کتاب "بهتر بنویسیم"با حضور کارشناسان ادبیات  نقد شد

نشست علمی نقد کتاب"بهتر بنویسیم" با حضور استادان ادبیات احمدشهدادی، محمد اسفندیاری و محمدرضا موحدی شب گذشته (30خرداد) در انجمن قلم حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در این نشست علمی رضا بابایی، نویسنده کتاب "بهتر بنویسیم"، در سخنانی اظهار داشت: قلم فرسایی، نوشتن و آفرینش گری در حوزه نویسندگی باید مبتنی بر تحقیق و مطالعه فراوان باشدو نباید ارزانی قلم و کاغذ انگیزه نوشتن ما باشد تا فقط بدین بهانه کاغذ را سیاه کنیم نه اینکه مطلب قابل تاملی را بنویسیم.


وی همچنین با بیان اینکه مسائل اصلی در حوزه ادبیات مغفول مانده است، تصریح کرد: مسائلی مانند اینکه آیا اندیشه بر بال قلم است یا اینکه بالعکس، قلم باید بر بال اندیشه باشد؟ و نیز آیا آن مقدار که قلم وامدار اندیشه است، اندیشه نیز نباید وامدار قلم باشد؟ در حوزه ادبیات ما مغفول مانده و پاسخی به آن داده نشده است و قلم باید شاخه ای از درخت تناور اندیشه و تفکر باشد.


در ادامه محمد اسفندیاری، استاد ادبیات و نویسنده معاصر با اشاره به فقدان کتابی در حوزه آیین نگارش تا 80سال پیش گفت: این سلسله کتاب های که الان تحت عنوان دستور زبان فارسی در دسترس همگان است، پدیده جدیدی است و عمر آن بیش از هشت دهه نمی گذرد.


وی نویسنده خوب را کسی دانست که انشانویس باشد بدین معنا که در نوشته خود ابداع و نوآوری داشته باشد نه اینکه از روی سایر منابع به تالیف کتاب بپردازد و به نوعی دیکته نویس باشد.

 

وی افزود: در کتاب های آیین نگارش در دهه های گذشته ابداع و نوآوری کم بود و اما این کتاب سعی کرده تا ابداع و نوآوری داشته باشد و این نوآوری هاست که خشتی بر کاخ ادبیات فارسی می افزاید.


اسفندیاری یکی از نقدهای وارده بر کتاب "بهتر بنویسیم" را اطناب و حجیم بودن آن دانست و اظهار داشت: دو گروه از نویسندگان دچار اطناب می شوند یکی نویسندگان دینی و دیگری نویسندگان خوش قلم. نویسندگان دینی به دلیل اینکه تقلید از منبر می کنند و پرورش اولیه آنان از منبر است دچار این امر می شوند، اطنابی که در منبر وجود دارد ؛ بی اشکال است اما در نگارش اطناب سخن روا نیست.


در ادامه احمد شهدادی دیگر استاد ادبیات و نویسنده برجسته، کتاب "بهتر بنویسیم" را محصول سه دهه تدریس و تحقیق استاد بابایی دانست و افزود: این کتاب نسبت به سایر کتاب هایی که در حوزه های علمیه تدریس می شود تفاوت چشمگیر دارد.


وی یکی از نقاط ضعف کتاب را فقدان یک متدولوژی روشن برای تالیف کتاب از سوی نویسنده دانست و ادامه داد: مخاطب این کتاب کاملا مشخص نیست و رویکردی دانش نامه ای و همه جانبه دارد، باید در ابتدا زبان معیار را به نویسندگان بیاموزیم سپس سبک های مختلف نوشتن را به آنان بیاموزیم.


در ادامه دکتر محمدرضا موحدی، استاد ادبیات نیز به بیان نظرات و انتقادات خود از کتاب "بهتر بنویسیم" پرداخت.

 

در پایان نیز بابایی، نویسنده کتاب به طرح دیدگاه خود و پاسخ به انتقادات منتقدین پرداخت.


لازم به ذکر است، کتاب" بهتر بنویسیم" توسط رضا بابایی و در 362 صفحه از سوی نشر ادیان در بهار امسال به چاپ رسیده است، این کتاب با تیراژ یک هزار جلد و با قیمت 5500 تومان در دسترس علاقمندان قرار گرفته شده است.


پایان پیام/

کد خبر 47190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha