تعدد نهادهای فرهنگی؛ مانع بزرگ انتقال مضامین انقلاب

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه انقلاب بعد از ۳۶ سال باید خاستگاه فرهنگی بالایی داشته باشد، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با ایجاد وحدت رویه نهادها باید مانع شانه خالی کردن آنها از انجام وظایف شود.

حجت الاسلام سیدمرتضی حسینی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که با وجود تعدد نهادهای فرهنگی تا چه اندازه در انتقال مفاهیم انقلاب از طریق هنر موفق بودیم، به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مشکلات ما بحث تعدد مراکز فرهنگی است. این مراکز مسئولیت و پاسخگویی را به گردن یکدیگر می اندازند. وقتی از یک نهاد پاسخ می خواهیم، در جواب می گوید" فقط من نیستم فلان نهاد هم این وظیفه را دارد". برای پیگیری یک مسئله، آموزش عالی وظیفه را بر گردن آموزش و پرورش می اندازد، صدا و سیما نهاد دیگری را موظف می داند و نهادهای فرهنگی دیگری بحث صدا و سیما را پیش می کشند.

 

حجت الاسلام حسینی با تأکید بر لزوم هماهنگی و وحدت رویه و مشخص شدن مسئولیت نهادهای فرهنگی اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مهندسی فرهنگی را اعمال کند تا مسئولیت ها مشخص شود و بدانیم چه نهادی مسئول چه کاری است تا نهادها وظایف را به گردن هم نیندازند و بتوان یک مسئله را از نهادی پیگیری کرد.

 

وی با بیان اینکه تعدد نهادهای فرهنگی مشکل عظیمی در جامعه به وجود آورده است، عنوان کرد: یکی از علت مهمی که هنوز نتوانستیم مفاهیم و مضامین انقلاب را در قالب هنر معرفی کنیم همین مسئله تعدد نهادهای فرهنگی است.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خاستگاه انقلاب برآورده نشده است، بیان کرد: انقلاب بعد از 36 سال باید خاستگاه فرهنگی بالایی داشته باشد، در سینما، موسیقی، تئاتر و رمان جایگاه ویژه و خاصی داشته باشد. متاسفانه به علت تعدد نهادهای فرهنگی این مهم محقق نشده است.

 

حجت الاسلام حسینی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون فرهنگی اقدامی برای وحدت رویه نهادهای فرهنگی انجام داده است به شبستان گفت: این کار از وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است. آنها باید سیاستگذاری کنند و سپس ما به تصویب برسانیم. این وظیفه ما نیست که بخواهیم ورود پیدا کنیم.

 

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر این تعدد نهادهای فرهنگی از بین رود نظارت بهتر صورت می گیرد، به عنوان مثال اگر جوابگوی بحث قرآن در جامعه یک سازمان یا نهاد باشد می توانیم پیگیری کنیم که آن نهاد در زمینه قرآن تاکنون چه اقداماتی انجام داده است و در چه زمینه هایی در این مورد کوتاهی داشته و در چه جاهایی پیشرفت کرده است.

 

وی با بیان اینکه مفاهیم زیادی از انقلاب اسلامی مغفول مانده است، اظهار داشت: در  قسمت دفاع مقدس خاطراتی از رزمندگان نوشته شد که مقام معظم رهبری در این زمینه مشوق بودند. قسمتی از مفاهیم انقلاب از طریق رمان و داستان بیان شد اما فقط بخش کوچکی بوده است و هنوز جای کار زیادی در این زمینه هست.

 

پایان پیام/

کد خبر 451870

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha