دری: جوایز حوزه کتاب با هدف توجه و اعتنا به نخبگان اهدا می شود

معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره تأکید رهبری معظم انقلاب بر توجه به نخبگان گفت: جوایز حوزه کتاب که وزارت ارشاد اسلامی متولی آن است،‌ از نمونه‌های این اعتنا به نخبگان و ابتنا به نخبگی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیین پایانی جایزه کتاب فصل روز گذشته با حضور بهمن دری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، مسئولان خانه کتاب، اعضای هیئت علمی این جایزه و برگزیدگان این جایزه برگزار شد.

 

بهمن دری در این مراسم با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از مجموع سخنان ایشان این نکته را وام می‌گیرم که همان اعتنا به نخبگان و ابتناء به نخبگی است.

 

وی با تأکید بر این که جوایز حوزه کتاب که وزارت ارشاد اسلامی متولی آن است،‌ از نمونه‌های این اعتنا به نخبگان به حساب می‌آید، افزود: پدید‌آورندگان و برگزیدگان این آثار در زمره نخبگان جامعه قرار دارند و هدف از اهدای جایزه و دیگر حمایت‌ها، ‌توجه و اعتنا به آن هاست.

 

دری افزود: در شانزدهمین دوره جایز کتاب فصل، هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی شاهد ‌ارتقای این جایزه هستیم که خود، محملی برای جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌آید.

 

وی همچنین با اشاره به تایید اعضای هیات نظارت بر نشر کتاب کودک و نوجوان از سوی رییس جمهور، افزود: این هیات می‌تواند به برپایی شایسته و فاخر شدن جوایز حوزه کتاب کمک کند و همچنین فرصتی باشد تا در حوزه ناشران کتاب از علایق و سلایق شخصی دوری کنیم.

 

رییس بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تصریح کرد: به گفته نهادهای نظارتی و بازرسی که معمولاً به دنبال نقاط منفی هر رویدادی اند،‌این دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران،‌ باشکوه‌ترین نمایشگاه در همه دوره‌ها بوده است.

 

در ادامه این مراسم، علی شجاعی صایین،‌ مدیر عامل موسسه خانه کتاب نیز در سخنانی گفت: برای برگزاری این جایزه 4 سال سخت را پشت سر گذاشتیم چراکه‌ تاسیس هر فعالیتی به ویژه در حوزه فرهنگ نیازمند زحمات زیادی است.

 

وی ادامه داد: دبیرخانه، ‌دبیر علمی در هر دوره‌ای و نیز در این دوره و همچنین هیات علمی این جایزه هم تلاش زیادی برای بهبود روند برگزاری این جایزه داشتند و در مقاطعی نیز به بازبینی اساسنامه این جایزه پرداختند.

 

مدیر عامل موسسه خانه کتاب همچنین بر بالا بودن سطح کیفی این دوره از جایزه کتاب فصل تأکید کرد و گفت: این دوره از بسیاری جهات، دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است و از نظر بررسی و داوری آثار منتشر شده در طول یک‌فصل در همه دوره‌ها، رکوردار است.

 

همچنین در این مراسم، دکتر محرابی از اعضای هیات علمی جایزه کتاب فصل، گفت: در جایی هستیم که می‌توانیم ثمره برگزاری جایزه کتاب فصل را به خوبی مشاهده کنیم و برگزیده شدن تعداد زیادی از نسل جوان اندیشمند کشور در این جایزه و این دوره، از نشانه‌های این رشد به شمار می‌آید.

 

وی ادامه داد: در داوری‌های این جایزه تلاش شده تا حق کسی ضایع نشود، گرچه داوری همواره کاری دشوار و حساس بوده، ولی در این راه با همکاری دانشگاه‌‌ها و استادان بزرگ کشورمان همراه و همکار بوده‌ایم.

 

محرابی همچنین گفت: خوشبختانه در این دوره آثار ارزشمند زیادی از شهرستان‌های کشور به دبیرخانه جایزه ارسال شده بودند و این موجب خوشحالی است و نشان می‌دهد باید برای توسعه کتاب در شهرستان‌ها، تلاش مضاعفی داشته باشیم.

 

عضو هیات علمی جایزه کتاب فصل همچنین تصریح کرد: باید در زمینه تولید علم و فرهنگ و ترجمه این آثار به زبان‌های دیگر، همتی مضاعف داشته باشیم تا با بهره‌گیری از فرهنگ غنی و تجربه بزرگ خود، این آثار را در عرصه جهانی مطرح کنیم.

 

همچنین مجید حمیدزاده، دبیر علمی جایزه کتاب فصل نیز در سخنانی کوتاه، گزارشی از داوری آثار حاضر در این جایزه به حاضران ارائه کرد و گفت: برنامه‌هایی را برای ساماندهی جوایز ادبی و برقراری نسبت منطقی بین این جوایز در دبیرخانه‌های مختلف و با تاکید وزیر ارشاد و معاون امور فرهنگی وی آغاز کرده‌ایم.

 

در این نشست همچنین حجت‌الاسلام سید علی خمینی، ‌برادر حجت‌الاسلام سید حسن خمینی که کتاب " فرهنگ جامع فرق اسلامی" وی برگزیده این دروه جایزه کتاب فصل شده بود، سخنانی درباره این اثر ایراد کرد.

 

همچنین حجت‌الاسلام قاسم کاکایی، حجت‌الاسلام ممدوحی و حجت‌الاسلام دعایی نیز از دیگر سخنرانان برگزیده آیین پایانی شانزدهمین دوره جایزه کتاب فصل بودند.

گفتنی است اهداء جوایز به برگزیدگان جایزه کتاب فصل، پایان بخش شانزدهمین دوره این جایزه بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 47500

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha