خبرگزاری شبستان از یزد، مراسم نکوداشت علیاصغر دادبه، استاد فلسفه، عرفان و ادبیات فارسی و از چهرههای برگزیده همایش چهرههای ماندگار با حضور مسئولان و استادان این حوزه روز گذشته (18 اسفند) در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار شد.
فتحالله مجتبایی عضو هیات علمی بنیاد دایرةالمعارف بزرگ اسلامی در این مراسم نکوداشت، از یزد به عنوان یکی از مراکز بزرگ و تاریخی فرهنگ ایران یاد و اظهار کرد: حق است که بیشتر به جنبههای فرهنگی و تاریخی این دیار رسیدگی شود.
وی گفت: بعد از فوت دکتر زرینکوب در بنیاد دایره المعارف بزرگ اسلامی، به دنبال شخصی بودم که بخش ادبیات فارسی را عهدهدار شود و کسی را شایستهتر از دکتر دادبه نیافتم، مجتبایی ترکیب ادبیات و فلسفه دادبه را مثالزدنی عنوان کرد و افزود: چنین جامعیتی را در هیچ کسی نمیتوان دید به جز دادبه و صمیمیت و صداقتی که دکتر دارد، کمیاب است و این صمیمیت و صداقت مختص مردمان این خطه از ایران است.
وی با بیان این که اگر عمر دوستیها از 30 سالگی تجاوز کند به یگانگی میرسد، از قدمت دوستی و آشنایی خود با دکتر دادبه یاد کرد و گفت: با دکتر دادبه به یگانگی رسیدهام چرا که قدمت دوستیمان بیش از 40 سال است.
سیروس شمیسا استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز در وصف دادبه چنین گفت: وی فردی است که همه جوانب امور را میسنجد و سپس تصمیم میگیرد، دادبه وجود مغتنمی است که باید قدر او را بارها و بارها شناخت.وی با اشاره به برخی از مقالات و نوشتههای دادبه، از مقاله " کمآزاری" وی نام برد و افزود: دادبه در این مقاله نشان داد که یکی از مهمترین اصول اخلاقی ایرانیان در طول تاریخ این بود که حتی المقدور به کسی آزاری رسانده نشود.
عبدالرضا مدرسزاده استاد دانشگاه کاشان هم در ادامه مراسم نکوداشت دادبه چنین گفت: دکتر دادبه انصافاً از کسانی هستند که به اعتبار حکمتخوانی و حضور در عرصههای ادبی، دقت و موشکافی را به حد اعلا رساندهاند.وی افزود: وزن علمی مقالات و نگاه دقیق و موشکافانه به مسائل و پدیدههای ادبی که از ایشان منتشر شده، انصافاً نوبر است و در سه دههای که به کاشان آمدند، به نیکی شاگرد پرورش دادند و عیار نکتهپردازی کاشانیها را بالا بردند.
وی ادامه داد: از سوی فرمانداری و شهرداری و دیگر مسئولین فرهنگی کاشان حامل این پیام هستم که دکتر دادبه برای اولین بار در کاشان، به عنوان شهروند افتخاری کاشان تلقی شوند.
در پایان مراسم نیز علیاصغر دادبه خود را ناگزیر از تشکر و سپاس از مسئولان و حاضران دانست و گفت: همیشه در زندگی وامدار سعدی و حافظ هستم و چه بهتر که الان نیز از آنها کمک بگیرم، "هم تازه رویم هم خجل هم شادمان هم تنگ دل - کز عهده بیرون آمدن نتوانم این انعام را".
وی علت رفتن به کاشان را درخواست دوستان عنوان کرد و گفت: الان که بازگشتم به راستی همان است که سعدی فرمود: "سعدی اینک به قدم رفت و به سر باز آمد".
دادبه در وصف یزد و احساسش به یزد نیز گفت: یزدی که من میشناسم، یزدی است که جز مهر و مهربانی و وفا در آن ندیدهام و اگر تغییر کرده، یقین دارم که مربوط به همشهریهای من نیست. این چهره ماندگار ادبیات و عرفان افزود: آن شهری که من میشناسم، شهر خرد بود، مردمی که من میشناسم، مردمی بودند اهل وفا، اهل صفا و این فضیلت متعلق به آن محلهای است که در آن تربیت شدم.
پایان پیام/
نظر شما