به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، دکتر سیدضیاء هاشمی شب گذشته (30 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر و مشاعره رضوی که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: از سال گذشته در وزارت علوم شاهد برگزاری جشنواره های مختلف علمی و فرهنگی بودیم اما تصمیم گرفته شد که این حرکت با محوریت فرهنگ رضوی در دانشگاههای کشور با حرکت گسترده تری برگزار شود.
وی با بیان اینکه امسال تعدادی از دانشگاههای کشور برای برگزاری یک حرکت ملی به منظور ترویج و گسترش فرهنگ رضوی اعلام آمادگی کردند، افزود: 16 جشنواره ملی از سری جشنواره های بین المللی امام رضا(علیه السلام) امسال در سطح دانشگاههای کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: جشنواره خانواده و سبک زندگی رضوی در دانشگاه رازی کرمانشاه، جشنواره جوان، فضای مجازی، رویکرد رضوی در دانشگاه هرمزگان، شعر و مشاعره رضوی در دانشگاه بیرجند، سفرنامه و ادبیات داستانی رضوی در دانشگاه حکیم سبزواری، نقش امام رضا(علیه السلام) در اعتلای فرهنگ ایرانی در دانشگاه تهران، نوای رضوی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین، نگاه رضوی در دانشگاه هنر تهران، کتاب و کتابخوانی رضوی در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، هنرهای تجسمی و صنایع دستی در دانشگاه هنر اصفهان، نمایش رضوی در دانشگاه شهید چمران اهواز، کرسیهای آزاد اندیشی و مناظرههای رضوی در دانشگاه گیلان، پوستر رضوی در دانشگاه جندی شاپور، اهل بیت(علیهم السلام) و بنیانهای فرهنگی عصر حاضر در دانشگاه اصفهان، اهل بیت(علیهم السلام) و تولید علم در دانشکده الهیات و معارف اسلامی شیراز و از حریم فاطمی تا حریم رضوی در دانشگاه صنعتی قم برگزار می شود.
دانشگاه کانون دینداری است
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه مهد و کانون دین و دینداری است و دین در میان دانشگاهها نفوذ گسترده ای دارد، گفت: ما چون نیازمند فرهنگ دینی هستیم وظیفه داریم که مروج فرهنگ دینی باشیم بنابراین باید بسترساز ترویج دین در مراکز آموزش عالی باشیم.
وی با بیان اینکه باید در دانشگاه زمینه گفتگو در حوزه فرهنگ دینی فراهم شود، خاطرنشان کرد: اعتلای فرهنگ ایرانی متکی به فرهنگ رضوی است.
دکتر هاشمی همچنین خطاب به کسانی در تدین دانشگاهها تردید دارند، گفت: دانشگاه پیشگام در توسعه و ترویج دین است و اگر در این موضوع کسی شک و تردید دارد، می تواند به برگزاری این جشنواره های فرهنگی و مذهبی در دانشگاهها نگاه کند.
ما نیازمند اسلام و آموزههای آن هستیم
به گفته وی، دین هیچ گاه به ما نیازی ندارد بلکه این ما هستیم که نیازمند دین اسلام و آموزه های آن هستیم و باید در این راستا به وظیفه خود به درستی عمل کنیم.
وی با اشاره به سال «همدلی و همزبانی» اظهار امیدواری کرد: با همدلی و همزبانی می توانیم شاهد شاهد شکوفایی استعدادها و ارتقای احساسات دین گرایانه دانشجویان در سطح دانشگاهها باشیم.
بر اساس این گزارش، در بخش شعر آزاد پیام جهانگیری، وجیه نوزادی، توماج نفیسی و الهام عمومی به عنوان شاعران برتر این بخش معرفی و تجلیل شدند.
همچنین در بخش شعر کلاسیک محمد زارعی، علی سلیمانی، نیلوفر بختیاری، حسن روشان، محمد کامرانی، رضایزدانی، مریم مروج و محمدجواد الهی پور برگزیده شدند.
سید ابراهیم سربلندی، زهرا معظم، حمید برزگر و محسن کلهر عنوان برترین ها دربخش مشاعره را کسب کردند.
پایان پیام/
نظر شما