به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون شبستان، گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی از سه سال پیش با پیشنهاد دکتر ناصر سیمفروش متخصص شهیر ارولوژی کشور تاسیس شده و تا کنون بیش از هفتاد جلسه منظم را با هدف گسترش ارتباط با قرآن و عترت و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه پزشکی برگزار کرده است.
دکتر سیم فروش در این خصوص به خبرنگار سرویس فرهنگی شبستان گفت: فرهنگستان علوم پزشکی کشور از ابتدا گروههای مختلفی مانند گروه بالینی، پژوهشی، طب سنتی و اسلامی داشت که از زمانی که من افتخار عضویت پیوسته این فرهنگستان را پیدا کردم با رییس محترم فرهنگستان، دکتر مرندی صحبت کردم و گفتم با توجه به اینکه فرهنگ ما فرهنگی منبعث از قرآن و عترت هست بهتر است که ما یک گروه قرآن و عترت هم در فرهنگستان، تاسیس کنیم که وظیفه آن نشر قرآن در جامعه پزشکی است.
وی افزود: یکی از اهدافی که باعث شد من به این فکر بیفتم این بود که شاید تعجب برانگیز باشد اما در بین فارغالتحصیلان رشته پزشکی، ما قاریان ممتازی مثل آقای دکتر حسین کرمی یا دکتر قاسم رضیعی داریم که در سطح بینالمللی جوایز زیادی بردهاند که حتی در جامعه پزشکی شناخته شده نبودند. کمتر مردم فکر می کنند که پزشکان با قرآن مانوس هستند. یکی از اهداف من این بود که در فرهنگستان زمینه ای را فراهم کنیم که این چهرههای برجسته قرآنی در جامعه پزشکی که به مرحله قرائت بین المللی رسیده اند یا بر روی حفظ و یا تفسیر قرآن کار کرده اند شناخته شوند و جوانان بدانند که پزشکان عالی رتبه ای که مثلا رییس بخش ایزوتوپ یک بیمارستانی هستند یا استاد برجسته دانشگاه هستند اینها هم با قران خیلی خوب مانوسند و حتی به مقامهای بین المللی و جهانی رسیدهاند.
رییس گروه علمی قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی افزود: از دیگر اهداف ما برای تاسیس این گروه این بود که فکر می کنم قرآن و عترت هنوز در جامعه دانشگاهی و پزشکی ما مظلوم هست برای اینکه پزشکان به شدت به کار روزمره مشغول هستند و فرصت پرداختن به قرآن و معنویات را کمتر دارند. بر همین اساس ما در اساسنامه این گروه، نشر قرآن و عترت را در جامعه پزشکی به عنوان یکی از اهداف گنجانده ایم.
سیم فروش تصریح کرد: در این زمینه در طی سه سال گذشته که از فعالیت این گروه میگذرد فعالیت هایی شده که البته ما راضی نیستیم و خیلی بیشتر از این باید کار شود، اما یکی از افتخارات ما این است که گروه ما، یک گروه برجسته ای از لحاظ قرآنی است. افرادی هستند که سالها خودشان معلم، محقق، ناشر و خادم قرآن بوده اند و همه در سطح بالایی قرار دارند و با همکاری این گروه تا کنون دو همایش بزرگ در دانشگاههای مختلف برگزار کرده ایم. که اولین آن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان لبافی نژاد بوده و دومی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود که بسیار خوب برگزار شد و از ابعاد مختلف مسائل قرآنی و اهل بیتی در سلامت مطرح شد.
وی از برگزاری سومین همایش بزرگ این گروه در سال جاری خبر داد و گفت: ما سعی می کنیم این همایشها را هر سال با همکاری یکی از دانشگاهها برگزار کنیم تا اعضای آن دانشگاه در حوزه قرآن وارد شوند و با قرآن مانوس شوند که با استقبال بسیار خوبی هم روبرو شده است و امسال این همایش در بیمارستان بقیهالله برگزار خواهد شد.
سیم فروش اظهار داشت: همین که کسی گوش و چشمش با قرآن آشنا شد دیگر آن را رها نخواهد کرد و هدف ما این است که در زمینه قرآنی به آنهایی که فطرت پاک دارند خدمت رسانی کنیم. به هرحال اصلی ترین هدف گروه علمی قرآن عترت و سلامت، نشر قرآن و عترت در تمامی رده ها علیالخصوص جوانان که به دلیل اینکه به شدت درگیر تحصیل و مسائل خودشان هستند، کمتر مورد توجه هستند. در صورتی که سایتها و گروههای مختلف بر روی جوانان ما کار می کنند و ما باید سعی کنیم که به این گروه نزدیک شده و ارتباطشان را با قرآن و اهل بیت برقرار کنیم و بعد از این خودشان تا آخر در این مسیر گام بر می دارند.
وی با تاکید بر اینکه اساسنامه مفصلی داریم که در این فرصت نمی توان آن را بازگو کرد گفت: ما علاوه بر برگذاری همایشهای سالیانه، در این اتاق فکری که با همکارانمان بوجود آورده ایم، به روشهایی فکر می کنیم تا بتوانیم به وزارت بهداشت و دانشگاهها و جوانانی که در دانشکده های پزشکی هستند از نظر ارتقاء معنوی و دینی و نزدیکتر شدن به خداوند کمک کنیم.
دکتر رحیم قربانی، دبیر این گروه هم به خبرنگار شبستان گفت: ما در راستای اهداف این گروه، در طی این مدت موفق به شناسایی بیش از پانصد پزشک که فعالیت قرآنی سطح بالای دارند شده ایم.
دکتر حسین کرمی از اعضای گروه علمی قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی که از متخصصین و جراحان برجسته کلیه فوق تخصص درمان آندوسکوپی کلیه و استاد دانشگاه شهید بهشتی هم هست به خبرنگار شبستان گفت: من از ابتدای تشکیل این گروه حضور داشته ام و هدف من از حضور در آن این بوده است که بتوانیم با حضور اساتید صاحب نظر در فعالیت های قرآنی اتاق فکر را تشکیل بدهیم و یک تدبیری اتخاذ شود تا بتوانیم قرآن را به بطن جوامع و دانشکده های پزشکی بیاوریم.
وی در خصوص اهداف این فعالیت تصریح کرد: ما به دنبال پیدا کردن روشهایی برای آشنایی هر چه بیشتر همه افرادی که در گروهها و دانشکده های پزشکی فعالیت می کنند با قرآن و یافتن و اتخاذ راههایی که به صورت مسیر کوتاه و میانبر برای این منظور وجود دارد، هستیم.
کرمی در مورد نحوه کار هم توضیح داد: این جلسه هر دو هفته یکبار به طور منظم برگزار می شود و در این جلسات سعی می کنیم که با فکر و ایده های جدید بتوانیم هر کاری بکنیم تا دانشجویان رشته های مختلف پزشکی را هر چه بیشتر با قرآن انس دهیم.
این عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی و قاری بین المللی قرآن که عنوانهای زیادی را در مسابقات بینالمللی قرآن کسب کرده، در خصوص فایده موانست یک پزشک با قرآن گفت: یک پزشک که با قرآن و معنویت نزدیک تر باشد مطمئنا خیر و برکتش به جامعه و بیمارانی که درمان می کند بر می گردد. بالاخره انسان هرچه به خدا، دستوراتش و آیات قرآنی که توصیههایی در زمینه رفتار عملی و اجتماعی و فردی نزدیک باشد و به آن عمل کند این به خیر و برکت تبدیل می شود.
کرمی افزود: به عنوان مثال قرآن می فرماید "وقولوا لناس حسنی" با مردم خوب و محترمانه صحبت کنید. اگر به همین یک آیه پزشک عمل کند برخوردش با بیماران و جامعه چقدر بهتر خواهد شد و چقدر بیماران از او راضی خواهند بود و یا در رابطه با کرامت انسان، خداوند می فرماید: «ولقد کرمنا بنی آدم» انسان را کرامت دادیم. وقتی فردی بداند که انسان یک امانت الهی است و این رفتار و گفتار و کردار یک پزشک از کرامت قرآن متحول می شود.
دکتر محمد غفرانی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و از دیگر اعضای این گروه که به طور ویژه موضوع عترت را در این گروه پیگیری می کند نیز به خبرنگار شبستان گفت: همانطور که می دانید طبق حدیث ثقلینی که از پیامبر ذکر شده است، قرآن همیشه باید با عترت همراه باشد. پیامبر در آن حدیث فرموده است که " لن یفترقا" و همانطور که می دانید در زبان عرب لن نقش ابد را نشان می دهد.
اولین فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ایران تاکید کرد: اگر تنها بخواهیم به قرآن بسنده کنیم هیچ یک از احکام دینی قابل اجرا نیست. به عنوان مثال در قرآن می فرماید: "اقیموالصلوه" نماز بخوانید. اما هیچ جای قرآن ننوشته چگونه نماز بخوانید، چند رکعت است، چه موقعی بخوانید. و ویا می فرماید: اتوالزکوه" زکات بدهید اما نوشته نیست که به چیزهایی زکات تعلق می گیرد و نصابش چیست. این است که پیامبر(ص) که فرمود عترت باید باشدف عترت باید توضیح بدهند که نماز، حج، زکات و ... چیست و چگونه باید انجام شود.
پایه گذار طب اعصاب اطفال در ایران افزود: برخلاف این که می گویند "حسبنا کتاب الله" به هیچ وجه من الوجوه قرآن برا مردم کافی نیست و بر همین اساس در این گروه تصمیم بر این شده است که تنها به قرآن بسنده نشود.
این عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی و رئیس بخش اعصاب کودکان بیمارستان مفید در مورد بازده این گروه و جلساتش گفت: تا کنون دو کنگره بزرگ با عنوان قرآن، عترت و سلامت برگزار کرده ایم و تا پایان سال هم سومین آن برگزار خواهد شد. اما خود من هم معتقدم که باید یک ارزیابی بکنیم و خودمان بفهمیم که چه کار داریم می کنیم. اصلا چقدر موفق بوده ایم؟ متاسفانه تا کنون ندیده ام که آماری به دست ما داده شود که این فرایند و گروه ها و کنگره های تشکیل شده به چه نتایجی رسیده ایم اما امید دارم موفقیت آمیز بوده است.
غفرانی در مورد نحوه ارتباط این گروه با جامعه پزشکی و دانشگاهها اظهار داشت: ما چون جزئی از فرهنگستان هستیم و فرهنگستان هم مانند همه جای دنیا یک موسسه و مرکز آبرومند و متینی است، ارتباطات وسیعی بین این مرکز و وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی وجود دارد. جلسات مرتب و منظمی هم تشکیل می شود و انشاءالله به نتیجه هایی هم خواهد رسید.
در خلال جلسه این هفته که تقریبا مقارن با روز پزشک نیز برگزار شده بود دکتر محسن موسوی بلده از اعضای گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی هم به خبرنگار شبستان گفت: کاش در این هفته که رسانه ها به مناسبت زادروز حکیم ابوعلی سینا و روز پزشک به طور وسیع و از ابعاد مختلف به فعالیتهای جامعه پزشکی پرداختند، در گوشه ای از این گزارشها و یا در برنامه ای مستقل به فعالیت قرآنی پزشکان هم توجه ویژه ای می کردند.
شایان ذکر است که در انتهای این جلسه به همین مناسبت با اهدای هدایایی از سوی مدیر رادیو قرآن از اعضای این گروه تقدیر شد.
این گزارش حاکی است که اعضای گروه علمی قرآن،عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی عبارتند از دکتر ناصر سیم فروش، دکتر حسین کرمی، دکتر قاسم رضیعی، دکتر محمد غفرانی، دکتر سید محسن موسوی بلده، دکتر رحیم قربانی، دکتر سعید رحمانی، دکتر سید حسن مقدم نیا، دکتر ضیاءالدین تابعی، دکتر محمد مهدی اصفهانی، دکتر مهدی مصری و دکتر عباس منوچهری. در این میان ریاست این گروه که هر چهار سال یکبار و با حکم ریاست فرهنگستان تعیین می شود به عهده دکتر ناصر سیم فروش فارغ التحصیل جراحی کلیه و مجاری ادراری و تناسلی از امریکا و از چهره های ماندگار کشور می باشد.
دبیری این گروه که هر دو سال یکبار با رای اعضای گروه تعیین می شود بر عهده دکتر رحیم قربانی است. وی نیز دندانپزشک و رییس سازمان دارالقران بسیج می باشد.
گزارش: محمدصالح حجتالاسلامی
نظر شما