به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی، ظهر امروز(30 تیر) در سلسله جلسات بیان معارف اهل بیت(ع) در حرم مطهررضوی اظهار داشت: پرهیز از ربا و نزول از جمله آداب کسب و کار در دین اسلام است که آیات و روایات بسیاری به آن اشاره دارد.
وی افزود: ربا و نزول به معنی گرفتن یک مال در عوض پرداخت مالی از همان جنس است که به عنوان یکی از گناهان کبیره، سلامت اقتصادی جامعه را به خطر می اندازد.
سخنران حرم مطهر رضوی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) کسب و کار حلال را در ردیف بهترین و بالاترین عبادت ها قرار می دادند، گفت: ایشان در حدیثی می فرمایند " مَنْ أَكَلَ الرِّبَا مَلَأَ اللَّهُ بَطْنَهُ نَاراً بِقَدْرِ مَا أَكَلَ مِنْهُ فَإِنْ كَسَبَ مِنْهُ مَالًا لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ شَيْئاً مِنْ عَمَلِهِ و َلَمْ يَزَلْ فِي لَعْنَةِ اللَّهِ و َالْمَلَائِكَةِ مَا دَامَ عِنْدَهُ مِنْهُ قِيرَاطٌ"، كسی كه ربا بخورد خداوند شكمش را به مقدار آن چه خورده از آتش پر می كند پس اگر از ربا مالی را به دست آورد عملش را نمی پذيرد و هميشه مورد لعن خدا و ملائکه است، مادامی كه قيراتی از مال ربوی نزدش باشد.
حسینی قمی خاطرنشان کرد: قرض دادن پول به دیگران و دریافت مبلغ بیشتری به عنوان سود هنگام پس گرفتن آن، مصداق بارز ربا است که در این میان مبلغ اندک نیز شامل اصل ربا می شود.
وی با اشاره به اهمیت آشنایی با احکام معاملات، تصریح کرد: ایشان در حدیثی آغشته شدن ربا در معاملات را از حرکت مورچه سیاه در شب تاریک بر روی تکه سنگ سیاه سخت تر عنوان می کنند یا در روایتی دیگر از ربا به عنوان بدترین کسب ها نام می برند.
این کارشاس دینی افزود: عمل ربا و نزول هیچ توجیهی ندارد و نمی توان با عوض کردن نام ربا به هدیه، این گناه کبیره را توجیه کرد.
حسینی قمی با بیان اینکه کم فروشی یکی دیگر از آسیب های معامله بشمار می رود، گفت: خداوند متعال در قرآن عنوان می کند "ویل للمطففین الذین إذا اکتالوا على الناس یستوفون، و إذا کالوهم أو وزنوهم یخسرون، ألایظن أولئک أنهم مبعوثون لیوم عظیم؛ واى بر کم فروشان! آنها که به هنگام خرید، حق خود را بطور کامل مى گیرند، و به هنگام فروش از کیل و وزن کم مى گذارند، آیا آنها گمان نمى کنند که در روز عظیمى برانگیخته خواهند شد".
وی یادآور شد: هر بار که خداوند گروهی را با عنوان «وای برآن ها» تهدید می کند، در کنار آن گروه کفار، مشرکان یا مکذبان قرار دارند؛ بدین معنا که کم فروشان هم ردیف مشرکان قرار دارند.
پایان پیام/
نظر شما