به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش توسعه پایدار و متوازن منطقه ای گفت: مطالب مطرح شده در این همایش کاملا عملی است و جدیت شما بر این مسئله باید بیشتر شود زیرا امکانات مهیا است و این همت ما را می طلبد و راهکارهای متناسب با این زمان را.
وی گفت: توازن منطقه ای و توسعه محور و توسعه ای که به دنبال آن هستید همه سال ها توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی آن کار شده است و دستاوردها به خدمت رهبری رسیده است و ایشان آن را ابلاغ کردند و همه اصول آماده است و نیاز به کارهای زیادی ندارید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آمایش سرزمینی گفت: این مسئله طی 2-3 سالی توسط کمیسیون زیربنایی تشخیص مصلحت نظام که خودم مسئول آن بودم پیگیری شد و می دانیم ایران بسیار قدرتمند است و از شرایط طبیعی و جغرافیایی و نیروی انسانی و قدرت آنها آگاه هستیم و فقط نحوه نقد کردن این استعدادها مهم است.
وی تصریح کرد: قبلا چشم انداز 20 ساله ای نوشتیم که آلترناتیس برنامه تمدن بزرگ اسلامی بود که در دولت سازندگی مطرح شد و روی آن کار کردیم بنابراین نام آن را حیات طیبه گذاشتند و موضوعی است که از این بعد کارهای این همایش همخوانی دارد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه در دولت سازندگی از فرماندارها و استانداران خواسته شد امکانات مناطق خود را بسنجند، گفت: از آنها خواستیم امکانات، نیازها و موانع را بفرستند تا بر اساس آن جمع بندی و تصمیم گیری شود و در سازمان برنامه گذاشتیم و در حال حاضر اسناد زیادی از آن وجود دارد اما متاسفانه دولت ما به پایان رسید و در دولت های بعدی این مسئله پیگیری نشد و ما از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع را پیگیری کردیم و به عنوان سند بالادستی کشور که مدنظر رهبری نیز بود، عمل شد و برنامه های چهارم پنج ساله نوشته شد که برنامه عملیاتی خوبی بود و متاسفانه دولت وقت عقیده ای به آن نداشت و اجرایی نشد و معلوم شد تنها 23 درصد به آن عمل شده است که خود به خود توسط مردم انجام گرفته بود البته هنوز چند سالی از سند چشم انداز باقی است که می توانید کارها را انجام دهید.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه طرح آمایش سرزمینی در سال 90 به دستور رهبری انجام شد، گفت: بررسی های زیادی انجام دادیم و برای مثال در ساحل خلیج فارس از خرمشهر تا مرز پاکستان بررسی هایی که انجام شد نشان داد بزرگترین تمدن با رونمایی کارهای ناشی از نفت، گاز، دریا و ساحل می توان انجام داد و هزاران محصول را در بهترین شرایط با ارزان ترین مواد و با ایجاد اشتغالی عظیم می توانیم داشته باشیم.
وی با اشاره به توسعه دانش بنیان گفت: در گذشته از مواد و ماشین آلات بیشتر استفاده می شد و نیروی انسانی نقش کمی داشت و بهره وری ضعیف بود که هنوز هم بسیار ضعیف است، بررسی ها نشان داده است که 2 و نیم درصد از رشد اقتصادی سالیانه با بهره وری قابل دسترسی است؛ برای رشد اقتصادی 8 درصد نوشتیم که 2 و نیم درصد از بهره وری اجرایی شد و اگر به نقطه ای که تعیین شد می رسیدیم در پایان سال 1404 باید رتبه اول منطقه در همه ابعاد را می داشتیم و تاسف می خورم که عدم توجه به این مسئله باعث شد از جایی که بودیم نیز عقب تر برویم و کشورهایی مانند ترکیه و عربستان به ما برسند و از ما جلو بزنند.
وی درباره موضوع دانش بنیان افزود: این مسئله خیلی نسبت به گذشته بهتر شده و موضوعی خیالی نیست زیرا میلیون ها فارغ التحصیل داریم که نخبگان زیادی در بین آنها هستند و ما می توانیم از آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه اسناد بالادستی مهیا است، گفت: با استفاده از این اسناد و با نیازهایی که در جامعه احساس شده است می توان در توسعه متوازن بهتر عمل کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: همه ما می دانیم انقلاب فقط با تکیه بر قدرت مردم توانست پیروز شود زیرا قدرت حاکم آن زمان کم قدرتی نبود و از لحاظ مالی به دلیل رشد قیمت نفت دستشان باز بود و در حمایت خارجی نیز چیزی کم نداشت و اعتبار و تکنولوژی را نیز داشت و هرچه می خواست می توانست جذب کند اما جمهوری اسلامی چیزی داشت که بر همه این مسایل غلبه کرد و آن مردم بودند که رژیم پهلوی آن را نداشت.
وی افزود: اسلام در خدمت مردم ماست، وقتی امام راحل به عنوان مجتهد جامع الشرایط کم نظیر عالم اسلام علم مبارزه را بلند کردند مردم با خیال راحت آمدند و ما به پیروزی رسیدیم البته زحمت کسانی که تلاش کردند را نمی توانیم نادیده بگیریم اما کار اصلی را مردم کردند که یکپارچه آمدند و انقلابی را کمتر در دنیا دیده شده است، رقم زدند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همان مردم ما و جوانان کم کم در نهادهایی متمرکز شده بودند که شورش های مسلحانه رخ داد و جلوی آن را گرفتند و جنگ بر ما تحمیل شد که باز هم همین مردم بودند که آمدند زیرا دل مردم با نظام بود و ما نیز در سازمان ملل با همین پشتوانه پیروز شدیم و صدام متجاوز خوانده شد و مستحق غرامت بود هرچند غرامت کمی نوشته شد.
وی با اشاره به سال های پس از جنگ نیز گفت: پس از جنگ امام راحل از دست ما رفتند و همین مردم با احساس جدی در حفظ حکومت در میدان ماندند و با اتکا به صبر آنها بیماری ها را به خوبی ترمیم کردیم و امام در شروع کار به ما دستورهایی دادند که کار خود را بر مبنای آن آغاز نمودیم.
وی با مقایسه وضع الان و پس از جنگ گفت: در زمان جنگ تنها چند ساعت در روز برق داشتیم و مراکز مهم کشور نوبتی کار می کردند و آب نیز نداشتیم و از لحاظ بودجه در سال 97، 59 درصد کسری بودجه روی کاغذ داشتیم و پس از جنگ 12 میلیارد دلار سررسید کالاهای ضروری بود و خرابی های جنگ و نیازهای توسعه ای نیز وجود داشت و پالایشگاه ها نیمه کار بودند و مراکز نفتی عمدتا آسیب دیده بودند و تحریم نیز بودیم اما در همان شرایط کار شروع شد زیرا آن زمان مردم همصدا و همدل بودند چون به نظام اعتماد داشتند و احساس غرور می کردند و بازگشت آزادگان و اتفاقاتی که در عراق افتاده بود و صدام را با مشکل مواجه کرده بود روحیه مردم را با طراوت و شاد کرده بود و مردم آماده همکاری بودند و برنامه اول ما که پایه اش را امام ریختند، آغاز شد.
وی افزود: پنج سال در مجلس 135 دلار برای بودجه ارزی دیده بودیم الان بسیار بیشتر ارز در دست داریم آن موقع صادراتی نداشتیم اما الان به خاطر زمینه تولید ظرفیت صادرات افزایش یافته است. ما با تمام کسری ها در آن سال ها به همه زمینه ها ورود کردیم زیربناها را ساختیم شهرها را آباد کردیم و اشتغال که بزرگترین مشکل بود و 16 درصد بیکار داشتیم در پایان دولت سازندگی به 9 درصد رسید. تورم زمانی که دولت را تحویل گرفتم 30 درصد و در پایان آن 17 درصد بود و آرام آرام به دلیل اینکه مردم در منطقه بودند مسایل حل شد، پس در سیاستی انتخاب کردید و در توسعه پایدارتان متکی به مردم باشید و آن را در استان ها پیدا کنید و منطقی و عملی است و کشور را پله بزرگی بالا می برد زیرا شرایط حال حاضر مانند گذشته نیست و امکانات بسیار زیادتر است البته مسئله تحریم را قبول دارم که ضربه جدی ای به شرایط می زند اما با همین تحریم ها نیز می توانیم کار انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما