نقش امام سجاد(ع) در بازسازی هویت فرهنگی شیعیان

خبرگزاری شبستان: سیزدهمین برنامه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه» با موضوع « نقش امام سجاد(ع) در بازسازی هویت فرهنگی شیعیان» به میزبانی کانون های مساجد ایذه در مسجد جامع این شهرستان برگزار مشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محمد شعبانی، استاد حوزه علمیه شهرستان ایذه، شب گذشته(16 آبان) در این نشست گفت: امام سجاد(ع) در بازسازی هویت شیعیان نقش برجسته ای داشتند و این موضوع را می توان در فضای مرکز فرهنگی جامعه عصر ایشان و وضعیت جغرافیای آن روز جستجو کرد.

 

وی اضافه کرد: اگر به جهان اسلام دوران امام سجاد(ع) توجه کنیم، می بینیم منطقه جغرافیای اسلام شامل شام، چاز، عراق و حتی ایران می شد که البته شام شامل سوریه، لبنان، فلسطین و اردن بود و در زمان امیرالمومنین(ع) کوفه مرکز خلافت بود.

 

وی افزود: بعد از جریان صلح امام حسن(ع) حکومت به شام منتقل شد و معاویه که پیش از این شام را اداره می کرد، به عنوان حاکم جهان اسلام 42 سال حکومت کرد، در این مدت مردم طوری تربیت شدند که نسبت به اهل بیت(ع) بغض و کینه داشتند تا اینکه به زمان امام سجاد(ع) رسید.

 

حجت الاسلام شعبانی، با بیان اینکه روش و منش امام سجاد(ع) با دیگر امامان متفاوت بود، عنوان کرد: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که بعد از امام حسین(ع) همه مردم به جز چند نفر مرتد شدند یعنی از راه اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) برگشتند.

 

وی ابراز کرد: فلسفه وجودی امام معصوم(ع) به وجود انبیاء بر می گردد زیرا انبیاء آمده بودند تا مردم را به رشد و تعالی معنوی برسانند و امامت هم در این مسیر قدم برداشت، اما حاکمان اموی به شدت به فساد و فحشای علنی در مکه و مدینه که محیط وحی الهی و مرکز دیانت و معنویت بود، پرداختند.

 

وی با اشاره به اینکه حاکمان اموی با این کار خود می خواستند مردم کاری به حکومت و سیاست نداشته باشند و با ترویج فساد و فحشا، مردم را به لهو و لعب مشغول کنند، اذعان داشت: امام سجاد(ع) در دوران امامت خود، چند برنامه را اجرایی کرد که اولین برنامه بحث فرهنگ اشک و گریه و عزاداری برای سید و سالار شهیدان(ع) جهت احیای فرهنگ عاشورا بود.

 

استاد حوزه علمیه ایذه، ابراز کرد: حادثه کربلا یک پروسه سه قسمتی است که یکی از آنها جنگ روز عاشورا بود که نمایشگاه فضائل اخلاقی در امام حسین(ع) و همه رذائل اخلاقی در عمرسعد و قسمت دیگر در حادثه کربلا اسارت اهل بیت(ع) و عزاداری فرزندان امام حسین(ع) بود.

 

وی قسمت سوم حادثه کربلا را احیای فرهنگ عاشورا در زمان امام سجاد(ع) دانست و با بیان اینکه اشک بر شهید، روح حماسه و شوق در انسان را زیاد می کند، اظهار داشت: روش دوم امام سجاد(ع) تربیت برده بود.

 

وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) با خرید برده به تربیت آنها بر اساس مبانی اسلام مبادرت می کرد و همین افراد مبلغان اهل بیت(ع) شدند، در تاریخ تعداد شاگردان امام سجاد(ع) 164 نفر آمده و امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نیز چهار هزار شاگرد داشتند که این امر محصول زحمات امام سجاد(ع) بود.

 

حجت الاسلام شعبانی، برنامه سوم امام سجاد(ع) را بیان دین با زبان دعا دانست و تاکید کرد: در آن زمان حاکمان به امام سجاد(ع) اجازه سخنرانی نمی دادند و مردم هم حاضر به پذیرش نبودند از این رو امام سجاد(ع) فرهنگ دعا را در جامعه پیاده کرد و به صورت غیرمستقیم به تبلیغ دین پرداخت.

 

لازم به ذکر است، «در محضر صحیفه» از سری برنامه های کنگره ملی امام سجاد(ع) است و توسط دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خورستان به مدت 14 شب در 14 شهرستان استان برگزار می شود.

 

کد خبر 499356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha