خبرگزاری شبستان: "قرار جمعه" 29 خرداد در نخستین جمعه ماه مبارک رمضان با موضوع "دشمن شناسی از اصول مهدوی زیستی" و با حضور حجت الاسلام سید مهدی حائری زاده به روی آنتن رفت.
نخستین لازمه و ضرورت دشمن شناسی این است که انسان معرفت به امام پیدا کند. به طوری که در زیارت جامعه کبیره می خوانیم: اگر انسان معرفت به امام پیدا کند و خوب درک کند، در هیچ حالی دست از امامش بر نمی دارد، عمار یاسر به امام علی(ع) می گفت: اگر همه عالم ضد شما باشند و من تنها یار شما باشم و در همان حال نیزه از سمت راست من وارد شده باشد و از سمت چپ من بیرون آمده باشد، باز دست از شما بر نمی دارم چون شما را با معرفت و بصیرت انتخاب کردم و هیچ دشمنی در من تاثیرگذار نیست.
بنابراین اگر کسی بخواهد دشمن شناسی داشته باشد، باید معرفت داشته باشد که این شناسایی راهکارهای خود را دارد، در قرآن 1500 آیه در مورد دشمن شناسی وجود دارد، 99 آیه از آن در مورد شیطان است که یک دشمن درونی است، ما دو دشمن داریم. دشمن درون، شیطان و نفس عماره و دشمن بیرون که راهکارهای مبارزه با دشمن و اینکه او از چه روش هایی برای فریب استفاده می کند، ازجمله نشانه های دشمن بیرون است.
براساس آیات نخستین دشمنی که خدا معرفی می کند، شیطان است، لذا در ماه رمضان این دشمن درون که نفس اماره است، در غل و زنجیر است و به قول آقای مجتهدی تهرانی مگر اینکه خودمان آنها را آزاد کنیم؛ زیرا زور آنها در ماه رمضان کم می شود. چون ظرف رمضان ظرف نزول قرآن است و شیاطین نمی توانند کاری کنند. پس گفتند مواظب باشید.
قرآن فرموده از خدعه های شیطان پیروی نکنید، شیطان 7 گام برای فریب ما دارد که از آنها برای اغوا استفاده می کند. ازجمله اینکه به انسان غرور کاذب می دهد، یاد ما باشد هر چه داریم از خداست و نیازمند به خداوند هستیم، خداوند متعال در سوره ابراهیم فرمود: وقتی شیطان وارد قیامت می شود، آنهایی که در جهنم هستند می گویند او ما را اغوا کرده، شیطان می گوید من را ملامت نکنید، خود را ملامت کنید، نفس شما بود که گمراهتان کرد.
بنابراین نفس اماره یک جلوه از گام های شیطان است، یکی از دشمنانی که قرآن معرفی می کند، منافقان هستند، تکلیف انسان با کفار معلوم است ولی با منافقان نه، آنها با قیافه حق به جانب جلو می آیند، در روایات آمده که منافقان 52 علامت دارند. منافقان ظاهر و باطنشان فرق می کند. به طوری که خطر اسلام یک بخشی شان همین منافقان هستند که ضربه های زیادی زدند.
این افراد کسانی هستند که گریه شان دست خودشان است. هر جایی و هر وقت بخواهند گریه می کنند، در روایت فرموده به صادق و راستگویی آنها نگاه کنید، اینها کسانی هستند که در طول تاریخ اسلام و مسلمانان را تهدید کردند. در جنگ های صدر اسلام پیامبر(ص) و امام علی(ع) را اذیت کردند. با قیافه حق به جانب می آمدند ولی کار خود را می کردند و جاسوسی می کردند. الان هم چنین افرادی هستند که حالت نفاق را دارند.
بنابراین اگر معرفت به امام حاصل شود و خود را با امام سنجیدیم، دشمنان را خواهیم شناخت. در زیارت امین الله آمده است، کسی که به امام نزدیک است، از اخلاق دشمنان امام دوری می کند، لذا بخشی از معیارهای دشمن شناسی این است که بدانیم دشمنان ما بدخواه ما هستند و تعریف ما را نمی کنند. همانطور که امام خمینی(ره) فرمود: هر وقت دشمنان از ما تعریف کردند، بدانید کار ما عیب دارد و اگر بد و بیراه گفتند، بدانید کار ما درست است.
گفتار دشمنان سراسر کینه توزی و بغض است، بین ما جدایی می اندازند. گاهی به اسم شیعه و سنی و گاهی قومیت ها که لازم است ما با هم متحد باشیم و بدانیم غرب و افرادی که این سناریو را دنبال می کنند، منافقان را کمک مالی می کنند و آنها را مدیریت می نمایند، آنها تفرقه می اندازند تا حکومت کنند و به اختلاف افکنی در میان شیعه و سنی می پردازند.
ترویج آزادی وارداتی ازجمله کارهایی است که دشمن می کند تا ما را از امام دور کند. به طوری که القا می کنند، هر جور می خواهی زندگی کن. بدون خط قرمز. در روایات آمده است، کسانی که اینطور حرکت می کنند گرفتار غفلت هستند و از نشانه های غفلت این است که روح معنوی و عبادت و بندگی در او کاسته می شود به همین جهت گفتند ماه رمضان ماه انس با قرآن است. پس باید خود را تقویت کنید و فرمودند: بالاترین عملی که امت من انجام می دهند، قرائت قرآن در ماه رمضان است.
اگر بخواهیم دشمن را بشناسیم، باید قرآن را در متن زندگی بیاوریم. در اقتصاد، سیاست، فرهنگ، خانواده و بازار و ... اینکه بدانیم قرآن چه جایگاهی در زندگی ما دارد، گاهی اوقات استفاده از افرادی که روشن فکر ماب هستند نیز از راه های نفوذ دشمنان در اعتقادات افراد است، برخی از این روشن فکر ماب ها اعلام کردند، آیات قرآن کلام پیامبر(ص) است نه وحی و زیارت جامعه کبیره را زیر سوال بردند.
بنابراین اگر انسان شیوه های دشمن را بشناسد، می تواند اهداف دشمن را شناسایی کند و متناسب با آن عمل نماید، همچنین یکی از کارهای دشمنان این است که مبانی و باورهای دینی ما را سست کند و توسط ماهواره و فضاهای مجازی سعی در رسیدن به اهداف خود دارند. به طوری که یکی از روسای شبکه های فارسی زبان گفته بود ما باید اول خانه و ستون این خانه و مادر را به ابتذال بکشانیم. بنابراین باید دعا کنیم و توسل کنیم که باورهای دینی مان سست نشود.
روند بی حجابی و بی عفتی نیز یکی دیگر از کارهای دشمنان است که متاسفانه آمارهای بسیاری از آن وجود دارد، در برخی از خانواده ها طلاق های عاطفی شکل گرفته، همچنین ارتباط های ضرب دری نیز از حربه های دشمن است، چون می دانند نسل منتظر کسی است که لازم است خانه اش مهدوی باشد و پدر و مادر مومن داشته باشد.
جنگ روانی که دشمن به راه می اندازد نیز از کارهای شیطانی دشمنان است، گاهی مومنان را تحقیر می کنند، در دعای افتتاح می خوانیم مبادا کسی فکر کند چون کم هستیم، پس به حق نیستیم. چراکه اگر خود را با امام سنجش کردیم مسیرمان را درست خواهیم رفت. دشمنان بزرگ نمایی مخالفان را می کنند، قرآن پیام داده اگر شما به ظاهر کم بودید، ما شما را به امدادهای غیبی کمک می کنیم. در 8 سال دفاع مقدس این امدادهای غیبی را به عینه مشاهده می کردیم.
دشمنان گاهی شایعاتی راه می اندازند که قرآن در این رابطه می گوید: این از برنامه های دشمن است و اگر خبری به شما دادند، تحقیق کنید؛ چراکه دشمنان وعده های دروغین می دهند، امام خمینی(ره) می فرمودند: امریکا شیطان بزرگ است، شیطنت می کند، اشکال تراشی می کند و وعده هایش هم دروغ است. القای یاس و ناامیدی نیز از دیگر کارهای دشمنان اسلام است. اینکه درصدد هستند تا ما را از آینده ناامید کنند.
بنابراین برای اینکه خود را در برابر خدعه های دشمنان و شیاطین واکسینه کنیم، باید ارتباط خود را با خدا محکم کنیم، سحرها بلند شویم، ارتباط برقرار کنیم، روزی دو رکعت نماز برای امام بخوانیم، بتوانیم کمک به فقرا کنیم، امام سجاد(ع) در ماه رمضان یک درهم صدقه می دادند و می فرمودند: صدقه می دهم برای اینکه شب های قدر را درک کنم، بنابراین باید اشاره کرد که عفو و گذشت نیز می تواند یکی از راه های مبارزه با دشمن باشد.
پایان پیام/
نظر شما