خبرگزاری شبستان - یزد:
گرچه در شرایط فعلی اقتصاد به گونهای تنظیم شده که تجارت حرف نخست را در کسب منافع و عایدات میزند و از تولید و تولید کننده خبری نیست، اما نباید فراموش کرد که تولید کننده در عرصه اقتصادی میتواند قهرمان محسوب شود، زیرا میتواند با آفرینش، زمینههای اشتغال را در کشور گسترش دهد و نه فقط به تولید ملی کمک کند بلکه در زمینه توزیع ثروت از طریق توسعه اشتغال، یاری میرساند.
شرایط فعلی تحریم کشور را میتوان بدور ازشعار زدگیهای رایج به یک فرصت تبدیل کرد که ایجاد موسسات ملی پرورش خلاقیت، تقبل هزینههای طرح های تحقیقاتی مختلف توسط بخشهای دولتی، تشکیل کمیته ملی حمایت از اختراعات، اکتشافات و نوآوریها، تشکیل جدی نظامهای پیشنهادات، طرحها و ایدهها در کلیه دستگاه های اجرایی جهت شناسایی ایدههای برتر با هدف افزایش بهره وری و تولید و کاهش هزینهها، تقدیر شایسته از صاحبان ایدهها از اهمیت خاصی برخوردار است.
امروز شعار تولید ملی بر پایه عدالت را مطرح میکنیم باید توجه داشت ساختارهایی که عهده دار تشویق و توبیخ نیروی انسانی هستند همان روابط سرمایه داری باشد مسلم است این طرح در جامعه ما با شکست مواجه خواهدشد، اما اگر جهت گیری تولید ملی استقلال و مواجهه با نظام سلطه باشد، میتواند در انگیزه در نیروی انسانی تولید را مضاعف کند، در غیر این صورت اگر در انگیزه نیروی انسانی انقلابی و مسلمان، متغیرهای مادی عامل تحریک قرار بگیرید قطعا شاهد تولید ملی نظام اسلامی نخواهیم بود.
در این راستا با حضور در ۲ کارخانه صنعتی یزد در راستای تولید ملی و اقتصاد ملی و همچنین تقویت کشور از طریق صادرات این شاخصها و نحوه برتر شدن صادرات در کشور را بررسی کردهایم.
کارخانههای موکت فیروزه و کاشی پرسپولیس یزد ۲ کارخانه برتر دز زمینه صنعتی و همچنین از صادرکنندگان برتر کشوری هستند که در چند کیلومتری یزد در شهرستان مهریز واقع شدهاند.
کارخانه موکت فیروزه یکی از کارخانههایی است که مدیریت آن با توجه به وجود تحریمها به گسترش کار خود دست زده است و با ساختن دستگاههایی به صورت شخصی انواع طرحها و ابتکارها در تولیدات خود ایجاد کرده و در این راستا نیزبه اشتغال نیروی انسانی و همچنین صادرات اقدام کرده است.
این کارخانه چهار خط تولید سالانه ۱۰ میلیون متر مکعب موکت ایجاد میکند که ۶ بار به عنوان صادرکننده نمونه استان و ۲ بار نیز با ۱۲ میلیون دلار صادرات به عنوان صادرکننده نمونه کشوری انتخاب شده است.
یکی از نکات قابل توجه در این کارخانه با توجه به بحران کم آبی در استان یزد شامل کمترین استفاده از منابع آبی است به نحوی که تنها روزانه سه تا چهار هزار لیتر روزانه آب مصرف میکند.
یکی دیگر از کارخانههای شهرستان مهریز که در امر تولید فعال بوده و به عنوان صادر کننده نمونه کشوری نیز شناخته میشود کارخانه کاشی پرسپولیس است که در سالهای ۹۱ و ۹۲ با صادرات به میزان ۳۶ میلیون دلار و صادر کردن ۶۵ درصد از تولیدات خود به ارز اوری کشور کمک کرده است.
این کارخانه در حال حاضر به ۱۶ کشور از جمله عراق و افغانستان صادرات دارد که با توجه به ناامنیها در کشورهای عربی این میزان به طوری کاهش یافته است اما همچنان در این کارخانه ۶۱۲ نیرو به صورت سه شیفت فعالیت دارند.
قاسم رمضانی مدیر عامل این کارخانه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی مهریز هنوز به برخی از زیرساختها نیاز دارد، گفت: کمآبی از مهمترین مشکلاتی است که صنعتگران و تولیدکنندگان مهریز و استان یزد با آن روبرو هستند.
وی افزود: کارخانه کاشی پرسپولیس یزد بیشتر با تولیدات کشور ایتالیا رقابت میکند که امیدواریم با کیفیت تاپ این رقابت را به نفع خود داشته باشیم.
مدیر عامل کارخانه کاشی پرسپولیس یزد بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از تولید کنندگان در داخل به هر قیمتی تولیدات خود را به بازار وارد میکنند کشور ایران رتبه سوم کیفیت را در این زمینه دارد که امیدواریم با افزایش کیفیت این رتبه ارتقا پیدا کند.
وی در پایان گفت: ما شرعا وظیفه خود را کیفیت کالا میدانیم و سیاست ما نیز صادرات است که امیدواریم بتوانیم محصولاتی با کیفیت را به جهان تحویل دهیم.
هدف تولید در جامعه اسلامی اقتدار آفرینی برای اعتلای کلمه توحید، ایجاد عدالت و توازن و در نهایت ایجاد بهره وری عمومی است که در این راستا نیز ما چارهای نداریم جز اینکه روی پای خودمان بایستیم و با تکیه به منابع غنی اسلامی و شبکه سازی علمی اقدام به تولید علوم مورد نیاز در حوزه مدیریت منابع انسانی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما