به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، علی اصغر دادبه، رئیس فرهنگستان ادب و فارسی کشور، پژوهشگر و محقق برجسته کشور امروز (29 اردیبهشت) در مراسم بزرگداشت عبدالعظیم پویا در دانشگاه آیت الله حائری میبد گفت: با همه احترامی که برای فرهنگ قائلم، دوستی با پویا محرکی برای حضور در این جمع بوده است و اساس هرآنچه که در زندگی وی رخ داده، بنیاد آن دوستی بوده است و با دوستی حرکتی آغاز می شود که سرانجام عشق نام می گیرد و اساس همه حرکت ها می شود.
وی افزود: ایران را قنات نجات داده است و پدر من نیز استادباشی بوده است و من در کودکی می دیدم که پدران ما با نگاه به خاک در خصوص آب بودن یا نبودن آن پی می بردند.
رئیس فرهنگستان ادب و فارسی کشور تصریح کرد: ادامه قضیه دوستی فضیلت بنیاد که احترام و حرکت برانگیز است در دوره های بعد در زندگی پویای ما به قضیه تبدیل می شود که متعلق است که نگاه به انسانیت و وطن دارد و این علاقه عدم آرام بودن را می انگیزد.
دادبه ادامه داد: حرکتی که میبد، یزد و ایران را نجات داده است حرکتی است که با عشق برآمده از سلوکی که تعهد خاصی در انسان ها بوجود آمده، معنا پیدا می کند و در جایی زندگی می کنیم که در کمال تاسف بسیاری از قصه ها را از یاد برده ایم.
وی ادامه داد: تا وقتی که به مثابه ملک به شهر و کشور و میهن نگاه کنیم نتیجه آن بریدن درخت های منطقه و از بین رفتن است و این ها تعارف است و نگاه به میهن و زادگاه به مثابه معشوق است که این گونه خدمات را بوجود می آورد.
رئیس فرهنگستان ادب و فارسی کشور گفت: این نگاه است که آدمهایی که در میبد و یزد و کشور زندگی می کنند به عنوان محبوب نگریسته می شود.
دادبه گفت: ما به بناهای هویتی خود ضربه زده و نابود کرده ایم که این مشکل امروز ما است که در آینده با نابودی هویت مواجه خواهیم شد.
وی افزود: برای بیگانگان همین یخچال ها و تپه های گل مهم است و نفت تمام می شود اما تکه های خشت این قلعه را می توانیم نگه داریم که تمام نشود و اگر این کار را کردیم به معنای نگاه به مثابه معشوق است.
رئیس فرهنگستان ادب و فارسی کشور ادامه داد: اگر بخواهید اسلام و تشیع را حفظ کنیم باید ایران را نگاه داریم و اگر ظرف نباشد مظروف نیز از بین می رود و اسلامی که ما نام می بریم در عربستان نیست و در عراقی که ائمه اطهار ما نیز در آنجا هستند نیز این اسلام وجود ندارد زیرا روزها کشته های فراوانی دارد.
نظر شما