حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود تعدد نهادهای فرهنگی توانستیم مضامین انقلابی را از طریق هنر منتقل کنیم به خبرنگار شبستان گفت: اگر توانسته بودیم به خوبی و جامع مفاهیم و مضامین انقلاب اسلامی را در قالب هنر ارایه دهیم و خواسته ها را تأمین کنیم، شرایط بهتر از امروز بود. البته نگاه ما صفر و صد نیست. نظرمان این است که هنوز جا نیفتاده است که هنر در خدمت انقلاب اسلامی باشد و فاصله تا نقطه مطلوب در این زمینه زیاد است.
حجت الاسلام پژمان فر با اشاره به اثرگذاری هنر در انتقال مفاهیم انقلابی اظهار داشت: هنر چاقوی برنده و اثرگذاری است که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد، به همین دلیل نمی توانیم در انتقال مضامین انقلاب هنر را نادیده بگیریم.
وی با ابراز تأسف از عدم استفاده بهینه از هنر در راستای انتقال ارزش های انقلابی عنوان کرد: هنرهای زیادی همچون هنرهای تجسمی، سینما، تئاتر، داستان، رمان و شعر در کشور به رسمیت شناخته شده است اما ما نتوانستیم از تمام ظرفیت آنها برای انتقال معانی انقلاب استفاده کنیم، در صورتی که هنر نمی تواند در خدمت اهداف بلند انقلاب به کار گرفته شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا موازی کاری های دستگاها و نهادها مورد تأیید مجلس است، به شبستان گفت: یکی از وظایف نمایندگان مجلس نظارت بر دستگاه هاست. دستگاه های مختلف برای جذب اعتبارات فعال هستند و به میدان می آیند اما وقتی مسئله پاسخگویی و مسئولیت پیش می آید، هیچ کدام از دستگاه ها پاسخگو نیستند و خود را کنار نمی کشند.
وی تصریح کرد: به خاطر تعدد دستگاه ها نمی توانیم پاسخگویی را در قبال موضوع خاص از یک دستگاه داشته باشیم. تعدد نهادهای فرهنگی و مراکز تصمیم گیری هیچ کدام به مصلحت پیشرفت مسایل فرهنگی نیست.
نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در مورد حوزه سینما خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در بخش سینما خانه سینما، سازمان سینمایی، بنیاد مستضعفان، حوزه هنری و شهرداری فعالیت می کنند. ضعف ما در سینما این است که متولی مشخصی نداریم که آن متولی تعیین تکلیف و برنامه ریزی کرده باشد که در مدت مشخص سینما به نقطه مورد نظر و مطلوب برسد. متولی مشخص در هر حوزه ای می تواند اعتبارات را بگیرید، نیازها را مطالبه و برنامه ها را مشخص کند و پاسخگو باشد.
حجت الاسلام پژمان فر در پاسخ به این سوال که آیا مجلس شورای اسلامی ایران برای وحدت رویه حوزه های فرهنگی اقدامی انجام داده است به خبرنگار شبستان عنوان کرد: مجلس تاکنون در این زمینه کاری انجام نداده است. مسئولیت بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است. مشکلی که هست در مورد روابط شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس است. مهندسی فرهنگی بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است. مهندسی فرهنگی و طراحی نقشه مهندسی وظیفه شورای انقلاب فرهنگی است. مجلس برای اینکه نقض غرض نکرده باشد در مسئله موازی کاری و وحدت رویه دستگاه ها کاری نکرده است.
پایان پیام/
نظر شما