دانشگاه‌های امروز ما مدیریت بحران را از زینب کبری (س) بیاموزند

خبرگزاری شبستان: امروز دانشگاه های باید مدیریت بحران را از حضرت زینب (س) بیاموزند. اگر در آن روزگار آل زیاد و آل مروان مصائبی را بر امت اسلامی روا داشتند امروز نیز القاعده، تکفیری ها، وهابیون، آل سعود هر روز مصیبتی را برای جامعه اسلامی رقم می زنند.

به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدمهدی حائری‌زاده، استاد حوزه و خطیب توانمند پیش از ظهر امروز در مراسم رهروان زینبی که در آستان مقدس امامزاده صالح برگزار شد ضمن اشاره به خصایص و ویژگی های حضرت زینب (س) تصریح کرد: زینب کبری (س) خواهر 6 شهید، مادر 2 شهید و فرزند 2 شهید و عمه چند شهید است. به عبارت دیگر شهادت در خانواده این بانو موج می زند. پدر و مادرش شهید هستند، برادرانشان و برادرزادگانش شهید هستند و شخصیت این بانوی گرامی شخصیتی عجیب و تامل برانگیز است.

 

وی افزود: حضرت زینب کبری (س) زیباترین عبادت و نمازش را در شب یازدهم محرم الحرام به جا آورد، تمامی مصیبت هایی که ما درباره عاشورا می شنویم ظرف چند ساعت اتفاق افتاده است اما حضرت زینب (س) با وجود مشاهده و درک همه این مصائب نه تنها بیچاره نبود بلکه یک قهرمان بود. این بانوی گرامی با خطبه خوانی و سخنرانی هایش انقلاب عاشورا را به جهان معرفی کرد.

 

این استاد حوزه یادآور شد: اگر در خانواده و یا اقوام ما کسی از دنیا برود ما دیگر دل و دماغ هیچ کاری را نداریم، نماز می خوانیم اما بی حال و حوصله هستیم اما حضرت زینب (س) در شب یازدهم محرم حتی نماز شبش ترک نشد. به تصریح امام زین العابدین (ع) این بزرگوار علم یدنی داشت چرا که امام نسبت به ایشان فرمود انت عالمه غیرمعلمه.

 

حجت الاسلام حائری زاده در ادامه به موضوع نحوه تربیت فرزندان حضرت زینب (س) اشاره کرد و گفت: این بانوی بزرگ عاشورا در عرصه خانواده و تربیت فرزندان نیز بسیار موفق بوده است. تربیت فرزندان این بانوی گرامی به گونه ای بود که این دو فرزند آرزوی یک ناله را به دل دشمن گذاشتند حتی اشک چشم کودکان نیز در این خاندان و خانواده تربیت شده جاری می شد به گونه ای که کودکان در مقابل ابن زیاد گریه نمی کنند اما در خلوت خود می گریستند. این بچه ها حتی در آن شرایط دشوار هیچ اعتراضی نکردند که چرا ما را به این سرزمین آورده اید.

 

این کارشناس دینی در ادامه با اشاره به کتابی از آیت الله ممقانی خاطرنشان کرد: این عالم بزرگوار در کتاب خود در رابطه با حضرت زینب (س) می نویسد و ما ادراک زینب و ما چه می دانیم که زینب چه کسی است. اگر کسی به گونه ای سخن بگوید که شخصیت حضرت زینب (س) را تنزل دهد باید نزد پروردگار پاسخگو باشد، زینب کبری (س) مفسر قرآن بوده است. روزی امیرالمومنین (ع) وارد شد و آن حضرت را در حال تفسیر سوره مریم دید، زمانی که حضرت زینب (س) قصد کرد این سوره را تفسیر کند پدر بزرگوارش به ایشان فرمود اجازه بده من تفسیر این آیه را برای این زنان بگویم. "کهعص" حضرت امیر (ع) در تفسیر این آیه فرمود ک یعنی کربلا ه یعنی هلاکت یزید ع یعنی عطش حسین و ص یعنی صبر زینب. تمام ملائکه آسمان از صبر این بانوی بزرگ در حادثه عاشورا تعجب کردند اما نکته قابل توجه این است که تمام افعال، حرکات و سکنات و خطبه خوانی ها و سخنرانی های حضرت زینب (س) با اجازه و اذن امام زمانش بوده است، ایشان بدون اجازه امام زین العابدین (ع) در طول این سفر حتی سخنی بر زبان نیاورد. زینب کبری (س) در همسرداری نمونه بود. ممکن است برخی این شبهه را وارد کنند که چرا عبدالله همسر حضرت زینب (س) در واقعه کربلا حضور نداشت در پاسخ باید بدانند که ایشان نیز قصد آمدن و همراهی با کاروان حضرت ابا عبدالله را داشت اما امام حسین (ع) به ایشان فرمود تو بمان و عبدالله اطاعت کرد و در جواب امام عرض کرد بنابراین فرزندانم را همراه با شما می فرستم و هر دو فرزند ایشان در کربلا به شهادت رسیدند.

 

حجت الاسلام حائری زاده گفت: امروز دانشگاه های ما باید آیتم های مدیریت بحران را از حضرت زینب (س) بیاموزند. اگر در آن روزگار آل زیاد و آل مروان چنین مصائبی را بر امت اسلامی روا داشتند امروز نیز القاعده، تکفیری ها، وهابیون، آل سعود و ... هر روز مصیبتی را برای جامعه اسلامی رقم می زنند؛ این گروه ها همه از طرف آل سعود و صهیونیست ها تغذیه می شوند هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ فکری. اینها شمشیر برداشته و می خواهند شیعه و مسلمانان را از بین ببرند در حالی که خداوند در قرآن می فرماید ومکروا ومکرالله والله خیرالماکرین.

 

وی در ادامه سخنان خود در رابطه با الگوگیری زنان امروز جامعه از حضرت زینب (س) گفت: وظیفه بانوان امروز جامعه ما آن است که فرزندانی شایسته تربیت کنند و برای تربیت آنها وقت بگذارند، ما باید فرزندانمان را با مجالس و دستگاه امام حسین (ع) آشنا کنیم. برکات جلسات سیدالشهدا (ع) خیر دنیا و آخرت را برای انسان به دنبال دارد.

 

وی در بیان نمونه ای از تربیت شایسته فرزندان و کودکان در کربلا به بیان موضوعی در این رابطه پرداخت و گفت: هنگامی که یکی از ماموران یزید از آنچه که اتفاق افتاده بود برای وی گزارش می داد به نکته ای اشاره کرد و گفت ما به این گروه (خاندان پیامبر (ص)) انواع توهین ها و بی احترامی ها را کردیم اما ذره ای بی ادبی از کوچکترین و بزرگترین آنها ندیدیم و نشنیدیم.

 

حجت الاسلام حائری زاده تصریح کرد: یک زن مسلمان باید حماسی باشد همچنان که حضرت زینب (س) خطاب به یزید فرمود والله که نمی توانی یاد ما را از دل مردم محو کنی و امروز این مجالس نشاندهنده استمرار حرکت زینب کبری (س) است. این بانوی نمونه از طریق عبادت، تعبد، حجاب، شجاعت و تبعیت از امام زمانش به چنین مقام والایی رسید؛  زینب مظهر عفاف فاطمی و شجاعت علوی است. 

کد خبر 496545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha