راز «ام ابیها» نامیده شدن صدیقه طاهره سلام الله علیها توسط حبیب خدا

خبرگزاری شبستان: تمامی آنچه خدا دارد در کوثر نهفته است. یکی از معانی کوثر خیر کثیر است اما معنای دیگر آن یعنی حبیب من! من هرچه داشتم به تو هبه و هدیه کردم و همه در فاطمه سلام الله علیها خلاصه شده است.

آیت الله روح الله قرهی ، از اساتید اخلاق و مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی (عج) تهران درتبیین ابعاد شخصیتی حضرت زهرا سلام الله علیها و عجز عقل بشر از درک بطن و حقیقت این شخصیت به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یک فرد جامع الاطراف با شخصیت هایی که تنها در یک بعد ویژه مثل بعد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... رشد و نمو دارند  متفاوت است.

حضرت زهرا سلام الله علیها یک شخصیت جامع الاطراف هستند اما نه از این جهت که چند بعد را یک جا دارند بلکه از این باب که خلقت ایشان حتی نسبت به حضرات معصومین علیهم السلام متفاوت است. چون از میوه بهشتی به وجود آمده اند.

 

 وی با اشاره به آیات مختص صدیقه طاهره سلام الله علیها در قران تصریح کرد: طبق آیات الهی این وجود نازنین، هدیه خدا به پیامبر صل الله علیه وآله است چرا که قران می فرماید: «انا اعطیناک الکوثر...»  واژه « اعطیناک» یعنی خدا جزای عمل و رسالت به پیامبرش نداده بلکه هدیه ای را به ایشان عطا کرده است. «عطا کردن» از دوست داشتن قلبی است. یک کارمند کار می کند و مزد می گیرد اما حضرت صدیقه سلام الله علیها مزد رسالت نبودند.

 

 پیامبر عزیز صل الله علیه وآله درباره این بانو فرمودند: او نوری است که قبل از خلقت آسمان ها و زمین  پروردگار او را به صورت نوری تحت عرش خود قرار داد. زمان خلقت آسمان ها و زمین برای ما مشخص نیست شاید میلیاردها سال از زمان خلقت آنها می گذرد بنابراین معلوم نیست که وجود مبارک حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها که از ایشان تعبیر به نور شده  در چه زمانی خلق شده اند.

 

آیت الله قرهی افزود: خدا به پیامبری که معصوم است می فرماید چهل روز از خدیجه دور باش و روزه بگیر و بعد هم با میوه بهشتی افطار کن. پس این کودک از میوه بهشتی به دنیا می آید وحتی بعد جسمانی ایشان نیز با دیگران متفاوت است. از بعد روحانی هم که رسول الله صل الله علیه وآله از او به عنوان نوری از انوار الهی نام می برند.

فاطمه زهرا سلام الله علیها «انسیه الحوراء» هستند. این کلمه به معنای حوری نیست بلکه به معنای کسی است که همه مطالب در وجود مبارک اوست  اما خداوند او را به شکل انسان آفریده است. خدا چقدر لطف کرده است که این وجود بی نظیر را به شکل زن و از جنس زن خلق کرده. زنان می بایست  متوجه قدر و منزلت  خود باشند که خدا وقتی می خواهد بهترین چیزی را که در آستان قدس ربوبی وجود دارد - یعنی حضرت زهرا سلام الله علیها-  را به حبیب خود پیامبرصل الله علیه واله هدیه کند، این هدیه و عطیه الهی را در قالب جنس زن می آفریند و این موضوع بسیار قابل تاملی است.

 

لذا اگر امیرالمومنین علیه السلام خلق نمی شد برای حضرت هیچ کفوی وجود نداشت. حضرت مریم قدسیه هستند و کفو انسی نداشته اند اما ملکی بر ایشان نازل شد و ماجرای ولادت حضرت عیسی «علی نبینا و آله و علیه السلام» رخ داد. اما درباره حضرت زهرا سلام الله علیها اگر امیرالمونین علیه السلام نبود نه در میان انس و نه در میان ملک هیچ کفوی برای ایشان وجود نداشت.

 

وی در ادامه با اشاره به عظمت جایگاه و شخصیت امیرالمومنین علی علیه السلام خاطرنشان کرد: حال این امیرالمومنین علیه السلام که کفو زهرای اطهرسلام الله علیها است خود کیست و چه شخصیتی دارد؟ کسی که پیامبر درباره او فرمود: همه خصایص انبیای الهی را یک جا دارد و فرمود: در معراج در «قاب قوسین او ادنی» علی علیه السلام را دیدم و این «قاب قوسین او ادنی» جایی است که حتی روح الامین فرشته وحی الهی نیز نتواست به آن مکان راه بیابد ولی رسول خدا صل الله علیه وآله علی علیه السلام را در آنجا مشاهده فرمود. این چنین شخصیتی ، کفو زهرای مرضیه سلام الله علیها است! حال ببینیم و بیندشیم که زهرا سلام الله علیها کیست؟

تمامی آنچه خدا دارد در کوثر نهفته است. یکی از معانی کوثر خیر کثیر است اما معنای دیگر آن یعنی حبیب من! من هرچه داشتم به تو هبه و هدیه کردم و همه در فاطمه است.

 

مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) در تبیین این مسئله گفت: بشر معمولا با محسوسات و معلومات سرو کار دارد و غیر آن را درک نمی کند به همین دلیل هم به ناچار برای برخی از مسایل و مباحث از مثال کمک می گیرد. در این مورد نیز من به ناچار از مثال استفاده می کنم. شما زمانی به کتابخانه ها می رفتید؛  کتابخانه ای عظیم با انبوهی از کتاب ها و .. اما امروز یک لوح فشرده در اختیار شما قرار می دهند که تمام اطلاعات مورد نیاز شما را در هزاران جلد کتاب و سطر و متن و .. جمع آوری کرده و یک جا دارد. «کوثر» یعنی من هرچه دارم همه یکجا جمع شده و در قالب فاطمه سلام الله علیها تجلی یافته است.

 

بی جهت نیست که رسول خدا صلوات الله علیه تا حد رکوع خم شده و دستان دخترش را می بوسد و به او خطاب «ام ابیها»  دارد؛ پدر و مادر به قدری در محضر خدا احترام دارند که انسان باید خادم آنها باشد اگر رضایت آنها را به دست نیاوری رضایت خدا هم در کار نیست و حرمت پدر و مادر بسیارعجیب است. اما چرا پیامبر صل الله علیه وآله  به دخترش می فرماید «ام ابیها» ؟  این خطاب از باب «حب و دوست داشتن فرزند» نیست بلکه حضرت می دانند که همه عالم حتی وجود شخص رسول الله از وجود فاطمه مرضیه است.

 

صدیقه طاهره سلام الله  «ام الخلقت» هستند. واژه «ام» به معنای مادر است اما یک معنای « ام » یعنی عامل ایجاد کننده همانگونه که ما در ورزش می گوییم  « دو میدانی» مادر همه ورزش هاست. این تعبیر پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه نیز این مفهوم والا و عمیق را در بر دارد که حضرت زهرا سلام الله علیها  از این جهت که همه دارایی های خدا در او نهفته است «ام الخلقت» هستند.

 

پایان پیام/

                

کد خبر 447373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha