) در مورد فدک بود، گفت: آن حضرت از مادرش آموخت که چگونه باید در مقابل دشمنان ایستادگی و آنان را رسوا کند، آن بانوی بزرگوار آماده می‌شد که با سخنان خود در بازار کوفه و کاخ ابن زیاد و یزید، ظلم و جنایت آنان را برملا و از اسلام و ولایت دفاع کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا مودب مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با تبریک میلاد باسعادت حضرت زینب (س) عنوان کرد: حضرت زینب (س) یكى از بزرگترین زنان اهل بیت (ع) از نظر حسب و نسب و همچنین از بهترین بانوان طاهر، كه داراى روحى بزرگ و مقام تقوا و آیینه تمام‌نماى مقام رسالت و ولایت است.

 

نام حضرت زینب (س) نامی آسمانی است

 

مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم بیان داشت: ثمره ازدواج مبارک امام علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (علیها السلام) پنج فرزند است که حضرت زینب (س)، سومین فرزند مهد ولایت است که به احتمال قوی در سال ششم هجرت در مدینه چشم به جهان گشود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب با اشاره به این که نام حضرت زینب (س) نامی آسمانی است، گفت: حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) نامگذاری آن بانوی بزرگوار را به پیامبر (ص) واگذار کردند و ایشان نیز از خداوند درخواست کرد که نامی برای حضرت زینب انتخاب کند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم ادامه داد: جبرئیل بر پیامبر نازل شد و فرمود: خداوند می‌فرماید که نام این دختر را زینب بگذارید که این نام را در لوح محفوظ نوشته‌ام، سپس پیامبر (ص) فرمود: همه این دختر را احترام کنند که او همانند حضرت خدیجه (س) است.

 

وی تصریح کرد: همان گونه که حضرت خدیجه (س) در پیشبرد اهداف پیامبر (ص) و اسلام تأثیرگذار و ثمربخش بود، حضرت زینب (س) نیز با ایثار، صبر و استقامت در راه اسلام گام برداشت.

 

حضرت زینب (س) از اصحاب پیامبر (ص)

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب اظهار داشت: زمانی که پیامبر اسلام (ص) از دنیا رفتند، حضرت زینب (س) پنج سال داشتند و این مدت زمان، کافی است که آن بانوی بزرگوار را از اصحاب پیامبر (ص) به شمار آوریم.

 

مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم افزود: این پنج سال فرصتی بود که حضرت زینب (س) از تابش نور وجود پیامبر بهره‌مند شود و پیامبر اسلام (ص) وی را از جرعه‌های معرفت سیراب کند.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب با اشاره به این که حضرت زینب (س) در طول زندگی خود با مسائل ناگواری مواجه بود، عنوان کرد: حضرت زینب (س) بعد از رحلت پیامبر (ص)، اندوه مادر و ظلم و جنایات دشمنان در حق پدر و مادر خویش را می‌دید و می‌آموخت که در مسائل زندگی باید صبر کند تا زمینه ای برای تحمل مصیبت‌های بزرگتر باشد.

 

وی با بیان این که حضرت زینب (س) از راویان خطبه حضرت فاطمه (س) در مورد فدک بود، گفت: آن حضرت از مادرش آموخت که چگونه باید در مقابل دشمنان ایستادگی و آنان را رسوا کند، آن بانوی بزرگوار آماده می‌شد که با سخنان خود در بازار کوفه و کاخ ابن زیاد و یزید، ظلم و جنایت آنان را برملا و از اسلام و ولایت دفاع کند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم اظهار داشت: حضرت زینب (س) بعد از شهادت مادر، در سایه تربیت پدر و برادرانش رشد یافت و از همان دوران کودکی مشکلات فراوانی را تجربه کرد.

 

مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم با اشاره به خطبه‌های حضرت زینب (س) عنوان کرد: سخنان آن حضرت قوی ترین دلیل بر کمال فصاحت و بلاغت آن بزرگوار است، در روایات آمده است که آن حضرت مجالس علمی برگزار می‌کرد و بزرگان از علم آن بانوی بزرگوار بهره مند می‌شدند.

 

حضرت زینب (س) معروف به «عقیله بنی هاشم»

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب با اشاره به این که حضرت زینب (س)، به «عقیله بنی هاشم» معروف است، افزود: حضرت زینب (س) یک بانوی اندیشمند، دارای تفکر و بینش‌های عمیق بود که بر همین اساس آن حضرت ملقب به «عقیله بنی هاشم» گردید و فرزندان آن حضرت را بنی عقیله می‌گفتند.

 

وی با اشاره به این که حضرت زینب (س) در بین زنان قریش و بنی‌هاشم به خاطر درایت و تدبیر و حلم و بردباریش ملقب به عاقله و عقیله و عقیلة النساء شده بود، گفت: اصطلاح عقیله به آن حضرت نیز قبل از وقوع حادثه کربلا داده شد، زیرا از جمله ویژگی‌های حضرت زینب (س) که به او موقعیت ویژه می‌بخشید عقل و تدبیرش بود؛ اگر او عاقله نبود چگونه می‌توانست در برابر مشکلات، تحمل کند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم بیان داشت: حضرت زینب (س) پس از حادثه کربلا، در مجلس یزید سخنرانی مشهور و آتشینی کرد که یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین خطبه‌های آن حضرت در دفاع از حقانیت امام حسین (ع) تلقی شده است.

 

خطبه‌های حضرت زینب (س) عامل زنده ماندن قیام عاشورا

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب تصریح کرد: گرچه سراسر زندگى حضرت زینب‏ (س) براى حفظ و احیاى معارف اسلامى و دفاع از ولایت سپرى شد، اما آن حضرت در عبادت به معنى خاص نیز از موقعیت‏ برجسته‏اى برخوردار بودند و در سخت‏ترین شرایط به انجام وظایف عبادى می‌پرداخت.

 

وی ادامه داد: امام سجاد در روایتی مى‏فرماید: «عمه‏ام زینب (س) در جریان حادثه كربلا با آن همه مشكلات حتى در شب عاشورا و شب یازدهم محرم نیز نماز شب را ترك نكردند، امام حسین‏علیه السلام به اندازه‏اى به خلوص و بندگى خواهرش اعتقاد داشتند كه هنگام وداع خطاب به او فرمودند: خواهرم مرا در نماز شب خود فراموش مكن».

 

مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم با بیان این که اوج ایثار حضرت زینب (س) در جریان قیام امام حسین (ع) و به خصوص زمان اسارت اهل بیت (ع) بوده است، اظهار کرد: عـظـمـت ايـن كـار بزرگ آنوقت آشكار شد كه نبرد عاشورا به پايان رسيد و اهـل بـيـت (ع) اسير شدند و رسالت و مسئوليت حضرت زينب كبرى (س) و ديگر اسيران و حركت فرهنگى آنان عليه سپاه ظلمت، شروع شد.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین مودب تأکید کرد: اگر قيام عاشورا همچنان در طول تاريخ زنده مانده اسـت، يـكـى از عـوامل آن وجود حضرت زینب (س) و خطبه‌های غراء آن حضرت است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 441885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha