به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، ولی الله جعفری، استاد حوزه، شامگاه(۲۵مرداد) در مدرسه علمیه ریحانه اصفهان گفت: اگر بخواهیم منبر تکامل انسان را طی کنیم، پله اول معرفت، پله دوم محبت و پله سوم اطاعت است.
وی ادامه داد: اگر انسان چیزی را بشناسد، به آن علاقه مند می شود و وقتی علاقه مند شد، مطیع خواهد شد.
وی با طرح این پرسش که چه کسانی مطیع خداوند هستند و اوامر خدا را اطاعت می کنند؟ اظهار داشت: کسی که خدا را شناخت، عاشق خدا و بعد از آن مطیع خدا می شود.
استاد حوزه، تاکید کرد: اگر پله سوم وجود نداشته باشد، به دلیل عدم وجود پله دوم و اگر پله دوم وجود نداشت، به خاطر این است که پله اول وجود ندارد بنابراین معرفت زیربنای هر اطاعتی است.
جعفری، خاطر نشان کرد: وقتی انسان عاشق خدا شد، عاشق چیزهای بی ارزش دیگر نمی شود و وقتی می گوئیم عبد خدائیم، یعنی خدایا فقط تو را می پرستیم.
وی ادامه داد: اگر می بینیم عبادت مان ناقص است، دلچسب و لذت بخش نیست و زود خسته می شویم نشانه این است که معرفت ما درباره خداوند متعال کم است.
وی در مورد عبادت آیت الله نخودکی که یکی از اعجوبه های علما بود اینگونه نقل کرد: شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به آیت الله نخودکی کنار مرقد علی بن موسی الرضا(ع) اتاقی داشت که شبها تا صبح مشغول عبادت بود و هر شبی را مخصوص یک عمل قرار می داد، یک شب به نام لیله الرکوع، شب دیگر به نام لیله القنوت و در قنوت خود دعای ابوحمزه را می خواند و این گونه افراد دارای معرفت بودند.
جعفری در ادامه گفت: معرفت داشتن کیمیاست، معرفت است که انسان را از فرش به عرش می برد.
وی خطاب به طلاب اظهار داشت: اگر اخلاق و معنویات از میان طلبه ها برود، نمی توانید به درجات بالای رشد انسانی و هدف اصلی تحصیل در حوزه که خودسازی و تهذیب است، برسید.
استاد حوزه، تاکید کرد: طلبه با اخلاق حسنه کسی است که دیگران را جذب دین و خود کند و در این مسیر باید سه گام معرفت، محبت و اطاعت را طی کند.
جعفری، در ادامه به افراط و تفریط در میان طلاب اشاره کرد و گفت: بعضی افراد وقتی می خواهند متخلق به اخلاق الهی شوند، گوشه نشینی می کنند که این کار اشتباه است و بعضی دیگر هم متخلق نمی شوند و بی قید بالا می آیند و افراط و تفریط می کنند.
وی با تاکید بر اینکه طلبه باید شور و نشاط داشته باشد و همه را به نشاط دعوت کند تصریح کرد: بعضی وقت ها طلبه ها می گویند وضعیت اخلاقی و فرهنگی جامعه بد شده که در جواب به این افراد باید گفت: عیب از ما طلبه هاست، ما ضعف داشتیم که جامعه اینگونه شده است.
جعفری، با بیان اینکه طلاب باید انذار کنند، زیرا طلبگی تبلیغ دین است ولی بعضی ها تبلیغ دین را کسر شأن خود می دانند تاکید کرد: طلبگی باید باعث حرکت دینی همراه با نشاط و هیجان در جامعه شود.
نظر شما