به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر سید ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، عصر امروز(8 آذرماه) در دومین جلسه ستاد هماهنگی جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران، در بجنورد گفت: جشنواره روستاهای دوستدار کتاب از سال گذشته شروع شده و نیازمند صیقل خوردن است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ روستایی سالم و صادقانه است که ابزارهایی وارد آنها شده است، افزود: باید در کنار این ابزارها، کارهای فرهنگی را با مدیریت مناسب انجام دهیم، تا زمینه ساز توسعه در روستاها شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته در جشنواره نخست روستاهای دوستدار کتاب، 621 روستا شرکت داشتند، اظهار داشت: از این بین 2 روستای خراسان شمالی جزو 20 روستای برتر کشور قرار گرفت، اما جشنواره فقط 10 روستای برتر را معرفی کرد.
هاشمی با تاکید بر اینکه جشنواره با هدف ایجاد انگیزش در بین مردم روستا، برای ایجاد مراکز فرهنگی و توسعه آنها برگزار می شود، بیان کرد: رواج و توسعه همدلی و هم زبانی بین اهالی روستا و ایجاد تحرک، نشاط و شادابی از اهداف جشنواره به شمار می رود.
مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: جشنواره به دنبال جنبش، حرکت و توسعه فرهنگ در روستاهاست.
وی گفت: 21هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور داریم که از این تعداد، 12 هزار و 100 کانون دارای کتابخانه باز و تحت پوشش هستند که 5 هزار و 200 کتابخانه از این تعداد، کتابخانه روستایی است.
وی بیان کرد: طرح پایتخت کتاب ایران هم از سال گذشته مطرح شده است که این عنوان سال گذشته به اهواز اختصاص یافت و امسال هم شهرهایی مانند نیشابور، تبریز، سیرجان و یاسوج خواهان دریافت این عنوان هستند.
هاشمی عنوان کرد: امیدواریم شهر بجنورد هم که شهری فرهنگی است، در حوزه پایتخت کتاب ایران فعال شود، هم چنان که یکی از مروجان برتر کتاب کشور از نقطه صفر مرزی راز و جرگلان انتخاب شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این جلسه کتاب و مطالعه را زمینه ساز رشد و توسعه در تمام ابعاد جامعه دانست و گفت: سرانه مطالعه استان سال گذشته 72 دقیقه بود که این عدد امسال به 74 دقیقه افزایش یافته است اما هنوز تا رشد مطلوب سرانه مطالعه کتاب فاصله زیادی داریم.
حسین ثابت قدم وحید، با اشاره به اینکه هرسال 200 میلیون تومان توزیع کتاب به دستگاه های اجرایی و مراکز آموزشی مختلف، خراسان شمالی داریم افزود: از ابتدای امسال تا کنون 132 میلیون تومان کتاب به صورت رایگان به نهادها و مراکز آموزشی مختلف استان اهداء شده است.
وی بیان کرد: از محل ماده 180، 110 میلیون تومان برای احداث کتابخانه های روستایی کانون های فرهنگی و هنری مساجد به استان ابلاغ شده است.
هاشم شیرازیان، مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی هم گفت: 345 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان وجود دارد که از این تعداد 220 کانون دارای کتابخانه است.
وی افزود: از 220 کتابخانه، یک کتابخانه تخصصی و 129 کتابخانه باز داریم و در مجموع 109 کتابدار در کتابخانه های مساجد فعالیت دارند و 3 هزار و 500 نفر نیز عضو کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی هستند.
وی اظهار داشت: کتابخانه های کانون های مساجد استان در 5 جلسه سطح بندی شده اند که یک کتابخانه در درجه یک، 4 کتابخانه در درجه 2، 5کتابخانه درجه 3، 18 کتابخانه درجه 4 و 64 کتابخانه درجه 5 هستند.
وی با اظهار امیدواری برای فراهم کردن زیرساخت به منظور قرار گرفتن بجنورد به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال آینده گفت: وقف فرهنگی که در هفته کتاب امسال انجام شد می تواند یکی از روش های ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشد.
بر اساس این گزارش، امروز با حضور دکتر سید ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، 2 کتابخانه روستاهای بند یغمور و مهنان کلنگ زنی شد و تا هفته کتاب سال آینده آماده بهره برداری خواهد شد.
همچنین؛ کانون فرهنگی هنری و کتابخانه شهدای نمازجمعه در محل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی و کتابخانه مصلی بجنورد افتتاح و از کتاب آنچه مدیران باید بدانند، به نویسندگی دکتر حسینعلی بهرام زاده، رونمایی شد.
نظر شما