به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، عباس ابراهیمی ظهر امروز (17 آبان) در جلسه ساماندهی متکدیان استان خراسان جنوبی اظهار کرد: موضوع متکدیان تاثیر مستقیمی بر روی مسائل اجتماعی و روانی جامعه دارد.
وی بیان کرد: در استان خراسان جنوبی بیشترین تعداد افراد متکدی مربوط به مرکز این استان است و در سال جاری تعداد افراد متکدی در شهرستان نهبندان 30 نفر و در شهرستان سربیشه 20 نفر است و در 6 ماه دوم سال 93 طبق آمار 129 نفر و در 6 ماه اول سال 93 بر اساس آمار 122 نفر و در 6 ماه نخست سال جاری 285 نفر از افراد متکدی در سطح استان دستگیر شده اند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداري خراسان جنوبي با تاکید بر اینکه این آمار نشان دهندهی افزایش تعداد متکدیان در سطح استان است، گفت: شهرداری باید اقدامات خاص خود را در این زمینه انجام بدهد و اگر فرمانداری به این مسئله ورود پیدا کند مشکل راحتتر حل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: اگر افراد متکدی در یک برهه ای جمع شوند هزینه ها و مشکلات خاص خود را دارد و 2 برابر سال گذشته در 6 ماه اول سال 94 متکدی در استان وجود داشته است.
منصوره امیرآبادی نيز در جلسه ساماندهی متکدیان استان خراسان جنوبی اظهار کرد: از تعداد متکدیان دستگیر شده در استان خراسان جنوبی 171 نفر زن و 114 نفر از آنان مرد است.
وی در ادامه افزود: 28 نفر از این متکدیان یعنی 10 درصد از این تعداد متکدی حرفه ای هستند و 94 نفر از آنها برای اولین مرتبه اقدام به تکدی گری کرده اند و 112 نفر از متکدیان دستگیر شده از شهرستانها و استانهای دیگر هستند و 33 نفر از آنها اتباع خارجی هستند.
مسئول مرکز متکدیان بیرجند با بیان اینکه در مقایسه با سال93 تعداد متکدیان مرد کاهش یافته است، گفت: تعداد زنان متکدی 11 درصد افزایش پیدا کرده است و تعداد متکدیان حرفه ای در سال 94 حدود 21 درصد کاهش یافته است و افراد غیر بومی متکدی نسبت به 6 ماهه اول سال 93 حدود 26 درصد افزایش داشته است.
امیرآبادی به علت افزایش آمار دستگیری افراد متکدی اشاره کرد و افزود: این افزایش به دلیل طرح ضربتی در روز برات بوده است که در این روز 121 نفر جمع آوری شدند و در بحث جمع آوری متکدیان افزایش نیرو نیز بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: این مرکز افراد متکدی که کهولت سن دارند را به کمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی می کند.
محمد سنجری در جلسه سازماندهی متکدیان استان خراسان جنوبی اظهار کرد: مسئولیت ساماندهی و جمع آوری متکدیان بسیار سنگین است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبي با بیان اینکه تکدی گری یک پدیده اجتماعی است، گفت: این پدیده در همهی کشورها وجود دارد و به دلایل مسائل اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده است و آمار تعداد افراد متکدی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و این یک زنگ خطر است.
وی بیان کرد: باید دلیل افزایش این آمار را پیدا کرد و تکالیف هر یک از دستگاهها مشخص شود و مشکل فقط جمع آوری متکدیان نیست بلکه مشکل در نحوه ساماندهی دادن آنها است و یکی از دلایل تکدی گری بیکاری است.
سنجری با اشاره به اینکه دستگاههای متولی درمان باید کار درمان افراد معتاد متکدی را به صورت سلسلهای انجام دهند، تصریح کرد: دستگاههای حمایتی اگر می توانند افراد متکدی را تحت پوشش خود قرار بدهند.
وی در ادامه افزود: اداره تعاون کار و امور اجتماعی با همکاری فنی و حرفه ای آمادگی دارد که افراد متکدی دارای توان برای انجام کار را آموزش رایگان بدهد و به آنها مهارت بیاموزند.
سرهنگ حمیدرضا سرفرازی در این جلسه بیان داشت: در بحث جمع آوری متکدیان باید ریشه اصلی آنها را درست کرد.
معاونت اجتماعی نیروی انتظامی خراسان جنوبي به ماده 712 اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی آمادگی دارد که در مدت 48 ساعت همهی متکدیان استان را جمع آوری کند اما مشکل در مکان نگهداری متکدیان است.
حسن خانزاده در جلسه ساماندهی متکدیان استان خراسان جنوبی گفت: بحث جمع آوری متکدیان طبق آمار در حال افزایش است.
معاون خدمات شهرداری بيرجند با بیان اینکه در بحث کودکان معتاد مشکلات بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: همهی دستگاهها به نوبه ای در زمینه جمع آوری متکدیان همکاری لازم را دارند و در خصوص بحث فرهنگی بنرهای تیلیغاتی بسیاری در سطح شهر نصب شده است.
علي اكبر نخعی معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان خراسان جنوبی نيز اظهار کرد: تعداد نیازمندانی که به کمیته امداد مراجعه کرده اند 6 درصد افزایش یافته است.
نخعی با بیان اینکه دلیل تکدی گری در استان فقر و بیکاری است، گفت: تعداد زیادی از متکدیان در استان خراسان جنوبی کسانی هستند که از دیگر استانها آمده اند و فقر در استان در حال افزایش است و باید برای آن راهکاری پیدا کرد.
وی در ادامه افزود: عملا با معضل فقر مقابله ای نمی شود و مشکل متکدیان غیر حرفه ای را باید حل کرد.
علی اکبر خوشه چین در این جلسه اظهار کرد: نحوهی برخورد با این ناهنجاری بسیار مهم است.
نماینده دادگستری استان بیان کرد: باید راههای کاهش افراد متکدی را بررسی کرد و استان خراسان جنوبی یکی از امن ترین استانهای کشور است و افرادی باید به دستگاه قضایی فرستاده بشوند که از خط قرمزها رد شده باشند و بسیاری از افراد متکدی به اشد مجازات رسیده اند اما دوباره به این کار بازگشته اند.
نظر شما